Expeditie Robinson Aflevering 3 recap - Spanningen stijgen

  Een spannende aflevering van Expeditie Robinson is weer afgelopen en daarom is het tijd voor de aflevering 3 recap. In deze recap kun je teruglezen wat er ook alweer gebeurde. Handig aangezien er zoveel gezichten langskomen dat je maar al te makkelijk vergeet wie nu precies wat deed.

  RTL

  In dit artikel vatten we de gebeurtenissen uit de derde aflevering samen. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je het liever nog even kijken, dan kan dat via RTL XL. Het is ook mogelijk om het via de streamingdienst van Videoland te bekijken.

  Hoe zat het ook alweer?

  De nieuwe aflevering van Expeditie Robinson begint met één speler minder. Nadat Anita de vorige keer naar huis is gestemd hebben we drie eilanden om in de gaten te houden. Ook heeft in de vorige aflevering Rijk een proef gewonnen op Duivelseiland, waardoor hij een plek in het eindduel van Duivelseiland won. Door andere proeven wordt bepaald wie ook een plaats in dat duel winnen. Ondanks dat spelers Rob Geus vorige week naar huis wilden zien gaan, heeft hij nog volop kans om te blijven. Zo speelt Duivelseiland verschillende duels.

  Vooralsnog zitten Rijk Hofman, Rob Geus, Eva Kleve en Berdien Stenberg op Duivelseiland. De mensen op Kamp Noord zijn Shary-An, Thomas Bergen, Roy Donders, Eva Korenman, Marianne Verkerk, Kalvijn, Tim Coronel en Kim Kötter.

  Zuid-kamp bestaat uit de overige deelnemers: Jaap van Deurzen, Fien Vermeulen, Yvette Brock, Akwasi, Frank van der Lende, Dionne en Hugo Kennis. We hebben uitgebreide recaps van aflevering 1 en aflevering 2.

  Wie willen ze naar huis sturen?

  Er wordt deze aflevering al volop nagedacht wie de spelers het liefst naar huis zouden willen sturen. Een van de verhaallijntjes is hoe Shary-An ondertussen het idee heeft dat iedereen haar negeert. Ook in deze aflevering wordt dit benadrukt, doordat Kim een gesprek met Shary-An aangaat. In dat gesprek komt naar voren dat mensen haar eruit willen stemmen. Roy Donders is één van die personen, omdat hij vind dat Shary-An zo overheerst. Shary-An heeft door dat ze de proef moet winnen, anders wil men haar massaal eruit stemmen.

  Op het andere eiland zijn er ook al enkele die Dionne teveel vinden jammeren. Eerder ging de strijd tussen Anita en Jaap, waarbij duidelijk voor de oudere spelers werd gekozen als opties om weg te stemmen. Nu lijkt Jaap eerder een vrolijke opa op het eiland te zijn die de sfeer er goed inhoudt. Hugo ziet bijvoorbeeld dat Jaap de nodige moeite doet door onder andere visnetten te gaan legen. Hij bespreekt dit met bondgenoot Frank, die Akwasi ook erbij wil betrekken. Hij vindt dat de positiviteit van Jaap het team op dit moment verder helpt.

  De tweede immuniteitsproef

  Dan begint de volgende proef. Opnieuw krijgen de Robinsons een fysieke proef die de nodige uitleg nodig heeft. Dit keer moet een loodzware kist naar het einde van een parcours worden gebracht. De kist zit vast aan een touw en je hebt meer touw nodig om het einde van het parcours te halen. Het touw zit vast aan vijf lussen en één persoon moet door een labyrint de hoogte in klimmen om de lussen klaar te maken. De mensen op het land moeten de zware kist langs vijf hindernissen dragen. Bij elke hindernis komt een zandzak in de kist.

  Omdat kamp Noord één lid teveel heeft moeten ze één lid buitenspel zetten. Daarnaast moeten ze samen beslissen wie de knopen al klimmend los gaat maken. Dionne wordt naar voren geschoven om voor team Zuid te klimmen. Kamp Noord besluit Kim buitenspel te zetten. Dionne is niet de enige YouTuber die de toren in mag klimmen, want voor het andere team doet Kalvijn het klimwerk. Tijdens de proef is het gevoelsmatig zo'n 45 graden.

  Wie wint de proef?

  De proef begint het nog makkelijk. De kist moet onder een balk door die zo laag hangt dat er zand moet worden weggegraven. Ondertussen klimmen Kalvijn en Dionne zo hoog mogelijk richting de eerste lus. Om de weg in het labyrint te volgen, moeten ze het touw volgen. Uiteindelijk heeft Kalvijn de eerste lus los. Kalvijn merkt dat zijn conditie flink op de proef wordt gesteld.

  Dionne zoekt zich ondertussen wezenloos naar de eerste lus. Haar teamgenoten kunnen daardoor niet verder en beginnen naar haar te roepen. Dionne bied haar excuses aan, maar het team wil geen excuses horen. Tijdens de hele proef merkt Dionne dat de proef veel zwaarder is dan ze had gedacht.

  Kalvijn gaat daarentegen heel snel, waardoor Dionne begint te stressen: “Ik zie sterretjes en voel mij zo zwak.” Kalvijn loopt ondertussen al bij de derde lus. Roy Donders: “We lopen over dat net heen als we een emmertje van tien kilo vast hebben. Het loopt echt gesmeerd.”

  Fien ziet vanaf een afstand wel hoe Dionne moet klimmen en ze beginnen instructies vanaf de zijkant te roepen. Ondertussen krijgt Kalvijn de vierde lus los en begint Dionne te huilen. Kalvijn is zo hard doorgegaan dat hem pas aan het einde opvalt hoe ver zijn team voorligt. Kamp Noord wint opnieuw een proef.

  Duel op Duivelseiland

  Op een redelijke lege maag maken Duiveleilanders Rob Geus, Eva Kleve en Berdien Stenberg zich klaar voor een proef. Bij deze proef moeten ze balletjes over een pallet laten rollen, terwijl aan het einde van het pallet vier gaten zitten waar de balletjes in moeten eindigen. Als de balletjes van de pallet afrollen komen ze in bak daaronder te zitten.

  Het is lastig, want als er teveel wordt gewiebeld met het pallet rollen de ballen er weer af. Rob Geus wint de proef doordat hij als eerste vier balletjes goed op de pallet weet te rollen. Rijk is hier blij mee.

  Dat betekent dat na deze proef Rob Geus en Rijk Hofman dus een kans hebben om terug in het spel te komen. Shary-An en Berdien Stenberg moeten nog een keer een duel met elkaar aangaan. Dat gaan we waarschijnlijk in de volgende aflevering zien.

  Dionne Slagter naar huis in Expeditie Robinson Aflevering 3 recap?

  De aflevering eindigt met misschien wel het spannendste moment. Waar de eerste minuten al gingen over wie men mogelijk naar huis wilde sturen bij verlies, is dat moment nu daar gekomen. Dionne heeft veel moeite gedaan nog haar beste beentje voor te zetten en Jaap ziet een kans om te blijven. Niet heel verrassend zet hij een stem op Dionne. Al snel zien we dat Frank ook besluit op Dionne te stemmen. Met Hugo komt er al een derde stem op Dionne. Vanaf dat moment moeten we tot de uitslag wachten voor we meer stemmen horen.

  Nadat de zevende stem op Jaap valt, heeft hij de meeste stemmen en zou hij dus in theorie naar huis moeten. Er zijn immers zeven deelnemers en zeven stemmen uitgebracht. Dan wordt bekendgemaakt dat er nog meer stemmen in de pot zitten. Uiteindelijk krijgt Dionne, wie ook al een aantal stemmen kreeg tijdens de Eilandraad, nog een achtste stem. Er zit nog één stem in de pot en die alles beslissende stem bepaalt dat Jaap na deze aflevering naar huis gaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.