Beste gamelevels ooit gemaakt - You're Cordially Invited uit Borderlands 2

  Ronddwalen door een gigantische open wereld is leuk, maar een doel of objectief hebben is wat je als gamer vooruit duwt; een legendarische schat of een wapen dat essentieel is. Levels en missies zijn belangrijk en daarom duiken wij in de geschiedenis van de beste gamelevels ooit. Deze keer een queeste uit Borderlands 2.

  Beste gamelevels ooit – Wat is het?

  Humor is persoonlijk en lastig te meten. Wat de één hilarisch vindt, zal de ander doodsaai vinden en kan er geen glimlach vanaf. Dat maakt het moeilijk voor game-ontwikkelaars om een titel te ontwikkelen waarin de humor centraal staat. Want hoe blijft zoiets grappig voor een diverse groep gamers?

  De eerste Borderlands had op het gebied van grappen en grollen nog geen duidelijk gezicht, maar daar kwam verandering in met Borderlands 2. Onder leiding van creative director Mike Neumann en schrijver Anthony Burch, broer van actrice Ashley Burch (Aloy uit Horizon: Zero Dawn), wordt een meer komische richting ingezet.

  En dat lukt, want Borderlands 2 heeft vele momenten dat je bijna schaterlachend op de grond ligt of goed blijft grinniken door bepaalde opmerkingen of missies. Zo is er de missie ‘Shoot this Guy in the Face’, waarbij je precies moet doen wat de missie zegt: iemand in zijn gezicht knallen. De persoon in kwestie is alleen gestoord, schreeuwt het constant uit dat hij een kogel zijn hersenpan wil voelen binnengaan en dwingt je bijna om het te doen. De keuze is aan dan nog steeds aan jou of je dat ook doet.

  Het is slechts één van de voorbeelden van hoe belachelijk de humor in Borderlands 2 is en één van de DLC’s van de titel past daar ook perfect bij. Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keep vertelt het verhaal van de groep die een potje Bunkers and Badasses speelt, oftewel Dungeons & Dragons. Tina beschrijft de omgeving, maar verandert per seconde van gedachte, waardoor jij het gebied voor je neus ziet veranderen.

  En die Tiny Tina, die toevalligerwijs ook door Ashley Burch wordt vertolkt, staat ook centraal bij één van de beste gamelevels ooit. De queeste You’re Cordially Invited.

  Beste gamelevels ooit – Wat is de missie?

  De missie You’re Cordially Invited bestaat uit drie gedeeltes en speelt zich af in het Tundra Express gedeelte. Je komt al vrij snel aan bij een redelijk leeg gebouw, waar Tiny Tina zou moeten zitten. Binnen tref je een lege kamer aan, met daarin een tafel die volgestouwd is met attributen voor een gezellig theekransje. Alleen zijn alle stoelen nog onbezet.

  Tina vraagt dan ook aan jou om de ontbrekende elementen te verzamelen, zodat zij een gezellig onderonsje kan hebben met haar naaste vrienden. Zo moet je Sir Reginald ophalen bij zijn moeder, maar daar kom je erachter dat diens moeder een gigantische insect is! Sir Reginald is een klein insectje gevangen in een potje.

  Op dat moment begin jij je te realiseren dat dit theekransje misschien iets anders gaat lopen dan je zou denken.

  Beste gamelevels ooit – Waarom is het zo goed?

  Naast Sir Reginald moet je ook Princess Fluffybutt ophalen. Voorbereid ga je op weg, klaar om de eventuele strijd aan te gaan met een ander monster, maar dan vind je Princess Fluffybutt en krap jij je even achter je oren. De prinses blijkt namelijk een granaat te zijn die is aangekleed als een soort pop.

  De queeste is dan ook het schoolvoorbeeld van de Borderlands-humor en doet iets wat de Borderlands-serie goed doet: het zet jou constant op je verkeerde been. Je denkt snel te weten wat er gaat gebeuren, maar dan draait Gearbox Software de situatie compleet ondersteboven en kijk je met een schuin oog naar wat er nu precies is gebeurd.

  Dat is één misschien wel één van de belangrijkst aspecten voor de humor in de Borderlands-games. Je moet elke keer weer worden verrast, want dan blijft het leuk en wil je verder spelen om weer overrompeld te worden door iets onverwachts. Om vaak met een enorme glimach verder te gaan met de game.

  Borderlands 2 - VGFAQ

  Verder is You’re Cordially Invited ook een goed uitgangspunt voor het unieke personage Tiny Tina. Na de tweede titel is zij al snel een publiekstrekker geworden en het leverde zelfs haar eigen DLC op, zoals wij al schreven. Die DLC, Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keep, wordt ook geroemd door fans en critici als één van de grappigste toevoegingen aan het Borderlands-universum en hoe extra content iets kan toevoegen aan een game.

  Als je denkt dat de queeste voorbij is, moet je nog wat extra taken doen voor Tina. Zo moet je een ‘vriend’ van haar nog even naar het feestje lokken. Als begeleider van de beste man, genaamd Flesh-Stick, dwaal jij weer terug naar Tina, waar zij nog één verrassing voor jou in petto heeft. Flesh-Stick zit vastgebonden aan een stoel en krijgt constant elektrische schokken van een generator die Tina bestuurt.

  Als dit gebeurt, moet jij een paar aanvallen van vijanden afslaan. Een saai theekransje is het dan ook zeker niet en mede daardoor mag You’re Cordially Invited uit Borderlands 2 één van de beste gamelevels ooit worden genoemd.

  De nieuwste Borderlands, Borderlands 3, is sinds afgelopen vrijdag uit. Volgens ons heeft Gearbox zichzelf overtroffen en onze Ralph gaf de titel dan ook een 9.5 in de review. De andere Borderlands-titels, Borderland 2 en Borderlands: The Pre-Sequel, zijn speelbaar in Borderlands: The Handsome Collection. Dit jaar verscheen ook nog een remasterede versie voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Borderlands 2

  Verkijgbaar vanaf 21 september 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.