The Elder Scrolls 6 release en geruchten

  The Elder Scrolls V: Skyrim is één van de meest succesvolle games aller tijden. Een vervolg is dan ook logisch, maar wat weten we er eigenlijk over? Wij nemen de mogelijke The Elder Scrolls 6 release onder de loep en bekijken alle sappige geruchten.

  ZeniMax Media Inc.

  De setting van The Elder Scrolls 6

  Elke Elder Scrolls game speelt zich af op een ander gedeelte van het grote continent genaamd Tamriel. In eerdere Elder Scrolls games konden we de toerist spelen in onder andere Skyrim, Vvardenfell en Cyrodill. Oplettende fans hebben mogelijk al achterhaald waar we het avontuur gaan voorzetten.

  Sommige mensen denken dat het nieuwe deel zich zal afspelen in de provincie Hammerfell, terwijl anderen dit weer betwijfelen. Elsewyr is een andere goede kandidaat, gezien de Aldmeri Dominion er voor hebben gezorgd dat de Khajiit zich bij hen aansloten. Dit zou een nieuwe burgeroorlog kunnen voorspellen, een mooie achtergrond voor een nieuw avontuur.

  Anderen denken dat we in The Elder Scrolls 6 zullen afreizen naar Akavir. Dit is een compleet nieuw continent dat ten oosten ligt van Tamriel. Omdat het een ander continent is zal een setting op Akavir dan waarschijnlijk ook een totaal ander landschap laten zien dan we gewend zijn. Een quote van de priester Lloros Sarano in Morrowind zou de gebeurtenissen van Skyrim (en het vervolg) voorspellen.

  Elder Scrolls 6 release setting geruchten

  In het gesprek met Sarano laat hij namelijk weten dat Akivari (de vampierachtige bewoners van Akavir) staan te popelen om Tamriel binnen te vallen. Ze wachten op het moment dat het keizerrijk ineen stort door, wat ook gebeurt in de burgeroorlog tussen de Stormcloaks en de Imperial Empire in Skyrim. Betekent dit dat we bij de Elder Scrolls 6 release Akavir mogen gaan verkennen?

  Is The Elder Scrolls 6 in ontwikkeling?

  Voor we een Elder Scrolls 6 release kunnen krijgen, moet de game wel eerst in ontwikkeling zijn. Pete Hines, vicepresident van Bethesda, liet in een interview met het YouTube kanaal gameslice weten dat er een reden is waarom we nog niets over een Elder Scrolls 6 release gehoord hebben. Bethesda Game Studios geeft namelijk de prioriteit aan twee andere grote projecten voor er iets wordt gedaan aan een nieuwe Elder Scrolls.

  Deze andere projecten zijn dan ook echt grote releases, geen spinoffs of mobile games. Dit is wat Hines hier over te zeggen had:

  “Ik probeer de verwachtingen van mensen te beheren, je weet wat voor games ze [Bethesda Game Studios, red.] maken. Ze hebben twee belangrijke dingen waar ze aan werken naast spul, Skyrim Switch en allemaal andere dingen.”

  Als The Elder Scrolls 6 dus daadwerkelijk gemaakt wordt, is het waarschijnlijk niet de volledige focus van het team. Pas nadat deze twee grote projecten af zijn zal Bethesda zich volledig richten op een nieuwe Elder Scrolls game.

  Wanneer is de Elder Scrolls 6 release?

  Dat is natuurlijk de vraag waarop iedereen het antwoord wil weten. Jammer genoeg valt er op dit moment weinig over te zeggen, omdat het nog niet eens zeker is dat de game in ontwikkeling is. Een Elder Scrolls 6 release zou dus pas jaren in de toekomst kunnen zijn; misschien pas op een volgende generatie consoles.

  Als Bethesda dan toch eindelijk een nieuwe Elder Scrolls aankondigt, zal een release ook wel snel volgen. Bethesda staat er namelijk om bekend dat ze games niet te vroeg aankondigen. De meeste titels verschijnen binnen een jaar nadat ze bekendgemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de snelle release van Fallout 4 nadat deze eerder dat jaar was onthuld.

  Bethesda laat dus nog weinig los over the Elder Scrolls 6, maar niet getreurd; zelfs familie mag niets over deze game weten. Zo mag de door Skyrim geobsedeerde zoon van Todd Howard, Executive Producer en Game Director bij Bethesda, zelfs niets erover weten. Howard vertelde dat op de The Game Maker’s Notebook podcast:

  “Hij zegt ‘Oke, wanneer komt Elder Scrolls VI?’ en ik zeg ‘Uhh, daar ga ik het nu ook niet over hebben.’ Hij zegt ‘Mag ik je mijn ideeën geven? Mag ik er aan werken? Kom op, vertel me wat dingen, ik zal het aan niemand vertellen.’ lk zeg ‘Dat doe je misschien wel, dus ik ga niets zeggen.’”

  Als zelfs de zoon van Todd Howard niets mag weten, kunnen we er zeker van zijn dat Bethesda niets loslaat over The Elder Scrolls 6 tot de game officieel onthuld wordt.

  Kijk jij al uit naar een nieuwe Elder Scrolls? Of vermaak je je nog prima dankzij de VR editie of de vele Skyrim mods die je kunt proberen?

  Skyrim Legendary Edition

  Verkijgbaar vanaf 7 june 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.