De eerste aflevering van Vikings Seizoen 6 Part 2 uitgelegd!

  Na lang wachten is Vikings eindelijk weer verder gegaan met de laatste afleveringen van de serie. In de eerste aflevering van Vikings Seizoen 6 Part 2 worden kijkers geconfronteerd met een ogenschijnlijk bovennatuurlijke gebeurtenis. Wat is er nu precies gebeurd? Wij leggen het voor je uit!

  Warner Bros. Home Entertainment

  Let op: dit artikel bevat spoilers over Vikings seizoen 6!

  Wat is er aan het einde van Seizoen 6 Part 1 gebeurd?

  Voor veel fans was het een lange wacht op de laatste afleveringen van Vikings. Dat is ook niet zo vreemd, want het heeft ook echt lang geduurd voordat Seizoen 6 Part 2 op de streamingdiensten is verschenen. Het einde van Part 1 verscheen in februari, terwijl het nieuwe deel pas op 30 december 2020 werd gelanceerd op de streamingdiensten en televisie - en dan is het nieuwe seizoen nog niet eens officieel uit in Nederland! Door middel van een VPN kan je nu alleen wel al genieten van de nieuwe episodes.

  Naast de vele maanden tussen Part 1 en 2 voelde het ook nog eens lang aan door de enorme cliffhanger waarmee het eerste deel van seizoen 6 is afgesloten. De wereld van de vikingen is in gevaar door de Kievan Rus, die onder leiding staan van Prince Oleg en Ivar the Boneless. In de grote veldslag die het als resultaat heeft gehad hebben veel krijgers hun leven verloren - aan beide kanten. Zo is het leven van Harald Finehair in seizoensfinale niet zeker, maar de grootste klap komt vlak voordat de credits voorbij rollen. Ivar steekt op dat moment namelijk zijn halfbroer Björn Ironside neer. Is de eerste zoon van Ragnar Lothbrok dan toch niet zo onoverwinnelijk als gedacht?

  Amazon Prime Video

  Worst case scenario voor de vikingen

  Vikings Seizoen 6 Part 2 opent dan ook met een sombere aanblik voor fans van het eerste uur. Eén van de hoofdpersonages van de serie wordt namelijk ogenschijnlijk dood teruggebracht naar Kattegat, om daar een last stand te houden tegen de Kievan Rus. Björn is alleen nog niet helemaal dood, hoewel hij wel al met één been in de deuropening van Valhalla staat.

  Zijn slechte gezondheid is ook meteen een grote zorg bij de inwoners en verdedigers van Kattegat. Het is niet voor de eerste keer dat de vikingen tegenover een vijandelijke overmacht staan, maar daarvoor was altijd Ragnar of Björn aanwezig om hen te leiden. Want hoe kan je immers verliezen met de onsterfelijke Ironside naast je? Dat de zoon van Ragnar wel degelijk te doden is, is nu goed duidelijk en dat zorgt voor onrust. Zelfs de nieuw gearriveerde troepen onder leiding van King Hakon, die de eerdere verslag niet hebben meegemaakt, zijn er niet gerust op.

  De chaos is compleet wanneer Gunnhild, de vrouw van Björn, bekendmaakt dat de legendarische krijger is overleden. De hoop aan de Noorse kant is compleet verdwenen, terwijl er feest wordt gevierd bij de Kievan Rus als Hakon het nieuws komt brengen - en niet veel later een aantal liter bloed verliest. De enige persoon die Oleg en Ivar kan stoppen is dood en de aankomende strijd is slechts een formaliteit.

  Amazon Prime Video

  Een Noorse versie van Jezus Christus

  Wanneer de volgende dag de soldaten uit Oekraïne de handelsstad naderen, staan ze er dan ook met alle vertrouwen dat het een glorieuze dag gaat worden. Wanneer er alleen een enkele ruiter vervolgens aan de horizon verschijnt is het de enige persoon die ze niet hadden verwacht: Björn. Hij ziet eruit alsof hij net uit zijn graf is gestapt, maar de psychologische schade is al berokkend. Op een enkeling na zijn de Kievan Rus ervan overtuigd dat de vikingkrijger daadwerkelijk niet te doden is, zelfs wanneer hij met drie pijlen door zijn borst wordt doorboord. Wanneer Björn voor de laatste keer zijn zwaard heft om zijn troepen naar voren te sturen slaat de paniek toe bij de Kievan Rus en zetten de meeste soldaten het op een lopen.

  Door de montage geeft Vikings Seizoen 6 Part 2 bijna het idee alsof Björn als een zekere zoon van God uit zijn graf is opgestaan om zijn volk naar de overwinning te leiden. De zoon van Ragnar en Gunnhild heeft alleen een slim plannetje bekokstooft. Door het slechte nieuws van Björn’s overlijden te verspreiden hebben ze het vertrouwen bij de Kievan Rus tot het hoogtepunt gebracht, maar zoals we weten komt hoogmoed voor de val. Door zijn laatste krachten te gebruiken om voor het vijandelijke leger te verschijnen heeft Björn in één klap alle hoop bij de gelovige Kievan Rus weggenomen en onrust in de rangen verspreid. Als je niet kan winnen door middel van een overmacht, dan moet je het maar doen op basis van een list. Met zijn laatste actie is Björn gestorven met een zwaard in zijn hand en heeft hij een plekje in Valhalla verdiend.

  Na technisch gezien maar liefst negen seizoenen is Vikings nu tot een einde gekomen. Ben je op zoek naar een soortgelijke serie met een aantal bekende historische figuren, check dan ook The Last Kingdom op Netflix!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.