5 redenen om The Last Kingdom op Netflix te kijken

Article
zondag, 02 augustus 2020 om 15:00
rsz tlk sr1 kv 08 05 2015 179f1596034228
The Last Kingdom krijgt (waarschijnlijk) later dit jaar alweer haar vierde seizoen op Netflix. De serie is dan ook enorm populair. Maar hoe komt dat precies? Dat leggen we je in deze special uit!

Fictie gemixt met historische figuren

The Last Kingdom is gebaseerd op de boekenreeks The Saxon Stories van Bernard Cornwell. De hoofdpersoon in de serie is Uhtred of Bebbanburg (Alexander Dreymon), de zoon van een Saksische heer. In de 9de eeuw teisteren vikingen alleen de Britse eilanden en ook Bebbanburg wordt ondergelopen door de Denen. Uhtreds vader wordt gedood in een veldslag, de jongen wordt geadopteerd door Earl Ragnar en de rest van zijn jeugd bevindt hij zich onder de vikingen.
Wanneer Uhtred volwassen is, wordt alleen ook zijn adoptiefamilie van hem ontnomen en gaat hij op pad om wraak te nemen en zijn heerschappij over Bebbanburg te claimen. Hoewel het verhaal van The Last Kingdom fictief is, komt Uhtred op zijn reis wel echte historische figuren tegen, zoals Alfred the Great (David Dawson). Het zorgt ervoor dat de serie gegrond is in de realiteit en het voelt daardoor net alsof je een reis naar het verleden hebt gemaakt.
rsz 1 tlk4 1ep 46sc adrienn szabo 12042019 46f1596034449

Diepgaande karakters

De serie focust zich duidelijk op Uhtred of Bebbanburg, maar in de verschillende seizoenen maak je kennis met nog talloze andere figuren. Sommige daarvan blijven plakken, terwijl anderen komen en gaan. Dat betekent alleen niet dat laatstgenoemde karakters niet goed worden uitgewerkt.
Sterker nog, bijna elk karakter wordt flink uitgediept. De serie neemt de tijd om andere kanten van het verhaal te laten zien, waardoor je af en toe voor een antagonist aan het juichen bent. Uhtred zal ondertussen ook keuzes maken die niet bij elke kijker goed zal vallen, maar dat maakt elk personage in de serie zo menselijk. Zorg er alleen voor dat je je niet teveel aan iemand gaat hechten, want niemand is veilig in The Last Kingdom.
rsz 17 tlk4 4ep 35sc adrienn szabo 04062019 68f1596034538

Brute gevechten

Het feit dat er veel mensen doodgaan in de serie, komt onder andere doordat er veel wordt gevochten in The Last Kingdom. Nu zal dat waarschijnlijk niet als een verrassing komen, want in de 9de eeuw werd er flink wat afgevochten tussen de verschillende koninkrijken en viking clans.
Alle gevechten worden bovendien uitgebreid in beeld gebracht. Het is niet zoals de eerste paar seizoenen van Game of Thrones, waar er werd bespaard op de veldslagen. Schilden worden versplinterd, bloed zal vloeien en je zal een piep in je oren krijgen van al het geschreeuw.
rsz 2 tlk4 1ep 47sc adrienn szabo 03042019 108f1596034627

Geen dode momenten

Het kan meer dan eens voorkomen dat je een aflevering kijkt van The Last Kingdom en het gevoel hebt dat je meerdere afleveringen gekeken hebt. Of soms zelfs een compleet seizoen. De episodes van de serie zitten namelijk volgepakt met gebeurtenissen.
The Last Kingdom zal niet wachten tot de laatste of een-na-laatste aflevering van een seizoen om grote gebeurtenissen te laten voltrekken of een belangrijk personage te doden. Elke aflevering kan er iets belangrijks gebeuren en elke minuut wordt gebruikt. Hoewel er drie seizoenen van The Last Kingdom op Netflix staan, is er daardoor meer gebeurt dan in shows met veel meer seizoenen.
rsz 12 tlk4 8ep 11sc adrienn szabo 14082019 38f1596034723

Het verhaal blijft verrassen

De opzet van The Last Kingdom lijkt vrij simpel. Initieel zal je denken dat Uhtred op een gegeven moment wraak zal nemen en zichzelf officieel uitroept als heer van Bebbanburg. Het is in de serie alleen altijd gissen wat er gaat gebeuren, waardoor het verhaal altijd heerlijk fris blijft. Het is bijna onmogelijk om halverwege het seizoen al te raden wat er aan het einde gaat gebeuren.
Het zorgt er mede voor dat er geen enkel karakter veilig is. Een personage dat voorafgaand aan een nieuw seizoen als de grote villain wordt neergezet, kan na een paar afleveringen plotseling het loodje leggen of worden ingewisseld voor een andere antagonist. Het is duidelijk dat The Last Kingdom allesbehalve een standaard Hollywood productie is.

Populair Nieuws