De tien beste VPN's om veilig op het internet te surfen

Article
zondag, 06 oktober 2019 om 11:00
macos 06f1570117654
Het internet is een wonderbaarlijke plek, maar tegelijkertijd lig je constant in het vizier van hackers en andere ongure figuren. Veel websites springen bovendien slecht om met jouw privacy. Check daarom hier snel de tien beste VPN-diensten, waarmee je veilig het internet op kan.
VPN staat voor Virtual Private Network en is te vergelijken met een groep computers of servers die met elkaar verbonden zijn, maar dan digitaal. De meeste VPN-diensten bieden dan ook encryptie aan voor bestanden of kunnen jouw gegevens beschermen door middel van proxy-servers. En natuurlijk is het ook perfect om geo-detectie te omzeilen, wanneer je die ene exclusieve serie op de Amerikaanse versie van Netflix wil bekijken. Genoeg redenen dus om gebruik te maken van een VPN.

1. NordVPN

Er kan er maar één de beste zijn en in het geval van VPN’s is dat NordVPN. Die dienst komt al jaren uit de test als de beste keuze voor gebruikers en dat is allesbehalve zonder reden. Alles wat je namelijk nodig hebt in een VPN biedt NordVPN aan.
De dienst heeft om te beginnen 5600 servers staan in 62 verschillende landen. Door het grote aantal servers is er altijd wel eentje is de buurt die niet belast is, waardoor je internetverbinding altijd snel blijft. Met de gebruiksvriendelijke applicatie is verbinding maken met een server bovendien kinderspel en je kan zes verschillende apparaten tegelijkertijd beveiligen.
Je kan ook de applicatie installeren op iOS en Android, waardoor je ook onderweg gerust gebruik kan maken van openbare wifi-verbindingen. Zit je bijvoorbeeld in de trein, dan kan je NordVPN aanzetten via de app en vervolgens veilig de wifi in de trein gebruiken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je veiligheid.
Dankzij de snelle verbinding en grote dekking van de servers kan je optimaal genieten van je streamingdiensten. Het aanbod van Netflix is bijvoorbeeld ineens een veel groter wanneer je ook toegang hebt tot de bibliotheek van vrijwel elk land waar de dienst zit. Je bent voorlopig niet uitgekeken.
Een abonnement op NordVPN kost 10,87 euro per maand of 6,36 euro per maand voor een jaarabonnement. NordVPN biedt ook opties voor twee of drie jaar, die respectievelijk 4,54 en 3,17 euro per maand kosten. De betaling kan onder andere worden gedaan via iDeal, PayPal of Creditcard.

2. HideMyAss

Tussen alle serieuze VPN’s is HideMyAss een dienst die nogal opvalt wat betreft de naamgeving, maar de functies die de VPN aanbiedt zijn allesbehalve een lachertje. HideMyAss heeft meer dan duizend servers staan verdeeld over meer dan 290 locaties, die stuk voor stuk versleuteld zijn met de veiligste AES-encryptie.
Het bedrijf heeft een applicatie voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android en kan daarnaast ook worden geïnstalleerd op je router. Met de versleutelde connectie heb je snelle verbindingen over de hele wereld, ook wanneer je gebruik gaat maken van een buitenlandse streamingdienst. Net zoals een aantal andere diensten kan je ook torrents downloaden via HMA.
Een abonnement voor HideMyAss kost 10,99 euro per maand of 5,99 euro per maand voor twaalf maanden. Voor toegang tot de dienst voor drie jaar ben je omgerekend 3,69 euro per maand kwijt. Het abonnement is te betalen via PayPal of creditcard.

3. PureVPN

PureVPN is een bedrijf dat is gevestigd in Hong Kong en dus maar al te goed de voordelen kent van een veilige en versleutelde verbinding. De dienst biedt dan ook een scala aan opties aan waardoor klanten zonder problemen het internet op kunnen gaan.
Met meer dan 2000 servers heeft PureVPN een goede dekking en de verbinding is bovendien razendsnel. Het bedrijf biedt bovendien split tunneling aan, waarbij de gebruiker zelf kan kiezen welke data via de internetprovider gaat en welke data via de VPN gaat. Wil je bijvoorbeeld gewoon een game downloaden op Steam via je provider en tegelijkertijd een film kijken op de Amerikaanse Netflix, dan is dat geen probleem. PureVPN biedt daarnaast ondersteuning voor zo’n beetje elk platform dat je maar kunt verzinnen.
PureVPN kost 10 euro per maand of ongeveer 5 euro per maand bij een jaarabonnement. Ook deze dienst heeft een optie voor drie jaar, waarbij je drie euro per maand kwijt bent. Qua betalingen zijn er genoeg opties, waaronder iDeal en PayPal.
cyberghost vpnf1570118069

4. CyberGhost

Wie de website van CyberGhost bezoekt kan meteen de open natuur van het internet ondervinden. Je wordt namelijk begroet met jouw eigen IP-adres, internetprovider en locatie. Maar het bedrijf is niet alleen goed in jouw gegevens naar boven brengen, het is ook goed in het verstoppen van diezelfde gegevens.
Met 6200 servers in meer dan negentig landen heeft CyberGhost een enorme dekking over de wereld en door middel van de applicatie is het zoek van de juiste servers een fluitje van een cent. Daarna kan je veilig surfen over het internet, genieten van streamingdiensten uit andere landen en games spelen die regio-geblokkeerd zijn. Het nadeel van CyberGhost is dat het niet de meeste snelle VPN is als het aankomt op het verbinden met websites.
Voor een abonnement op CyberGhost ben je 11,99 euro per maand kwijt of 5,29 euro per maand bij een jaarabonnement. CyberGhost heeft ook een optie voor drie jaar, wat 2,45 euro per maand kost. Voor de betaling kan je gebruikmaken van PayPal, creditcard of iDeal.

5. ProtonVPN

ProtonVPN is gebaseerd in Zwitserland, waar de dienst geen last heeft van de strengere regelgeving van de EU. Het hoofddoel van het bedrijf is veiligheid en werkt daarom samen met journalisten en activisten, die niet altijd de vrijheid hebben om hun informatie op een simpele en veilige manier te delen via het internet.
Om die veiligheid te garanderen maakt ProtonVPN gebruik van een extra netwerk. Dus zelfs wanneer jouw versleutelde verbinding wordt doorbroken, komt diegene niet verder dan een server van de dienst zelf. Met servers in 38 landen heb je bovendien voldoende dekking over de hele wereld. En met de applicatie kun je makkelijk wisselen tussen de locaties.
Proton biedt ook een gratis VPN aan met toegang tot drie servers, maar voor het volledige pakket ben je 8 euro per maand kwijt. Voor de betaling kan je PayPal, Bitcoin of een creditcard gebruiken.

6. Perfect Privacy

Perfect Privacy is ook een Zwitserse VPN-dienst, die zich met haar pakket richt op de geavanceerde gebruiker. Met servers in 26 landen heeft Perfect Privacy niet de meeste locaties, maar wel een goede dekking over de wereld. De dienst biedt daarnaast een aantal sterke functies, zoals NeuroRouting. Dat is een technologie waarbij verkeer zo veilig mogelijk wordt overgebracht en versleuteld dankzij AI. Daardoor wordt het voor anderen nog lastiger wordt om jouw data te onderscheppen.
De vraag is alleen of het voor de gemiddelde gebruiker van een VPN waard is om Perfect Privacy te gebruiken. Zo biedt de VPN weinig ondersteuning voor het omzeilen van geo-detectie van streamingdiensten.
Een abonnement voor Perfect Privacy kost ongeveer 12 euro per maand of 9 euro per maand bij een jaarabonnement. Je kan betalen via PayPal, creditcard of Bitcoin.
zenmate vpnf1570118369

7. ZenMate

Deze dienst uit Duitsland is een naam die vrij snel opduikt wanneer je gaat zoeken naar VPN-diensten en dat is met een goede reden. ZenMate geeft je namelijk de mogelijkheid om vijf apparaten te beveiligen door middel van een applicatie, die werkt op zo’n beetje elk platform – van Windows en iOS tot aan Linux en Android.
Met de VPN heb je toegang tot meer dan dertig servers over de wereld, waarvan het grootste gedeelte alleen wel in Europa ligt. Met ZenMate heb je een goede verbinding met de servers, waardoor geo-detectie van onder andere Netflix en YouTube geen probleem meer is.
ZenMate heeft een gratis trial van zeven dagen en kost daarna ongeveer 9 euro per maand of 3.65 per maand wanneer je een jaarabonnement afsluit. Onder de betalingsmogelijkheden bevinden zich onder andere iDeal en PayPal.

8. Avast

Avast is een bedrijf dat zich bezighoudt met meerdere beveiligingsmogelijkheden. Zo zullen de meeste mensen Avast waarschijnlijk kennen van haar anti-virus software.
Maar de VPN dienst van het bedrijf is ook zeker de moeite waard. Met vijftig servers over de wereld, waarvan er zestien zich bevinden in de Verenigde Staten, heb je een goede dekking qua verbindingen. De dienst werkt bovendien met populaire applicaties en diensten als Netflix, Spotify en Sky. De basis van Avast is dan ook goed, maar de VPN mist extra functies om hoger in onze lijst te komen staan. Zo krijg je bij een standaard abonnement maar ondersteuning voor één device.
Avast biedt een gratis trial van zeven dagen aan en voor de betaalde versie ben je ongeveer 55 euro per jaar kwijt. Een abonnement is alleen af te sluiten met PayPal of een creditcard.
avast vpnf1570118969

9. Bitdefender

Bitdefender is net zoals Avast een beveiligingsbedrijf dat zich bezighoudt met allerlei soorten digitale veiligheid, waaronder een VPN-dienst. De VPN geeft je toegang tot snelle servers met locaties over de hele wereld, maar hoeveel servers Bitdefender precies gebruikt is niet duidelijk. Wel kan je gebruikmaken van bijvoorbeeld de verschillende varianten Sky met een goede verbinding. Ook biedt de VPN ondersteuning voor het downloaden van Torrents.
De applicatie zelf is alleen niet heel gebruiksvriendelijk en ook wat betreft andere functies is Bitdefender niet heel open. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in te zien op welk IP-adres je surft of wat de verbindingssnelheid daadwerkelijk is.
Bitdefender kost 5,99 euro per maand of 2,50 per maand bij een jaarabonnement. Qua betalingsmogelijkheden is er onder andere iDeal en PayPal.

10. Avira

We sluiten de lijst af met Avira. Deze VPN-dienst heeft twee versies: een gratis versie en een Pro-versie. Met beide opties krijg je toegang tot een virtueel IP-adres, waardoor je anoniem kan surfen en websites bezoeken waar je normaal geen toegang tot hebt. De dienst werkt met een app, die makkelijk aan en uit te zetten is. Het is dan ook jammer dat Avira relatief weinig servers op de wereld heeft staan en niet geweldig werkt met Netflix.
In tegenstelling tot veel andere diensten is de gratis VPN van Avira niet gelimiteerd aan een bepaald aantal dagen, maar je kan daarentegen wel maar 500MB aan data per maand gebruiken op de servers.
De Pro versie kost 7,95 euro per maand of 59,95 euro voor een jaarabonnement, omgerekend komt dat neer op 5 euro per maand. Het abonnement is alleen af te sluiten met PayPal of een creditcard.