E3 verwachtingen - Waar kijkt de redactie het meest naar uit in 2016?

Article
zaterdag, 04 juni 2016 om 9:00
xgn google image
De E3 staat om de hoek en wie anders hebben daar zin in dan de gamers zelf? Een rondje langs de redactie geeft dan ook een beeld van waar iedereen naar uitkijkt. Benieuwd naar de E3 verwachtingen van de redactie? Lees dan snel verder.
Aan de XGN.nl redactie zijn twee vragen gesteld. De eerste vraag is naar welke persconferentie zij het meest uitkijken. De tweede vraag is welke game hun oogappeltje gaat worden tijdens de E3.

Riffy

Ik kijk het meeste uit naar de persconferentie van Sony. Na het geweldige afgelopen halfjaar, met games als Until Dawn, Uncharted 4 en de remake van Ratchet & Clank, blijft het - op Gran Turismo Sport na - verder erg stil rondom Sony's first-party titels. Waar blijft de nieuwe God of War van Sony Santa Monica? Is inFAMOUS 3 in de maak bij Sucker Punch? Krijgt The Last Guardian onderhand een releasedatum? En toont Sony eindelijk de eerste beelden van The Last of Us 2 aan het publiek in Los Angeles en via de livestream?

Qua aankondigingen van games ben ik het meest benieuwd naar Watch Dogs 2 en Assassin's Creed: Empire van Ubisoft, Mirror's Edge: Catalyst en Battlefield 1 van DICE/EA, The Legend of Zelda en een mogelijke nieuwe Super Mario van Nintendo en wellicht de zoveelste nieuwe IP die Ubisoft op het laatste moment nog uit de hoge hoed weet te toveren.

Richard

Als Rockstar een persconferentie zou geven, dan zou dit de voorstelling zijn die met het meest benieuwd maakt. Het blijft namelijk altijd nog wachten op een Red Dead Redemption 2 en of PC-gamers ook eindelijk op hun trouwe ros over de prairie kunnen scheuren. Helaas is Rockstar er niet bij, dus ligt mijn hoop bij Bethesda die met DOOM een toffe game wist af te leveren.
Wat betreft games: Hetzelfde als hierboven natuurlijk, maar ik ben ook zeker benieuwd of Ubisoft eindelijk wat loslaat over een nieuwe Splinter Cell (in 2014 zei het bedrijf dat ze met iets bezig was, daarna werd het akelig stil). En misschien wat nieuw gameplay van de aankomende Deus Ex. Dat is toch zeker het spel waar ik mij het meeste op verheug!

Johan

Ik kijk het meest uit naar de persconferentie van Bethesda. Er zat vijf jaar tussen Oblivion en Skyrim, dus nadat die laatste game vijf jaar geleden verscheen, moet dit jaar een nieuw deel verschijnen. Oké, waarschijnlijk is dit ijdele hoop, maar nu moet minstens een nieuw deel worden aangekondigd. Toch?
Qua games hoop ik op meer informatie van CD Projekt RED over Cyberpunk 2077, maar helaas komt die waarschijnlijk niet naar de E3. Ik ben een enorme Witcher fan, en nu die serie helaas is afgelopen - de nog uitkomende DLC niet meegerekend - kan ik niet wachten op het volgende project van de ontwikkelaar. Ze hebben laten zien meesterlijke games neer te kunnen zetten met de trilogie over Geralt, dus kom maar op met een nieuw avontuur!

Jordy

Als PlayStation aanhanger ben ik ontzettend benieuwd naar wat Sony gaat tonen met betrekking tot de VR en NEO. Vooral de aangekondigde combinatie van Gran Turismo Sport en PlayStation VR maakt mij heel enthousiast.

RDR2 Al is dat enkel omdat ik diep van binnen hoop dat ook het minimale waar is van alle geruchten die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen over Red Dead Redemption 2. Een bevestiging dat de game in de maak is, is voor mij al voldoende. Zelf ben ik meer van een run-and-gun stijl shooter zoals de Call of Duty series, maar om een game als Battlefield 1 kan je gewoon niet heen. Na het zien van de BF1 trailer ben ik al helemaal verkocht en gaat deze game min collectie sowieso aanvullen.

Jimmy

Er zit zo ongelofelijk veel vets aan te komen deze E3, en stiekem ben ik eigenlijk wel benieuwd naar alle persconferenties. Toch heb ik een blinde liefde voor alles wat Bethesda in de schappen plant, op een enkele game na. Of er een nieuwe The Elder Scrolls aan komt, geen idee, hopen blijf ik toch wel doen.
Misschien een wel een heel standaard antwoord, maar had niet van mezelf gedacht dat ik het ooit nog zou zeggen. Ik heb namelijk echt zin om Call of Duty te spelen dit jaar. Dan heb ik het niet over Infinite Warfare, al wil ik die best een kans geven, maar Modern Warfare gaat overuren draaien op de PS4!
Voor de rest verlang ik naar meer informatie en gameplay over Final Fantasy 15, want die game gaat toch een partijtje gruwelijk worden. Met Chocobo's rondreizen na tig jaar staat nog altijd op mijn to-do lijstje. Ook Battlefield 1 mag niet onbreken, de franchise vormt de wortels van mijn interesse naar shooters. Het nieuwe deel gaat dan ook weer de nodige aandacht krijgen.

Tony

Sony, het bedrijf doet het op dit moment erg goed en daarom kan ik dan ook niet wachten om te zien hoe ze haar winning streak gaat doorzetten. Verrassingen hoeven we niet te verwachten, wel nieuwe beelden van Horizon Zero Dawn. Misschien dan toch ook een onthulling van de PlayStation 4K NEO?
Daarnaast heeft het bedrijf ook nog de PlayStation VR in de maak. In oktober komt de bril uit voor PlayStation 4, dus Sony kan het eigenlijk niet maken om niet met een nieuwe console te komen.
Op het gebied van games kijk ik het meest uit naar Mafia 3. Waarschijnlijk wordt die game heel erg tof en van wat we tot nu toe gezien hebben gaat de game alle hype waar maken. Verder hoop ik dat Nintendo ook nog wat nieuwe titels voor de Nintendo NX gaat tonen, al heeft ze gezegd dat de console niet naar de E3 komt. Maar ik laat me graag verrassen.

Ralph

Ik kijk het meest uit naar de persconferentie van Microsoft. Ik ben heel erg benieuwd of de geruchten kloppen dat ze met een nieuwe, krachtigere, Xbox One bezig is. Daarnaast gaan er ook geruchten dat Microsoft met een VR-bril komt, mogelijk in samenwerking met Oculus Rift. De bal ligt nu bij Microsoft, na Sony's geweldige persconferentie vorig jaar, dus ik ben benieuwd hoe de Amerikanen het dit jaar gaan aanpakken.
Qua aankondiging ben ik vooral benieuwd wat CD Projekt RED gaat doen. De Poolse ontwikkelaar heeft aangegeven dat ze Cyberpunk 2077 niet toont, maar dat ze wel aanwezig is, terwijl alle DLC van The Witcher 3 al is uitgekomen. Het lijkt er dus sterk op dat CD Projekt RED een nieuwe game uit de doeken gaat doen en dat is altijd iets om in de gaten te houden.

Matthijs

Ik kijk het meest uit naar de conferenties van EA en Bethesda. EA omdat ik zo verschrikkelijk veel zin heb in Battlefield 1 waarvan een hoop nieuwe gameplay en info wenselijk is. Ten tweede Bethesda omdat we hopelijk wat meer te horen krijgen over Fallout 4 DLC. Far Harbor was fantastisch dus meer uitbereidingen qua verhaal zijn zeer welkom met bijgesloten een teaser van TES6 en natuurlijk Dishonored 2 natuurlijk!
The Elder Scrolls 6 dus, omdat we na de toch wel flop van TES:Online wel weer zin hebben in een echte Elder Scrolls. Het hoeft niet eens een Skyrim 2 te zijn, maar gewoon iets moois uit het Tamriel universum van Bethesda Softworks (TES:Online wordt immers ontwikkeld door ZeniMax).
Ergens verwacht ik ook dat Microsoft met een dikke Xbox One exclusive komt. Sony heeft het afgelopen jaar geknald met Uncharted 4 en gaat misschien wel The Last of Us 2 aankondigen op de E3 dus Microsoft moet na Quantum Break, die toch wel tegenviel, met wat tofs komen.

Koen

Ubisoft, zeker weten al ben niet per definitie een fan van de ontwikkelaar. Assassin’s Creed heb ik na Black Flag niet meer aangeraakt, en ook The Division heb ik links laten liggen. Toch kijk ik erg uit naar wat Ubisoft de aankomende tijd gaat doen. Wat tot nu toe bekend is over de games die Ubisoft gaat uitbrengen in 2016 klinkt mij erg goed in de oren.
Ik kijk vooral uit naar For Honor. Ik ben een enorme fan van games met een historische toon maar heb vaak het gevoel dat ik alleen maar op enkele knoppen loop te rammen in de hoop mijn tegenstander neer te maaien. Naar wat ik gezien heb van For Honor lijkt deze game daar eindelijk verandering in te brengen.
Daarnaast heb ik altijd al een liefde voor de Tom Clancy franchise van Ubisoft gehad (met uitzondering dan van The Division). End War en de Ghost Recon games heb ik meerdere keren overnieuw gespeeld en krijg er nog steeds geen genoeg van! Ghost Recon Wildlands lijkt een erg toffe game te worden en als je de trailers mag geloven zal Wildlands weer een game worden die ik steeds maar weer opnieuw zal blijven spelen.
Bovendien lijkt het me tof om meer te zien van de aankomende South Park game. De eerste South Park game The Stick of Truth heb ik ook zeker drie keer opnieuw gespeeld en het is gewoon flink lachen geblazen. Ik hoop dat The Fractured But Whole dit ook weer voor elkaar weet te krijgen.
Naast bovenstaande games kijk ik vooral uit naar meer informatie over Battlefield 1. Net zoals vele anderen (denk ik) kijk ik al langere tijd uit naar een Battlefield game die weer terug gaat in de tijd.
Ik had verwacht dat DICE hier ook wel mee bezig was, maar eerlijk gezegd had ik voor de bekendmaking altijd gedacht dat Battlefield 1 weer terug zou gaan naar WWII. Ik ben vooral benieuwd naar hoe DICE het gaat aanpakken met ‘weapon customization’. Ook een eventuele bekendmaking van Red Dead 3 zou erg tof zijn!
Naast Battlefield 1 en Red Dead 3 kijk ik erg uit naar meer info over Mafia III en Civilization VI. Vooral de Civilization serie is al lange tijd voor mij games waar ik vaak naar terugkeer. Vaak voor een paar enkele potjes offline of samen met vrienden maar elke keer weer erg tof om te spelen dus ik hoop dat Civilization VI mij hetzelfde kan gaan bieden.
Wat de redactie verwachtte, is enigszins uitgekomen. Wil je graag meer weten over de titels die we genoemd hebben, lees erover in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws