Ratchet and Clank film Review - Een hilarische origin story

  De Ratchet en Clank games zijn al jaren populair onder PlayStation gamers en fans van gamen in het algemeen. De titels staan altijd garant voor een hoop humor en een brede lach op je gezicht. Krijgt de film dat ook voor elkaar? Dit lees je in deze Ratchet and Clank film review.

  De Ratchet & Clank film heeft een erg goede opzet. Het verhaal van de Lombox (Ratchet) en de robot (Clank) wordt verteld, dus hoe ze elkaar vonden en hoe ze zijn geworden tot wat ze zijn. Kortom, hoe we ze kennen uit de games! Wat volgt is anderhalf uur lang lachen om het avontuur van de twee.

  Spannend avontuur met een knipoog

  Dat avontuur begint meteen vol spanning. Een schurk genaamd Drek wil zijn eigen planeet creëren door andere planeten op te blazen en daar stukjes van te pakken. Het begin van de film lijkt een soort knipoog te zijn naar de afgelopen Star Wars-film, waarin we natuurlijk ook een aantal planeten opgeblazen zien worden.

  Diezelfde knipogen zitten eigenlijk door de hele film heen. Fans van Ratchet en Clank zullen een feest van herkenning ervaren als ze deze film zien. Natuurlijk zien we Captain Quark ook weer terug als de sullige leider van de Galactic Rangers en de domme held zorgt voor aardig wat problemen tijdens de film.

  De problemen die worden veroorzaakt door Captain Quark moeten door de twee helden uit de titel worden opgelost en dat doen ze van harte. Misschien niet doen ze het niet zo goed, maar wat ze doen, ziet er wel erg goed uit.

  Ratchet and Clank review

  Erg strak vormgegeven

  Doordat het er zo goed uitziet, zou je bijna vergeten dat je hier naar een verfilming van een gameserie zit te kijken en niet gewoon naar een van de nieuwste animatiefilms van een van de grote studio’s. Dat het er zo goed uit ziet, is waarschijnlijk ook te wijten aan het feit dat de makers van de Ratchet en Clank games nauw hebben meegewerkt aan de film. Grafisch is alles in orde dus, maar de 3D-effecten vallen wat tegen. Niet dat ze slecht zijn, maar veel effecten zijn er niet te bespeuren.

  De vraag is dan ook wat het 3D effect toevoegt aan zo'n type film, aangezien de film evengoed in 2D gemaakt had kunnen wijn. Het is niet dat het plezier, wat de essentie is van de film, daardoor minder wordt.

  Ratchet and Clank review

  (Soms iets te) vermakelijke film

  Want de film an sich is al vermakelijk genoeg: een lachmomentje hier, een lachmomentje daar, alles valt op z'n plek. Appende aliens die niet willen luisteren naar hun leider, een robot die net even iets teveel praat dan goed voor hem is. Het is allemaal uitzonderlijk grappig om te zien.

  Misschien is het op sommige momenten zelfs iets grappiger dan goed is voor de film. Doordat de film de hele tijd zijn best doet om grappig te zijn, worden de serieuze en spannende momenten allemaal een stuk minder. Als het de bedoeling van de makers was om vooral geen serieuze toon aan de film te geven, dan is dat gelukt.

  Maar als het de bedoeling was om je toch nog een beetje op het puntje van je stoel moest blijven zitten, dan is dat zeker niet gelukt. Doordat je steeds met een glimlach op je mond naar een film zit te kijken, zit je eerder te wachten op de volgende grap of het volgende grappige moment, dan je daadwerkelijk naar de film zit te kijken.

  Ratchet and Clank review

  Feest van herkenning

  Dat laatste heeft geen afbreuk gedaan aan ons kijkplezier overigens, want de film schoot op veel vlakken namelijk wel raak. De referenties naar de spellen bijvoorbeeld; je ziet vrijwel elk wapen terugkomen dat je in de games ook in handen krijgt. Daarnaast zit er ook een aantal verschillende verwijzingen naar andere PlayStation klassiekers verborgen in de film waardoor niet alleen de filmliefhebber in je tevreden wordt gehouden, maar ook de gamer in je.

  Die verwijzingen moet je zelf maar opzoeken. Wij konden er zo snel een stuk of drie tellen. Deel ze vooral in de comments hieronder!

  Ratchet and Clank review

  Ratchet and Clank film Review - Voorjaarsverrassing met ruwe randjes

  Ratchet and Clank is wat ons betreft een geslaagde film geworden. Het is een visueel hoogstandje dat hier en daar wat ruw rond de randjes lijkt te zijn als het teveel zijn best doet om grappig te zijn. Of wanneer de 3D niet zo goed uit de verf komt als in eerste instantie de bedoeling was. Die ruwe randjes zullen absoluut geen invloed hebben op het plezier dat je aan de film zult beleven.

  Want je zult inderdaad plezier beleven aan deze Ratchet en Clank film, dat kunnen we je beloven. De film is niet alleen voor de fans van de gameserie bedoeld, maar ook voor volwassenen en kinderen die gewoon van een leuke animatiefilm met een berg humor houden. Daardoor kan dit wel eens de verrassing van het voorjaar worden.

  8

  De plus- en minpunten

  • Veel humor
  • Mooie animaties
  • Feest van herkenning
  • Mooi verhaal
  • Achtergrond van Ratchet & Clank
  • 3D voegt niets toe
  • Iets te veel humor

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.