Welke 10 series moet jij bingewatchen op Amazon Prime?

  Ben je al helemaal klaar met Netflix en Disney+? Op Amazon Prime Video staan gelukkig meer dan genoeg series die geschikt zijn om te bingewatchen. We hebben tien van deze series om te bingewatchen voor je op een rij gezet.

  Soms zit je gewoon een weekend thuis en heb je geen idee meer wat je moet kijken. Gelukkig is Amazon Prime Video daar om je een beetje uit de brand te helpen met een grote collectie aan series om te bingewatchen. We hebben een selectie gemaakt van tien series die flink wat seizoenen hebben op de streamingdienst van Amazon. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe series te vinden bij Amazon Prime, maar veel goede series, zoals The Boys, hebben helaas maar twee seizoenen en dat is niet genoeg om echt te bingewatchen.

  Psych

  Laten we deze lijst van tien series om te bingewatchen op Amazon Prime Video aftrappen met Psych. De serie ken je misschien wel als je vroeger veel Comedy Central keek. Toen de serie begon in 2006 was het namelijk al ontzettend populair vanwege het humoristische duo Shawn Spencer en Burton Guster. In de serie volg je Shawn Spencer als 'paranormale' detective die zaken oplost voor het lokale politiebureau. Vorig jaar is er nog een film uitgekomen die een direct vervolg op de serie is, maar helaas is de film nog niet te zien in Nederland.

  Law & Order

  Waarschijnlijk de bekendste misdaadserie die er bestaat, Law & Order is ook gelijk de langstlopende. Met een schamele 20 seizoenen, waar de meeste afleveringen ook meer dan een half uur duren, is er een grote kans dat je wel even bezig bent. Dat maakt het een van de series op Amazon Prime Video die perfect is om te bingewatchen. Iedere tien seizoenen lijkt de insteek van Law & Order ook te veranderen, dus het volgende seizoen krijgt een nieuwe focus, namelijk georganiseerde misdaad. Goed moment om in te stappen dus.

  Grey's Anatomy

  Als we het toch even hebben over langlopende series om te bingewatchen op Amazon Prime Video, dan kunnen we eigenlijk niet om Grey's Anatomy heen. De dramaserie die zich afspeelt in een ziekenhuis is namelijk al jarenlang een populaire serie om te kijken. Met maar liefst 16 seizoenen is Grey's Anatomy nog niet zo ver als Law & Order, maar dat mag de pret niet drukken. Het zeventiende seizoen is al uit in de Verenigde Staten, maar zal nog even op zich laten wachten in Nederland. Gedoe met licenties, je kent het wel.

  South Park

  Als de op een na langstlopende animatieserie kan South Park eigenlijk niet ontbreken in de lijst van series om te bingewatchen op Amazon Prime Video. Gelukkig zijn er 23 volledige seizoenen te kijken bij de streamingdienst van Amazon en hoewel veel mensen van mening zijn dat South Park zijn kritische toon is kwijtgeraakt over de jaren, is het nog steeds een ontzettend succesvolle serie. Stan, Kyle, Kenny en Cartman zullen voor veel mensen toch altijd een warm plekje in hun hart krijgen.

  Buffy The Vampire Slayer

  Soms wil je gewoon een klein beetje nostalgie hebben en teruggaan naar wat makkelijkere tijden. Dan zal Buffy The Vampire Slayer absoluut de serie zijn die jij moet bingewatchen op Amazon Prime Video. Helaas zijn er wel maar zeven seizoenen en dus is er minder content dan bij andere series in dit lijstje, maar toch mag het de pret niet drukken. Sarah Michelle Gellar schittert in haar rol als Buffy, waarin ze, je verwacht het niet, jaagt op vampieren met behulp van haar vrienden.

  American Horror Story

  Met ieder seizoen een ander plot en een andere omgeving is American Horror Story waarschijnlijk een van de meer interessante series om te bingewatchen op Amazon Prime Video. Juist doordat de serie ieder seizoen wisselt van thema blijft het concept lekker vers en verveelt de serie niet heel snel. Daarnaast is het ook prettig dat je tussen de seizoenen door er dus ook voor kan kiezen om andere series te bingewatchen, want het verhaal van American Horror Story loopt niet door over de verschillende seizoenen.

  The Office

  Eigenlijk een serie die je niet mag missen, The Office is een van de leukste series om te bingewatchen op Amazon Prime Video. Het eerste seizoen is niet zo leuk als de latere seizoenen, maar dat heeft eigenlijk een bijzondere reden. De serie was namelijk oorspronkelijk bedoeld om een inkijkje te geven in een kantoor waar een collega net zelfmoord had gepleegd. Hierdoor is het eerste seizoen wat grimmiger en ziet Steve Carell er ontzettend vermoeid uit in zijn rol als baas Michael Scott. Gelukkig hebben de makers uiteindelijk gekozen voor een meer humoristische en luchtige insteek, want dat heeft The Office het succes gemaakt wat het nu is.

  Modern Family

  Naast The Office is Modern Family natuurlijk een van de meer populaire series die de laatste jaren is uitgekomen. Dat maakt de serie dan ook geweldig om te bingewatchen op Amazon Prime Video. De serie geeft een humoristische twist op het moderen gezinsleven waar niet alles is zoals het lijkt. Met elf seizoenen is er ook meer dan genoeg om van te genieten. Tot onvrede van veel fans is de serie wel stopgezet na het elfde seizoen en is er niet veel kans dat Modern Family nog terug zal keren.

  The X-Files

  Jagen op aliens, diepgaande intriges en een ongelooflijk iconische soundtrack, The X-files is eigenlijk een serie die je niet mag missen op Amazon Prime Video. Het iconische duo van Mulder en Scully is eigenlijk niet meer weg te denken uit de wereld van TV, maar helaas is de serie al een tijdje tot een einde gekomen. Met elf seizoenen is het een van de betere series om te bingewatchen, zelfs al kan je de wat latere seizoenen misschien beter laten liggen.

  Parks and Recreation

  Van dezelfde makers als The Office komt ook Parks and Recreation, een komische serie over ambtenaren. Nou klinkt dat misschien niet heel komisch, maar met acteurs zoals Chris Pratt, Aziz Ansari, Nick Offerman en Amy Poehler kom je al een heel eind. De serie is ook beoordeeld als een van de betere komische series en is dus uitstekend om te bingewatchen op Amazon Prime Video. Zeven seizoenen is misschien een beetje aan de magere kant, maar dat mag de pret niet drukken als je constant aan het lachen bent.

  Andere series om te bingewatchen op Amazon Prime

  Naast al deze series zijn er ook nog zat andere series om te bingewatchen te vinden op Amazon Prime Video. Zo heb je ook nog Supernatural en CSI die je kan vinden bij de streamingdienst van Amazon. Mocht je nou geen abonnement hebben bij Amazon Prime Video, maar wel bij Disney+? Niet getreurd, ook op de dienst van Disney is er genoeg te bingewatchen. Anders is er ook nog altijd Netflix waar laatst de succesvolle serie Shadow and Bone is verschenen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.