Dit zijn de vijf slechtste film van 2020

  Het kalenderjaar 2020 loopt alweer tegen het einde, het was een bijzonder jaar die in het teken stond van een wereldwijde pandemie. Vanwege corona zijn er een stuk minder films en series gemaakt, gelukkig zaten hier wel een aantal pareltjes tussen. Ook waren er een aantal films zacht uitgedrukt iets minder gelukt. Dit zijn volgens ons de vijf slechtste films van 2020.

  Dolittle

  Eerlijk is eerlijk, de film ziet er voor een kinderfilm mooi uit (hiervoor was er dan ook een budget van 175 miljoen dollar). Je hebt het klassieke verhaal van de kinderboeken van Dr. Dollitle en je hebt als kers op de taart Robert Downey jr. in de hoofdrol. Maar je weet het toch voor elkaar te krijgen een matige film te produceren, dan verdien je het om in deze top vijf te eindigen. Omdat het ondanks de slechte uitvoering toch een aantal goed aspecten heeft (hierboven genoemd) sparen we de film nog iets, en haalt het slechts de vijfde plek.

  In Dolittle speelt Robert Downey jr. Dokter Dolittle, de film speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk waarin John Dolittle na het overlijden van zijn vrouw heeft besloten zich volledig uit te sluiten van de wereld met enkel exotische dieren om zich heen. Als koningin Victoria ziek wordt, wordt John alleen gedwongen om af te reizen naar een bijzonder eiland om een geneesmiddel te zoeken. Uiteindelijk gaat Dolittle na enig protest toch op pad en samen met alle dieren wordt het een hele bijzondere reis.

  Fantasy Island

  Op de vierde plek vinden we de film Fantasy Island terug. Deze bijzondere horrorfilm had op zich best potentie maar de uitvoering en het verhaal zijn gewoon echt heel erg matig. Het bekende Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone was er begin dit jaar dan ook allesbehalve lovend over:

  "Als misdaden tegen cinema een vervolging verdienen, zou Fantasy Island van Blumhouse rechtstreeks naar de dodencel gaan. Het enige enge aan deze geruisloze, angstvrije horrorshow is dat het een vervolg wil voortbrengen. Stop ermee voordat deze weer doodt."

  Het verhaal gaat over vijf mensen die te naar Fantasy Island gaan en waar zo onder toeziend oog van Mr. Roarke hun fantasieën kunnen beleven. De gasten hebben vervolgens allerlei wensen, maar wanneer deze wensen uitkomen blijkt het een grote nachtmerrie te worden.

  The Last Days of American Crime

  Midden in deze top vijf, op de derde plek komen we bij een Netflix Original. De film The Last Days of American Crime duurt twee en een half uur en dat is voor zo’n film echt een hele zit. Het is daarom ook maar goed dat de film exclusief op Netflix is uitgekomen en nooit in de bioscoop heeft gedraaid, want we krijgen nu al medelijden met alle bezoekers die de 148 minuten plus alle reclames hadden moeten uitzitten. De film is zo slecht dat het op Rotten Tomatoes zelf een score van 0% kreeg. Maar mocht je binnenkort een saaie date hebben, zet deze film dan gerust aan want dan weet je in elk geval zeker dat het niks gaat worden tussen jullie.

  In de film doet de Amerikaanse regering nog één ultieme poging om misdaad en terrorisme te bestrijden door een signaal uit te zenden waardoor het onmogelijk wordt om een misdaad te begaan. Voordat dit signaal afgaat willen een aantal gasten nog één keer een grote slag slaan om één keer goed te cashen en hiermee de laatste misdaad in de Amerikaanse geschiedenis plegen.

  John Henry

  Op de tweede plek staat de film John Henry, een film die net als de vorige film één van ongeveer veertig films is die het ooit gelukt is om 0% te halen op Rotten Tomatoes. Eén voordeel, deze film duurt slechts 90 minuutjes, dus het wordt niet zo’n lange zit. Al kan dat met zo’n film alsnog als een eeuwigheid aanvoelen. De film is zo slecht dat de trailer al pijn aan de ogen doet.

  Het verhaal gaat over (dit verwacht je niet) John Henry die ooit een bruut bendelid was. Hij is daarmee gestopt en verhuist naar het zuiden van LA. In Los Angeles heeft hij een rustig bestaan waarin hij veel voor z’n vader zorgt. Dit verandert alleen als er plots twee immigrantenkinderen opduiken die op de vlucht zijn voor een gewelddadige bende.

  Cuties (Mignonnes)

  Op de eerste plek staat een film die je haast niet ontgaan kan zijn, en dan hebben we het natuurlijk over de film Cuties. De film kwam bij ons in een review niet verder dan 2 op schaal van 10. Daarnaast werd Netflix ook voor de film aangeklaagd en zorgde het wereldwijd voor veel Netflix opzeggingen en de #CancelNetflix.

  De film kwam vaak negatief in het nieuws vanwege pikante beelden van jonge meisjes, wat het seksualiseren van jonge meisje zou promoten. Aan de ander kant waren er ook recensenten die dit juist meer bij het verhaal vonden passen, en de film erg sterk vonden.

  De film gaat over een Senegalees meisje genaamd Amy die opgroeit in Frankrijk. Amy sluit zich via school aan bij een dansgroepje, op zich prima zij het niet dat deze dansjes wel erg sensueel zijn. Op deze manier hoopt Amy een beetje te ontvluchten van haar familie, maar haar omgeving begint zich ondertussen steeds meer zorgen te maken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.