Dit karakter komt in ieder geval niet meer terug in The Walking Dead

  The Walking Dead gaat officieel met de hoofdverhaallijn stoppen. De serie krijgt wel een hoop spin offs, waaronder Tales of The Walking Dead, die ingaat op verschillende karakters. Merle hoeven we daarin in ieder geval niet te verwachten.

  AMC

  Dit gaf acteur Michael Rooker aan. Hij meldt dat hij veel plezier heeft beleefd aan zijn rol in The Walking Dead, maar dat hij geen interesse heeft in een terugkeer in een Tales of serie. Voor Rooker is het The Walking Dead hoofdstuk definitief afgesloten. Dit vindt hij, zelfs ondanks dat fans zijn vertrekt veel te vroeg vonden en op een terugkeer hoopten van de broer van Daryl Dixon.

  Ik heb daar geen interesse in. Ik gun ze al het beste en houd van het verhaal. Dat is de reden waarom ik het wilde doen in het begin. Maar ik vind dat Merle een goed afscheid heeft gehad. Ik zou niet weten hoe we het beter kunnen doen.

  Michael Rooker

  Merle Dixon kende al een terugkeer

  Hoewel Merle Dixon al een tijdje uit de serie is, blijft hij een geliefd karakter uit de serie. Hij was de eerste echte schurk in seizoen 1 van The Walking Dead, waarin hij enorme spanningen veroorzaakte. De scene dat hij geketend op een dak vast zat was niet zijn laatste. In seizoen drie keerde Merle namelijk terug in dienst van The Governor. Hoewel hij ook hier initieel een schurk speelde, veranderde de de rol van Merle geleidelijk. Op een gegeven moment besloot hij Daryl te helpen, waarbij hij The Governor verraadde. Uiteindelijk werd dit zijn dood.

  Dat Merle een rol zou krijgen in Tales of The Walking Dead is geen gekke gedachte. Hij is immers een tijd weg geweest en wat er in de tussentijd gebeurd is, is niet bekend. Over die periode tot aan zijn aankomst bij The Governor zou prima een aantal afleveringen gemaakt kunnen worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.