Sony: "Positie PS5 heeft geen invloed op koeling"

  Goed nieuws voor iedereen die al een PlayStation 5 heeft besteld of nog van plan is dat te gaan doen. Je nieuwe PlayStation blijft hoe dan ook lekker koel, het maakt niet uit of je de console recht zet, plat neerlegt of op z’n kop hangt: de PS5 blijft in elke stand even koel. Dat claimt een topman van Sony in een interview.

  Ontkracht door Sony-topman

  Maar alle gekheid op een stokje, je kan de nieuwste PlayStation natuurlijk alleen horizontaal en verticaal neerzetten en het leek op het eerste oog of PS5 beter verticaal zou koelen door het ‘schoorsteen effect’. Sony's Yasuhiro Ootori, die verantwoordelijk is geweest voor het thermal design van de PlayStation 5, heeft dit in een interview met 4Gamer nu alleen ontkracht een geeft aan dat de stand van de PS5 geen enkele invloed heeft op de koeling hiervan.

  “Vanuit het oogpunt van de ontwerper is er geen verschil in koelprestatie tussen horizontale en verticale installatie”

  Yasuhiro Ootori, Thermal Design Engineer Sony

  Welke console kies jij?

  Volgende maand is het dan eindelijk zo ver, dan wordt het lange wachten eindelijk beloond. Donderdag 19 november brengt Sony voor 400 euro de PlayStation 5 zonder disc tray en voor 500 euro de 'normale' versie op de markt. Concurrent Microsoft komt ruim een week eerder, op dinsdag 10 november, met de Xbox Series S voor 300 euro en het vlagschip, de Xbox Series X voor 499 euro.

  Er is de laatste maanden veel te doen over de release van beide apparaten. Eerst leek PlayStation op voorhand al de strijd te gaan winnen maar Microsoft wist zich goed te revancheren met de Xbox Series S die toch een stuk scherper geprijsd is dan de PS5. Op het gebied van games kwam Microsoft ook helemaal weer terug in de wedstrijd door de overname van Bethesda. Microsoft betaalde eind september 7,5 miljard dollar voor Zenimax Media, het moederbedrijf van ondere andere Betheda Softworks. Hiermee krijgt de Xbox een hoop potentiële exclusieve titels.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.