Dit zijn de slechtste games van 2020 tot nu toe

  2020 was een bewogen jaar, het was een rampjaar maar bracht ons op gamegebied ook veel moois. En met de release van de Xbox Series en de PlayStation 5 zit er ook nog veel moois aan te komen. Maar er waren ook een aantal games die wat ons betreft compleet de plank missloegen, dit zijn de slechtste games van 2020.

  FIFA 21 Legacy Edition

  Op de eerste plek kan natuurlijk maar één game staan, en dan hebben we het over de FIFA 21 Legacy Edition. Belangrijk om te vermelden is dat het specifiek om de Legacy Edition gaat, de ‘normale’ versie komt ondanks de weinig vernieuwingen toch nog aardig uit de verf.

  De Legacy Edition is de editie voor de Nintendo Switch, de versie van de FIFAvoor de Switch was al vrij matig, maar op de officiële website van Nintendo staat letterlijk:

  “FIFA 21 Legacy Edition bevat dezelfde gameplay-innovatie als FIFA 20 zonder nieuwe ontwikkelingen of significante verbeteringen.”

  Voor zo’n vijftig euro krijg je dus precies hetzelfde spel als vorig jaar, alleen de tenues en spelers zijn geüpdatet. En als je nu denk van dit gaat nog wel, laten we dan even kijk wat er bij de versie van FIFA 20 staat:

  “FIFA 20 Legacy Edition bevat dezelfde gameplay-innovatie als FIFA 19 zonder nieuwe ontwikkelingen of significante verbeteringen.”

  Waar is EA in vredesnaam mee bezig? Voor de derde keer op rij precies dezelfde game voor vijftig euro? Als je één van de eerdere FIFA games al hebt op de Switch is er absoluut geen reden om FIFA 21 aan te schaffen. Met deze geldklopperij verdient EA het natuurlijk om op de eerste plek in deze negatieve top vier te eindigen. Maar gelukkig is EA FIFA verder niet commercieel aan het uitmelken…

  Cooking Mama: Cookstar

  FIFA laten we gelukkig achter ons en we zijn alweer bij de nummer twee, op de tweede plek staat: Cooking Mama: Cookstar. De game kwam helemaal aan het begin van de coronapandemie op de markt. Je zal maar zoveel pech hebben gehad dat je eerst thuis komt te zitten en vervolgens dit spel hebt aangeschaft. De eerdere Cooking Mama games hebben altijd wel iets aandoenlijks. Bij deze versie is dat alleen niet het geval. Er zit weinig verandering in en je krijgt meer het gevoel dat je zojuist voor veel te veel geld een spelletje voor op je oude Sony Ericsson hebt aangeschaft.

  Een groot pluspunt van de Nintendo Switch is dat de besturing meestal erg fijn aanvoelt, de Joy-Cons sturen erg fijn en een aantal titels zijn natuurlijk ook speciaal voor de Nintendo gemaakt. Nou Cooking Mama weet ook hier natuurlijk de plank compleet mis te slaan. Het voelt niet lekker aan, je krijgt totaal niet het gevoel van koken.

  Het spel is gewoon, te simpel, te weinig vernieuwend en dat alles voor te veel geld. Doe jezelf een plezier en geef dit met de feestdagen straks niet aan je neefje of nichtje cadeau.

  Captain Tsubasa Rise of New Champions

  Kijk FIFA is de laatste jaren ook niet alles, maar je kunt het met een voetbalgame ook helemaal verpesten. Mooi voorbeeld hiervan: Captain Tsubasa Rise of New Champions. Mijn collega Luuc gaf de game daarom ook meer dan terecht eerder dit jaar een 3,5 op schaal van 10.

  De game is een combinatie Japanse anime en voetbal. Op zich een grappig idee maar dit spel slaat compleet de plank mis. Het spel zit cut scenes over een jonge Japanse jongen die heel veel talent heeft. De jonge Japanner probeert uit te groeien tot een nieuwe Messi, maar naast de slechte gameplay zijn de cut scenes ook gewoon oer maar dan ook echt oersaai.

  In de review de eerder dit jaar op XGN gepubliceerd werd, werd de game eigenlijk perfect beschreven:

  "Captain Tsubasa Rise of New Champions is alsof je voetbal wil kijken, maar er alleen een wedstrijd van tussen degradatiekandidaten uit de Keuken Kampioen Divisie op tv is. Het is en blijft voetbal, maar het is eigenlijk niet om aan te gluren”.

  Zombieland: Double Tap Roadtrip

  De laatste game in dit rijtje kwam eigenlijk op de rand van 2019, 2020 uit. Maar omdat die zo slecht was verdient het spel het toch om in deze negatieve hitlijst te eindigen. En we hebben het hier natuurlijk over: Zombieland: Double Tap Roadtrip.

  De game is gebaseerd op de gelijknamige film met Jesse Eisenberg en Woody Harrelson. En waar de film nog wel iets had is dat bij de game zeker niet het geval. In de game schiet je vanuit een helikopter view zombies neer, idee is niet erg origineel maar nog wel prima. De uitvoering is ronduit slecht. Het spel is te kort, je hebt niet alle originele stemmen en het wordt gewoon nooit echt spannend.

  Om deze reden gaaf mijn collega Theo de game daarom ook begin dit jaar geheel terecht een 4 op schaal van 10. Een game als dit zou misschien tien euro op de iPad mogen kosten, al is dat nog veel. Maar de oorspronkelijke 60 euro is echt zonde van je geld.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.