Deze PS4 games moet je spelen voordat next-gen arriveert!

  Nog maar een maandje wachten en dan lanceert de PlayStation 5. Na de next-gen graphics te hebben aanschouwd wil je waarschijnlijk niet meer terug naar de oude generatie, dus voordat het zover, moet je deze PS4 games hebben gespeeld!

  The Last of Us Part 2

  We beginnen onze lijst met de meest recente game van Naughty Dog, één van Sony’s beste studio’s als het aankomt op meeslepende avonturengames. The Last of Us Part 2 had een paar enorme schoenen te vullen, na het gigantische succes van het origineel. Voor velen was dat namelijk dé game van de PlayStation 3 en wij kunnen ze geen ongelijk geven.

  Als sequel is The Last of Us Part 2 alleen niks minder dan indrukwekkend. Voor sommige spelers ging het verhaal niet verder zoals ze hadden verwacht - of gehoopt -, want we mogen nu de controle nemen over Ellie. In de post-apocalyptische wereld is ze op een quest voor wraak en door de jaren heen heeft ze veel geleerd van Joel. In duistere, maar prachtig vormgegeven locaties mag je dus je skills gebruiken tegen de Infected, maar ook andere overlevenden. Dit avontuur mag je niet missen voordat je de overstap maakt naar de PS5!

  Red Dead Redemption 2

  Rockstar is een naam die staat als een huis wanneer het gaat om verhalende open wereld games. De Grand Theft Auto franchise is natuurlijk wereldberoemd, maar ook Red Dead Redemption mogen we zeker niet vergeten. In het eerste deel kreeg je de controle over John Marston, maar in deel twee gaan we terug in de tijd en mag je in de stoffige laarzen van Arthur Morgen stappen: de numero dos van de Van der Linde Gang.

  Met die bende gaat het aan het begin van Red Dead Redemption 2 niet zo goed. De criminelen wordt opgejaagd door detectives van Pinkerton en ze zijn meerdere leden kwijtgeraakt. In de omgeving van Valentine zullen ze dus een nieuwe start moeten maken, waarbij je langzaam maar zeker alle leden in de Van Der Linde Gang leert kennen en je ze al snel familie zal noemen. Wanneer je klaar bent met de uitgebreide en indrukwekkende campagne, kan je daarna bovendien starten met je carriere in Red Dead Online!

  Bloodborne

  Zeg je uitdaging, dan zeg je Dark Souls. De franchise van FromSoftware heeft er deze generatie alleen een nog interessantere titel bij gekregen in de vorm van Bloodborne. Niet langer ren je rond in een fantasy medieval setting, maar kan je je meest fancy jas uit de kast trekken voor een avontuur in donkere, Victoriaanse straten met een vleugje Lovecraft.

  Hoewel Bloodborne in de basis nog steeds een Dark Souls-game is, is de gameplay wel flink aangepast. Niet langer kan je veilig achter een groot schild schuilen, maar zal je offensief te werk moeten gaan en aanvallen pareren op het juiste moment met een flintlock pistool of ander knallend wapen. Tel daar bovendien de unieke wapens bij op die met een druk op de knop van vorm kunnen veranderen en je snapt wel waarom Bloodborne in deze lijst staat.

  Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

  Hideo Kojima is ondertussen weg bij Konami, maar voor zijn vertrek heeft hij ons nog getrakteerd op een waar meesterwerk met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Het laatste deel in de Metal Gear Solid serie speelt zich elf jaar af voor de gebeurtenissen in het origineel, waarbij we de huurlingenleger Punished ‘Venom’ Snake volgen in Afghanistan, waar hij uit is op wraak.

  Het land wordt alleen gecontroleerd door de Sovjet-Unie en haar eindeloze leger aan soldaten. In de verschillende missies is het dus aan te raden om te vertrouwen op de sterke punten van Snake: zijn stealth vaardigheden. In de open wereld heb je alleen alle vrijheid om zelf je aanpak te kiezen, inclusief welke AI companion je meeneemt om je missies - van de trouwe hond D-Dog tot aan de dodelijke sluipschutter Quiet. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is zo uitgebreid en polished, dat het de Magnum Opus van Hideo Kojima is geworden.

  Horizon Zero Dawn

  Als klein landje heeft Nederland niet zoveel grote studio’s als de Verenigde Staten of Japan, maar langzaam maar zeker komt er steeds meer moois uit de lage landen. Guerilla Games is bijvoorbeeld al verantwoordelijk geweest voor de succesvolle Killzone games en met Horizon heeft het weer een potentiële topfranchise te pakken.

  In Horizon Zero Dawn speel je als Aloy, een jonge, vrouwelijke jager in een post-apocalyptische wereld. Grote machines - gebaseerd op dinosauriërs - dolen rond en jagen op de overgebleven mensen. Aloy is gelukkig inventief en heeft meerdere manieren om zichzelf te verdedigen tegen de mechanische vijanden, waaronder haar trouwe boog, een speer en valstrikken. Die vaardigheden komen goed van pas wanneer Aloy het naast de monsters het ook nog eens op moet nemen tegen cultists die controle hebben gekregen over de machines.

  Horizon Zero Dawn is niet alleen een topgame op zichzelf die je gespeeld moet hebben, maar daarmee maak je je ook klaar voor het vervolg. Op de PS5 zal namelijk Horizon Forbidden West verschijnen!

  God of War

  We sluiten onze lijst af met ieders favoriete God: Kratos. De bebaarde moordmachine is helemaal klaar met de Griekse goden en is afgereisd naar de realm van de Noorse goden: Noorwegen. Dat doet hij niet om een oorlog te voeren met zijn collega’s, maar om zijn zoon Atreus op te voeden in een ogenschijnlijk vredige omgeving.

  Dat sprookje duurt alleen niet lang. Kratos zijn vrouw overlijdt en de grote Griek wordt ook nog eens aangevallen door een mysterieuze man met bovennatuurlijke krachten. Wanneer Kratos de ontmoeting maar net overleeft, moet hij met Atreus reizen naar de hoogste piek, om daar de as van zijn vrouw te verspreiden. Onderweg mag je uiteraard knokken met allerlei verschillende mythische wezens en kom je letterlijk en figuurlijk in aanraking met de Noorse goden.

  Net zoals Horizon Zero Dawn is God of War de perfecte game om te spelen voordat de PS5 volgende maand lanceert. Ontwikkelaar SIE Santa Monica werkt momenteel namelijk aan een vervolg die in 2021 op de next-gen console zal uitkomen.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.