Zombieland: Double Tap Roadtrip Review – Een slechte twin-stick shooter

  Onlangs kon je je kapot lachen in de bioscoop bij Zombieland: Double Tap met Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en andere bekenden. Nu kun je in een gelijknamige game samen met wat vrienden schaamteloos zombies afmaken en gaan voor de ‘Zombie Kill of the Year’.

  Voor 50 euro’s heb je de fysieke versie. Wat je daarvoor krijgt is een twin-stick shooter die je offline met vier mensen kunt spelen. Op zich een prima uitgangspunt voor zo’n soort game. Meerdere zombiegames hebben bewezen als twin-stick shooter. Zombieland Double Tap laat helaas een wat gemixt gevoel achter.

  Top down zombies knallen

  De aantrekkelijkheid van de film zit vooral in de personages, die subliem worden uitgevoerd door Abigail Breslin, Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Zoey Deutch. De poppetjes in de game zijn enigszins grappig gemaakt, waar je helaas niet zoveel van meekrijgt vanwege het top down perspectief. Bovendien hebben ze niet de originele stemmen (op Abigail Breslin na). Teksten die uitgesproken worden doen daarmee pijn aan de oren. Je weet hoe Woody klinkt. Dan wil je ook Woody. In plaats daarvan krijg je iemand die hem imiteert, wat niet eens in de buurt komt.

  Nu heeft de game nog enigszins geluk dat de dialogen voorgeschoteld worden via tekstbalkjes in plaats van echte cutscenes, anders was het waarschijnlijk nog erger. Al is dit ook niet echt de manier om in de game gezogen te worden. De campaign bevat 10 missies die stuk voor stuk beginnen met van die tekstbalkjes om te weten wat er aan de hand is. Heel diepgaand gaat dit verhaal niet, dus je kan net zo goed de balkjes skippen. Een optie die gelukkig aanwezig is.

  Zombie kill of the year

  Als je dat allemaal geskipt hebt, kun je beginnen aan een missie. Hoewel de besturing een klein beetje knullig aanvoelt, is het best ok om samen door de levels te gaan. Je kan diverse wapens oppakken en daarmee zombies afmaken. Dit zijn diverse pistolen en geweren, maar ook vind je grappige dingen om zombies nog verder dood te maken. Denk aan honkbalknuppels en gitaren. Er is genoeg diversiteit om te vechten.

  Het leukste is daarbij om te gaan voor de beste zombie kill. Aan het einde van een level zie je wie de beste kill van het jaar had. Dit kun je doen door gebruik te maken van de omgeving. Er is bijvoorbeeld een level met een soort hijskraan die je kunt laten bewegen. Zodra er allemaal zombies in de buurt lopen, activeer je een knop en maak je ze allemaal tegelijk af. Huppa, je kill is genomineerd. Dit kan ook op kleinere schaal door bijvoorbeeld een winkelkarretje in een menigte zombies te duwen. Het is leuk om de omgeving te bekijken en te zien wat voor gekke kills je kunt maken.

  Wordt nooit heel spannend

  Al ontbreekt het aan de uitvoering. Wat je eigenlijk wil, is zoiets wat gebeurt in de Zombie Army games. Dat er opeens een dikke X-ray shot in slowmotion in beeld wordt gebracht. In Zombieland Double Tap zal nooit een kill ingezoomd worden of groter gemaakt worden dan het is. Een groot gemis, want juist dat over de top gehalte zorgt ervoor dat je van zoiets geks kan genieten.

  Zombieland Double Tap stelt op grafisch vlak ontzettend teleur. Daarbij moet gezegd worden dat de levels veel te kort zijn en te weinig bieden. Zo is er een missie waarbij je een oma van het ene naar het andere punt moet loodsen en ondertussen alle zombies moet vermoorden. Het wordt nooit echt heel spannend en na tien minuten ben je al klaar met zo’n missie. Alle missies duren bijzonder kort. Het slechtse is dat zo’n missie vaak ook niet goed wordt opgeslagen, waardoor je het nog opnieuw moet spelen ook.

  Te veel onnodige fouten dus. Aan het einde van het level is het wel grappig dat scores van spelers vergeleken worden en er een persoon de beste kill heeft. Vervolgens krijgt iedereen wat punten om uit te geven aan skills, bijvoorbeeld betere gezondheid. Feit is dat je tijdens spelen niets merkt van je toegepaste punten. Dus het is meer voor de show dan dat je echt werkt aan een toffe skilltree.

  Zombieland Double Tap Roadtrip review - Stelt flink teleur

  Al met al stelt de game flink teleur en wordt er veel te veel geld gevangen. Een game als dit zou 15 euro maximaal mogen kosten, maar zelfs dat is eigenlijk te veel. Nooit heb je het gevoel dat deze game ook maar enigszins iets te maken heeft met de film en daardoor had de game net zo goed heel anders kunnen heten. Zonde dus!

  4

  De plus- en minpunten

  • co-op voor vier man
  • korte levels
  • te kort
  • slaat niet altijd op
  • niet alle originele stemmen

  Zombieland: Double Tap - Road Trip

  Verkijgbaar vanaf 15 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.