Mogelijke splitsing Warner Bros. Games door fusie

News
dinsdag, 18 mei 2021 om 10:30
gotham knightsf1649944140
Gisteren heeft moederbedrijf AT&T de tak van Warnermedia verkocht aan Discovery. Deze fusie lijkt nu gevolgen in de vorm van een mogelijke splitsing te hebben bij Warner Bros. Games. Een gedeelte van de grote collectie gamestudio's is namelijk opgenomen in de deal met Discovery.
Het gebeurt niet heel vaak dat een fusie van streamingdiensten leidt tot een splitsing van een uitgever, maar in het geval van Warner Bros. Games lijkt dat nu toch een ding te zijn. In de deal, waarbij moederbedrijf AT&T de afdeling van Warnermedia verkoopt aan Discovery om een sterkere streamingdienst op te zetten, wordt vermeld dat ook enkele gamestudio's zullen vertrekken naar de stal van Discovery. Opvallend, want Discovery doet eigenlijk niks met gaming.
De geruchtenmolen draait dan ook weer op volle toeren dat enkele van de studio's binnen afzienbare tijd verkocht gaan worden. De gamingtak van Warner Bros. leek vorig jaar zomer al te koop te staan, maar dat werd op gegeven moment ontkracht door moederbedrijf AT&T en Warnermedia. De kans bestaat natuurlijk dat het moederbedrijf toen al wist van de mogelijke fusie met Discovery en dus de kaarten van Warner Bros. Games nog in haar zak wilde houden. Een splitsing van de gamingtak zal waarschijnlijk betekenen dat verschillende studio's zoals Netherrealm, van Mortal Kombat, los te koop zullen zijn.

Leidt de splitsing van Warner Bros. Games tot biedingsoorlog?

Het zou zomaar dus kunnen zijn dat we een heuze biedingsoorlog gaan zien tussen allerlei verschillende grote uitgevers om de studio's en IP-rechten van Warner Bros. Games te krijgen. Microsoft toonde vorig jaar al veel interesse voordat het een deal sloot met Bethesda en de maker van de Xbox was zeker niet de enige die interesse had. Wat dit uiteindelijk allemaal gaat betekenen voor games als Gotham Knight, Hogwarts Legacy en de toekomst van Mortal Kombat is nog niet bekend, maar het zou zomaar kunnen zijn dat de IP's voortaan een andere uitgever krijgen door de splitsing van Warner Bros. Games.