Dit staat er allemaal gepland voor Summer Game Fest

Article
donderdag, 06 juni 2024 om 18:00
summer game fest
Vrijdag is het zover, dan gaat E3-vervanger Summer Game Fest van start. Maar wat kunnen we allemaal van de showcase verwachten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Trailers en sneak peaks

De show van Summer Game Fest op vrijdagavond duurt maar liefst twee uur. Met zo’n showcase worden dan ook de nodige beelden getoond. Net zoals vorig jaar kunnen we veel trailers, nieuwe gameplay en andere beelden verwachten en daar zitten ook al een paar zekerheidjes tussen.
Capcom komt bijvoorbeeld met een nieuwe trailer voor Monster Hunter Wilds, waarin een nieuw monster getoond wordt - vlak na de trailer die al tijdens State of Play werd getoond. De nieuwe fighting game Dragon Ball Sparking Zero zal eveneens een nieuwe trailer krijgen en van Among Us krijgen we een sneak peak te zien van de geanimeerde serie. Tijdens de showcase zal ook live gameplay worden getoond van Metaphor ReFantazio.
Daarnaast gaan er nog een aantal geruchten over andere trailers en beelden. Een nieuwe trailer van Phantom Blade 0 zal naar verluidt gedropt worden tijdens Summer Game Fest of op dezelfde dag en fans van de soulslike Black Myth: Wukong wordt mogelijk getrakteerd op kersverse beelden. Ook gaan er geruchten dat de eerste beelden van de horrorgame Slitterhead onthuld worden tijdens de show van Geoff Keighley, net zoals een eerste blik op de Alan Wake 2 DLC Night Springs.

Releasedata voor aankomende titels

Een ander groot onderdeel van showcases is vaak natuurlijk de bekendmaking van een releasedatum voor een game. Dat er wordt gewerkt aan een nieuwe titel is leuk, maar fans willen natuurlijk het liefste weten wanneer ze met de game in kwestie aan de slag kunnen.
In ieder geval is het zeker dat er een releasedatum onthuld zal worden van The First Descendant. Van de third-person looter shooter was al bekend dat hij ergens in de zomer van 2024 moet verschijnen (dat werd onthuld tijdens The Game Awards 2023, ook een show van Keighley) en nu krijgen we dus een specifieke datum te horen.
Mogelijk gaan we ook meer horen over de releasedatum van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. In een trailer van PlayStation werd destijds verklapt dat de game gepland staat om uit te komen in 2024, maar dat is ineens niet meer zo zeker. Er gaan namelijk geruchten dat de game is uitgesteld naar 2025 en dat de nieuwe datum rond Summer Game Fest wordt bekendgemaakt.

Nieuwe aankondigingen en reveals

Het onderdeel waar de meeste gamers klaar voor gaan zitten met Summer Game Fest zijn natuurlijk aankondigingen van nieuwe games. Wat dat betreft kunnen kijkers in ieder geval naar twee game reveals uitkijken. 2K zal namelijk een nieuwe titel uit ‘één van grootste en meest geliefde franchises’ tonen, wat mogelijk kan gaan om een nieuwe Borderlands, BioShock of Mafia.
Ook Two Star Games zal een nieuwe titel uit de doeken doen. De studio, waar één man achter zit, staat bekend om grimmige en griezelige games, zoals Cloud Climber, Choo-Choo Charles en My Beautiful Paper Smile.
Mogelijk wordt er naast deze games nog meer onthuld. Voor de State of Play ging het gerucht dat er een LEGO Horizon game uit doeken zou worden gedaan, wat uiteindelijk niet is gebeurd. Maar mogelijk komt de reveal tijdens Summer Game Fest. Daarnaast zou EA tijdens de zomer eindelijk echt Dragon Age Dreadwolf groots onthullen en de showcase vrijdag lijkt daar een mooi moment voor.
Tot slot zijn er ook geruchten dat er een nieuwe Tomb Raider onthuld zal worden tijdens de show. Het nieuwe avontuur speelt zich naar verluidt af in India en krijgt een open wereld. Als alles getoond wordt, dan staat ons een mooie Summer Game Fest te wachten.