'Release van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater wordt uitgesteld'

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 22:00
2023 05 13 metal gear solid 3 remake fechaf1704449526
Toen Metal Gear Solid Delta: Snake Eater onthuld werd, ging dat gepaard met een releasedatum voor 2024. Maar mogelijk wordt die deadline toch niet gehaald.
Hideo Kojima is ondertussen alweer een tijdje weg bij Konami en doet ondertussen zijn eigen ding met Death Stranding en andere originele titels. De rechten voor het beroemde Metal Gear Solid liggen alleen nog bij de Japanse uitgever. Nu zal het niet gemakkelijk zijn om een nieuw deel te maken en daarom heeft Konami besloten om een remake te maken van één van de meest geliefde delen uit de franchise: Snake Eater.
Er gingen al een tijdje geruchten dat Konami bezig was met een remake, maar vorig jaar werd officieel Metal Gear Solid Delta: Snake Eater uit de doeken gedaan. In een trailer van PlayStation kwam vervolgens een zeer globale releasedatum voorbij, namelijk 2024. Sindsdien hebben we alleen niet veel meer gehoord over een mogelijke releasedatum voor de game.
Volgens de doorgaans zeer betrouwbare bilbill-kun van Dealabs is het nu alleen niet meer zo zeker dat Metal Gear Solid Delta: Snake Eater dit jaar verschijnt. De leaker heeft informatie bemachtigd dat stelt dat de remake is uitgesteld naar 2025. Wel wordt erbij vermeld dat bilbill-kun het van maar één bron heeft gehoord en het niet kan bevestigen via een tweede bron.
De informatie zou komen van een ‘grote distributie-gigant'. Meestal krijgen dat soort bedrijven wel vertrouwelijke informatie door van uitgevers wanneer titels verwacht kunnen worden, dus het is geen wilde gok dat fans nog langer moeten wachten op de game.

Snel een aankondiging?

Naast de informatie van de distributeur, heeft bilbill-kun ook nieuwe data bemachtigd over de game. Daarmee schat de leaker in dat er een aankondiging over Metal Gear Solid Delta: Snake Eater zal komen binnen de komende tien dagen, mogelijk op 6 juni.
Het zou wel een opvallende datum zijn, aangezien een dag later Summer Game Fest van start gaat. Mogelijk zou Konami ook nog een verrassende verschijning zijn tijdens de persconferentie, om de nieuwe datum voor de remake te onthullen.

Populair Nieuws