‘Dit is de datum van de Nintendo Direct’

News
donderdag, 06 juni 2024 om 19:00
De komende dagen staan er de nodige gaming showcases op het programma. Ergens deze maand wordt ook een Nintendo Direct verwacht, maar daar is nog geen datum voor aangekondigd. Een leaker beweert nu te weten wanneer de presentatie is.
We weten inmiddels al opvallend lang dat er een Nintendo Direct aankomt. Vaak wordt het bestaan van zo’n presentatie pas een dag of twee van tevoren bevestigd, maar Nintendo liet vorige maand al vallen dat er in juni een Nintendo Direct zou komen. De datum wordt alleen nog wel spannend gehouden.
Een Spaanse insider bekend als MrDry komt nu met een mogelijke datum. Hij heeft een Tweet geplaatst met een gif van een eerdere Direct, met het bijschrift 11/6. Het lijkt bijna zeker dat hij daarmee bedoelt dat de Direct op 11 juni is, dus aanstaande dinsdag.
MrDry is geen bekende naam als het gaat om Nintendo-leaks, maar heeft op andere gebieden eerder correcte informatie gelekt. Het is niet uit te sluiten dat hij ook nu kloppende informatie heeft. Twitteraar Behind the Games wijst erop dat er op dezelfde dag onderhoud is aan de MyNintendo Store, wat ook een aanwijzing kan zijn dat er rond die datum iets staat te gebeuren.

Nintendo Direct op vertrouwde dag?

Als de Nintendo Direct inderdaad op 11 juni is, valt hij op een vertrouwde dag. Als E3 nog had bestaan was 11 juni namelijk waarschijnlijk de eerste dag van de beurs geweest. Nintendo trapte die altijd af met een Nintendo Direct, nadat andere uitgevers in de dagen daarvoor al persconferenties hadden gehouden. Ook nu zou Nintendo met deze timing één van de laatste grote presentaties houden.
Als we op 11 juni een Nintendo Direct te zien krijgen, weten we dat waarschijnlijk pas zeker op de dag daarvoor. Wat er getoond wordt is een groot raadsel: de Direct focust zich op wat er dit najaar uitkomt, maar voor die periode is nog niets aangekondigd. Nintendo heeft wel al laten weten dat de Switch 2 niet genoemd wordt in de Direct.

Populair Nieuws