5 Diablo 4 tips voor een vliegende start

Article
dinsdag, 20 juni 2023 om 12:00
diablo 4 headerf1679648917
Diablo 4 doet een aantal dingen flink anders dan zijn voorgangers, daardoor kan de game een beetje overweldigend zijn voor zowel veteranen als nieuwkomers. Om jullie daar een beetje bij te helpen zetten we 5 Diablo 4 tips voor een vliegende start op een rij!
Met Diablo 4 heeft Activision Blizzard een waar pareltje op de markt gebracht waar je talloze uren in kan stoppen, maar de game kan ook heel erg complex worden waardoor je het overzicht een beetje verliest. Daarom zetten we 5 Diablo 4 tips voor een vliegende start op een rij, zodat je zo snel mogelijk de endgame in kan duiken en zoveel mogelijk kan genieten van deze helse fantasie.

Plan je build

Nou klinkt het misschien een beetje gek om een build voor je personage te plannen voordat je aan de game begonnen bent, maar Diablo 4 draait grotendeels om optimalisatie. Zeker wanneer je aan de endgame begint, wil je gelijk door kunnen duwen naar de hogere moeilijkheidsgraden voor betere loot, maar daarvoor moet je dus wel weten hoe je personage functioneert. Je kan wel altijd je skill points terugkopen, maar dat kost weer goud, wat je goed kan gebruiken voor andere dingen.
Er zijn veel plekken waar je een build kan uitplannen, maar de beste is toch de build planner van D4builds. Hier kan je eigenlijk de volledige skill tree bekijken, alsook de aspects zien die goed met elkaar samenwerken. Ook kan je hier alvast duiken in het Paragon systeem van Diablo 4, dat pas ontgrendeld wordt in de endgame. Kies vooral ook een klasse die je leuk vindt om te spelen, want je gaat er veel tijd mee doorbrengen.
igc inariusintro rs 01 png jpgcopyf1680676666

Pin waar je naartoe gaat

Diablo 4 is de eerste Diablo-game met een volledig open wereld die je kan verkennen en dat wil nog wel eens tot wat verdwaalde speelsessies leiden. Gelukkig wist Blizzard dat dit kon gebeuren en heeft daarom een handige functie op de kaart ingebouwd. Je kan namelijk een locatie pinnen. Vervolgens zie je op de minimap ook de route die je moet lopen om bij je bestemming aan te komen.
Dit is natuurlijk heel handig voor het vinden van locaties waar de verhaallijn verder gaat of waar je een sidequest kan afronden. Verder ga je dit hard nodig hebben voor het vinden van verschillende collectibles in de wereld. Zo heb je bijvoorbeeld de altaren opgedragen aan Lilith die je statistieken wat verbeteren. Deze altaren zitten goed verstopt, maar als je online een kaartje opzoekt en vervolgens de locatie pint op je eigen kaart, dan loop je er zo naartoe.
diablo 4 preview pic3f1682421194

Scoor een paard

Sommige Diablo 4 tips voor een vliegende start zullen misschien een beetje voor de hand liggen, maar toch is het goed om te benoemen dat een paard cruciaal is voor het verkennen van de wereld in Diablo 4. Het zal alleen wel even duren voordat je het paard vrijspeelt als vervoersmiddel. Je zal namelijk eerst even goed in het verhaal moeten duiken en te voet door de wereld moeten bewegen .
Zodra je begint aan Act 4 van de game krijg je een sidequest die Donan's Favor heet. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van naar de stallen lopen en je paard scoren, maar het loont wel om dit zo snel mogelijk te regelen. Een paard zal het aanzienlijk makkelijker maken om de wereld te verkennen en laat dat nou precies de volgende tip zijn van onze Diablo 4 tips voor een vliegende start.

Verken de wereld

Zodra je een paard gescoord hebt is het tijd om de wereld van Diablo 4 te verkennen. De open wereld telt namelijk vijf verschillende regio's en iedere regio geeft een paar bonussen als je genoeg ontdekt of gedaan hebt in de regio's. Een paard gaat dat hele proces een stuk sneller maken zodat je alle voordelen kan ontgrendelen die de wereld voor je verborgen houdt in een korte tijd.
Per regio krijg je een beetje bonus XP, wat extra goud, maar bovenal krijg je bij genoeg verkenning voordelen voor alle personages die je hebt gemaakt en in de toekomst gaat maken. Aan het begin kan je al gauw tien extra skill points en vijf extra health potions verdienen voor al je personages. Dit gaat enorm helpen wanneer je richting het eind van het verhaal gaat en zeker wanneer je begint aan de endgame.
d4 necromancer cinematic png jpgcopyf1680676806

Begin makkelijk

De laatste tip van de Diablo 4 tips voor een vliegende start klinkt misschien een beetje laf, maar het is wel slim. Diablo 4 heeft namelijk verschillende World Tiers die de wereld moeilijker maken met de beloning dat je extra goud en XP krijgt. Aan het begin zullen de meeste personages niet zo heel sterk zijn en sommige bazen in het verhaal kunnen je makkelijk tegenhouden, wat vervolgens weer heel veel tijd kost.
Voor de hogere World Tiers van Diablo 4 heb je namelijk al gauw wat betere gear nodig met een gerichte build. Daarom in het slim om aan het begin gewoon even op World Tier 1 te spelen zodat je rustig kan wennen aan de game en goede loot kan vinden. Het ideale punt om over te stappen naar World Tier 2 zit ergens tussen level 20 en 30. Overstappen naar een hogere World Tier is ook zeker aan te raden, want de extra XP en goud is tegen die tijd wel heel nuttig. Daarnaast geeft het je ook een beetje inzicht of je build wel goed werkt.

5 Diablo 4 tips voor een vliegende start

Dit waren onze 5 Diablo 4 tips voor een vliegende start, maar als je zelf al in de game gedoken bent en nog wat extra tips hebt, deel ze dan vooral in de reacties hieronder. De nieuwe game van Blizzard vliegt in ieder geval als warme broodjes over de toonbank, maar dat is niet heel gek met de scores die de game ontvangt. Hopelijk komen deze tips nog een beetje op tijd zodat je een gooi kan doen naar vereeuwiging in de game.