'Nintendo onthult nieuwe Mario game deze week tijdens Direct'

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 11:30
new super mario brosf1687252856
Er gaan geruchten dat er deze week een Nintendo Direct wordt gehouden. En dat niet alleen, naar verluidt wordt er een nieuwe Mario game aangekondigd!
Normaal komt Nintendo in september met een Direct, maar er gaan de laatste tijd veel geruchten dat er al veel eerder een showcase wordt gehouden, ondanks dat Nintendo niet meedoet aan Summer Game Fest. Zo beweerde Jeff Grubb dat er een Nintendo Direct in juli komt, maar volgens Nate the Hate is zelfs een show in juni nog een optie.
De vraag is dan ook wat er getoond zal worden door Nintendo. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is net uitgekomen en Pikmin 4 staat gepland voor juli, maar voor de rest van het jaar is het nogal karig voor Nintendo.
Volgens de bekende leaker Pyoro komt er dan ook een aankondiging van een gloednieuwe game op de Nintendo Direct. En niet zomaar eentje, het wordt namelijk een nieuwe 2D Super Mario Bros. platformer. Daarnaast zou er ook een remake van een SNES klassieker worden aangekondigd.

Een compleet nieuwe Mario platformer

De laatste jaren is Nintendo wel vaker gekomen met een Super Mario Bros. game, maar vaak ging het om een oudere game in een nieuw jasje. Denk bijvoorbeeld aan New Super Mario Bros. U Deluxe.
Volgens Pyoro is dat alleen deze keer niet het geval. Dat heeft de leaker in een nieuwe tweet laten weten. Het zou gaan om een compleet nieuwe platformer, zonder ‘New’ in de naam.