Tip: Deze PS5 demo's zijn de moeite waard

Article
maandag, 08 maart 2021 om 12:00
schermafbeelding 2020 10 08 om 182356f1602176630
Als je een PS5 hebt weten te bemachtigen ben je misschien een beetje huiverig om nieuwe games aan te schaffen. Gelukkig zijn er in de PlayStation Store een paar toffe demo's te vinden die de moeite waard zijn om even te downloaden.
Helaas zijn er nog niet heel veel PS5 demo's te vinden in de PlayStation Store, maar de demo's die je kan vinden zijn wel gelijk de moeite waard. Het gaat hier namelijk om demo's van best wel toffe games op de PS5 en sommige demo's bieden ook nog eens leuke extra's voor de volledige game. We beginnen met de demo die het meest recent verschenen is.

Outriders

De langverwachte looter shooter van uitgever Square Enix heeft eindelijk een demo. Toen de game werd uitgesteld afgelopen januari beloofde Square Enix al dat we op de oorspronkelijke releasedatum een demo zouden kunnen verwachten. Die demo staat nu dus in de PlayStation en is gelijk een van de beste PS5 demo's die je kan vinden.
Het toffe aan deze demo is ook dat je progressie mee gaat naar de volledige game zodra die uitkomt op 1 april, en dat is geen grap. De proloog is in ieder geval volledig speelbaar en zo kan je dus ontdekken of de toekomstige Destiny 2 en Borderlands 3 concurrent daadwerkelijk je geld waard is. Wij denken van wel, maar je weet het nooit zeker en daarom zijn demo's dus zo handig.
resident evil villagef1611649683

Resident Evil Village - Maiden

Deze demo is exclusief voor de PS5 en dus niet te spelen op andere platforms. Dat is al de voornaamste reden dat deze demo de moeite waard is, want je krijgt gewoon een kijkje achter het gordijn voor de nieuwe Resident Evil game. Maiden geeft je een introductie van de omgeving waar het nieuwste avontuur van Ethan Winters zal plaatsvinden.
Daarbij krijg je ook nog eens de lange Lady Dimitrescu voor het eerst te zien en voor veel fans is dat een bijzondere ervaring. De game ziet er schitterend uit op de PS5 en daarom is het een van die demo's die je gewoon even moet spelen om te zien wat de PS5 nou daadwerkelijk kan. Een grotere demo van Resident Evil Village staat ook nog op de planning, maar daar moeten we nog even op wachten.
balan 1f1611742993

Balan Wonderworld

Het lijkt erop dat Square Enix een groot fan is van demo's op de PS5, want naast Outriders kan je ook Balan Wonderworld vinden. De game speelt zich af in het Balan-theater en het denkbeeldige land Wonderworld. Het is een actieplatformgame die binnenkort al moet verschijnen. Net als bij Outriders levert het spelen van de demo wat extra dingen op in de volledige game.
Extra content maakt een demo eigenlijk per definitie al de moeite waard als je van plan was om de game te kopen. Via de demo kan je een extra kostuum ontgrendelen voor de volledige game die op 26 maart verschijnt op de PS4 en PS5. Let er wel op dat je progressie niet mee gaat naar de volledige game zoals Outriders wel het geval is. We vinden het in ieder geval al fijn dat Square Enix bereid is veel in te zetten op PS5 demo's.
immortals fenyx risingf1615542255

Immortals Fenyx Rising

Als je van Griekse mythologie houdt is deze PS5 demo gegarandeerd de moeite waard. Immortals Fenyx Rising is een game die misschien een beetje lijkt op ordinair jatwerk, maar die zeker wel zijn eigen twist heeft. De game heeft namelijk gewoon een eigen karakter en is ontzettend leuk om te spelen. Als je dan toch twijfelt kan je even de demo spelen om te kijken of het iets voor je is.
Immortals Fenyx Rising weet een soort van brug te slaan tussen Assassin's Creed en The Legend of Zelda: Breath of The Wild, maar vergis je niet, het is gewoon een hele goede game die meer dan terecht veel lof krijgt. Gelukkig zijn demo's gratis, ook op de PS5, en hoef je dus niet te twijfelen om het spel even uit te proberen. Al is het alleen maar omdat er verder niet zo heel veel is.
destiny 2 beyond lightf1591713941

Free-to-play games

Het voordeel van demo's is dat ze gratis zijn en je er dus geen geld aan kwijt bent. Gelukkig zijn er ook heel veel free-to-play games op de PS5 te vinden. Tussen de free-to-play games is er eentje die eigenlijk stiekem meer een demo is tenzij je de uitbreidingen koopt. Dan hebben we het natuurlijk over Destiny 2.
De game is een jaar geleden free-to-play geworden, maar als je gratis speelt krijg je niet zo heel veel content en mis je de volledige end-game activiteiten. Als je de game vroeger gespeeld hebt en toch benieuwd bent naar alles wat veranderd is, dan is het zeker de moeite waard om even te downloaden. Houd er dan alleen wel rekening mee dat je eigenlijk toch een soort van demo aan het spelen bent op je PS5.

Populair Nieuws