Razer komt nu ook met haar eigen smart glasses

News
maandag, 08 maart 2021 om 12:30
razer anzu key visual 3f1615194746
Razer staat bij veel mensen bekend om haar gaming muizen en toetsenborden, maar het techbedrijf maakt nog veel meer verschillende producten. Zo heeft Razer nu de Anzu geïntroduceerd, haar eigen smart glasses.
Razer is een gaming bedrijf in hart en nieren. Zo is techgigant al jaren actief en succesvol op het gebied van muizen, toetsenborden en gaming headsets. De laatste tijd is het bedrijf alleen ook andere facetten aan haar line-up aan het toevoegen. Razer is bijvoorbeeld gekomen met muizen voor op kantoor, webcams en krachtige, maar dunne laptops.
Nu heeft Razer opnieuw een nieuw, opvallend product aan haar line-up toegevoegd: smart glasses. De zogeheten Razer Anzu lijkt op het eerste gezicht op een relatief normale bril, maar heeft een aantal verborgen, ingebouwde features. Zo heeft de Anzu glazen die dienst kunnen doen als een blauw licht-filter, om je ogen minder te vermoeien tijdens een werkdag, of als gepolariseerde zonnebril.
Daarnaast hebben de smart glasses ook een ingebouwde microfoon en speakers, zodat je handsfree kan bellen of naar muziek kan luisteren. De Anzu is in twee verschillende maten en in twee verschillende versies, rond of rechthoekig, vanaf nu beschikbaar voor 209,99 euro.

Niet de eerste smart glasses op de markt

Hoewel de smart glasses zeer futuristisch en revolutionair lijken, is Razer zeker niet het eerste bedrijf die met een ‘slimme bril’ op de markt komt. Amazon is bijvoorbeeld al gekomen met de Echo Frames en Bose heeft ook smart glasses, natuurlijk met ingebouwde Bose speakers.
Het eerste bedrijf dat alleen het idee heeft geopperd voor smart glasses is Google. Het Amerikaanse bedrijf heeft met haar Google Glass alleen veel grotere plannen dan slechts een filter en ingebouwde speakers. Of die bril alleen ooit op de markt voor consumenten zal verschijnen, dat is de vraag.

Populair Nieuws