De beste gratis PS5 games - Genieten zonder kosten!

  De PlayStation 5 heeft al behoorlijk wat titels die je met alle voordelen van de console kunt spelen. De meeste games zijn nog maar net uit en koop je voor de volle mep. Sommige games kun je alleen gratis en voor niks spelen. Wij zochten de beste gratis PS5-games die je op dit moment kunt spelen!

  Astro's Playroom

  De eerste game in deze lijst is een inkoppertje. Astro's Playroom is namelijk op elke PlayStation 5 console, All Digital of niet, vooraf geïnstalleerd en dus helemaal gratis. De game draait erom dat je beter bekend raakt met de nieuwe features van de console van Sony, maar heeft daarbij een heleboel knipogen naar het verleden van PlayStation. Bovendien is het een heerlijk avontuur met het meest schattige robotje ooit. Een titel om te spelen dus!

  Rocket League

  Een game die al een tijdje meegaat is Rocket League. De game startte al in 2015 op de PlayStation 4, PC en Xbox One, maar is ook te spelen op de nieuwe consoles zoals de PS5. De game laat je ‘voetballen’ met auto’s die aangedreven zijn door krachtige raketten. Het levert intense en hilarische multiplayer wedstrijden op, waarbij wagens aan alle kanten over je scherm schieten op jacht naar de bal. Het doel is natuurlijk meer scoren dan je tegenstanders en dat blijft intussen al ruim vijf jaar vermaken!

  Destiny 2

  Als je meer van de shooters bent, dan moet je aan de slag gaan met Destiny 2. De game van Bungie is een tijdje geleden gratis gemaakt voor iedereen en kan dus zomaar uit de PlayStation Store gedownload worden. Let wel, de nieuwste content van Destiny 2 is niet gratis, maar bestaat uit betaalde add-ons. De gratis versie van de game Destiny 2: New Light bestaat alleen uit de content uit het eerste jaar van de game. Voor al het andere betaal je wat, maar dan heb je ook een dijk van een spel met een berg content waar je U tegen zegt.

  Genshin Impact

  Op het gebied van Role Playing Games kent de PlayStation 5 ook de nodige gratis games. Zo kun je gratis aan de slag met Genshin impact, een open wereld RPG die in 2020 uitkwam. De game is in korte tijd na de release razendpopulair geworden en kreeg al snel miljoenen spelers. In Genshin Impact kies je een karakter en een rol die daarbij past en ga je met maximaal vier spelers aan de slag in de zeven naties van Teyvat. De game heeft nog geen officiële PS5-release, maar je kunt wel gratis aan de slag met de PS4-versie die door een update op 60 fps draait.

  Epic

  Fortnite

  Natuurlijk moet er in een lijst van de beste gratis games op de PS5 één game niet ontbreken en dat is Fortnite. De game laat je al jaren met en tegen anderen strijden in een online spelwereld en daarbij de tofste dingen doen. De game wordt door ontwikkelaar Epic Games behoorlijk actief ondersteund met regelmatig nieuwe content zoals outfits, wapens en compleet nieuwe werelden. Op dit moment kun je bijvoorbeeld aan de slag met The Mandalorian, The Predator en meer bekende karakters waaronder een aantal van de leden van Marvel's Avengers en binnenkort komt ook DC's The Flash naar de game.

  World of Tanks

  Kruip je liever in een tank? Dan is er ook voor jou goed nieuws. World of Tanks is namelijk ook op PS5 te spelen en dat kan helemaal voor niks. De game laat je het opnemen tegen andere spelers van over de hele wereld om te zien wiens tank nou het sterkste is. Met een arsenaal aan tanks kun je aan de slag op grote maps die flink uiteenlopen. Zodra je weet te winnen in de game kun je telkens weer aan de slag met nieuwe upgrades voor je tank of zelfs sparen voor een hele nieuwe tank. Natuurlijk kun je in de game ook een paar echte centen lappen om die tank wat sneller onder de knoppen te krijgen. Moge de beste tank winnen!

  Rogue Company

  We blijven nog even schieten, want ook in de gratis game Rogue Company draait het om het afmaken van je tegenstanders. Met één van de veertien Rogues ga je in teams van vier spelers aan de slag in verschillende arena’s. Het doel is om je tegenspelers het leven zuur te maken. Dat doe je in de verschillende modi genaamd Demolition, Strikeout en Extraction. De ene keer ben je aan het knokken om iets op te blazen terwijl je de andere keer juist moet voorkomen dat iemand er met een doelwit vandoor gaat. Een game die je absoluut eens moet spelen!

  Call of Duty Warzone

  Eén van de meest gespeelde gratis games is op het moment Call of Duty Warzone. Je hoeft niet eens Call of Duty: Modern Warfare te hebben om met deze game aan de slag te gaan. De game draait om maar één ding en dat is elkaar afknallen, geheel in Battle Royale stijl. Zonder (sterke) wapens word je gedropt in een arena die vol ligt met spullen. Dit zijn wapens, maar ook andere uitrusting om je langer in leven te houden. De arena wordt telkens kleiner dus uiteindelijk moeten alle spelers richting het midden. Wie er als laatste overblijft hangt af van pure skills.

  Spellbreak

  Het Battle Royale genre is bij de gratis games goed vertegenwoordigd. Spellbreak is namelijk, net als Fortnite en Call of Duty Warzone een Battle Royale game, waarin je het tegen andere spelers opneemt. De game kent net als zijn soortgenoten een arena die vol ligt met krachtige wapens die je moet zien te bemachtigen. Met die wapens kun je je tegenstanders met pure magie afmaken. De game kent hiermee net even een andere insteek die het interessant maakt.

  Apex Legends

  De laatste gratis game die we in deze special aanhalen is Apex Legends. De game gaat al even mee, maar wordt nog steeds van updates voorzien én driftig gespeeld. De Battle Royale game van Respawn Entertainment laat je aan de slag gaan met maximaal 20 squads van drie personen of 30 duos. Op het eiland moet gezocht worden naar wapens om je tegenstanders snel en effectief af te maken. De squad of het duo dat als laatste over is, wint. Intussen wordt ook bij deze game de arena steeds kleiner en erbuiten gaan kan fataal zijn.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.