Deze Marvel films en series komen er in 2022 nog aan

Article
maandag, 06 juni 2022 om 13:00
marvelf1667037119
Nu we bijna op de helft van 2022 zijn, hebben Marvel fans al even kunnen genieten van de Marvel Cinematic Universe. Zo zijn dit jaar Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Moon Knight namelijk al verschenen. Maar dit is nog niks vergeleken met wat er in 2022 nog aankomt. Marvel fans kunnen hun borst nat maken, want wij zetten alles wat dit jaar nog uitkomt even op een rijtje!

Ms. Marvel - 8 juni 2022

Het eerstvolgende Marvel Cinematic Universe project wat Marvel op de planning heeft staan is Ms. Marvel. Deze serie draait geheel om Kamala Khan, die onder de superheldennaam Ms. Marvel bekend staat. Dit karakter is nog niet eerder verschenen in de Marvel films en series. Wel zou je haar kunnen kennen van de Marvel’s Avengers game uit 2020, waar Kamala Khan een grote rol in speelde. Deze versie van Ms. Marvel is ook in de comics nog aardig nieuw vergeleken met andere karakters die al zo’n vijftig jaar bestaan. Kamala werd daar namelijk pas in 2013 geïntroduceerd. Zij is overigens ook Marvels eerste moslimse held.
De Ms. Marvel serie die op 8 juni naar Disney Plus komt dient dan eigenlijk ook als een soort introductie van de held. Ze krijgt in de serie haar krachten en zal zoals in de trailer te zien is, deze onder controle leren krijgen om net als de helden waar ze naar opkijkt te worden. Zo zal de held al iets meer ervaring hebben als ze in 2023 haar filmdebuut maakt in The Marvels.
grootste thor love and thunder geruchtenf1654110874

Thor: Love and Thunder - 8 juli 2022

Naast alle nieuwe superhelden die we de laatste tijd op het witte doek zien, krijgen we nu eindelijk ook weer een update over een held die we al sinds fase één van het Marvel Cinematic Universe kennen. Thor is namelijk voor het eerst sinds Avengers: End Game weer te zien in Thor: Love and Thunder. De laatste keer dat we Thor zagen voegde hij zich bij de Guardians of the Galaxy en liet hij Asgard achter zich om te ontdekken wie hij nou eigenlijk is en wilt zijn.
Nu lijkt het alsof zijn verleden als Thor hem achtervolgd. In de trailer hebben we namelijk kunnen zien dat de slechterik Gorr the God Butcher achter hem aanzit. Daarnaast maakt ook zijn ex-vriendin uit Thor en Thor: The Dark World, Jane Foster een terugkeer. Zij heeft namelijk de mantel van Thor overgenomen en heeft nu controle over zijn hamer Mjolnir. Als we de trailers mogen geloven lijkt Thor: Love and Thunder weer een chaotisch, maar fantastisch avontuur te worden.

She-Hulk: Attorney at Law - 17 augustus 22

Naast Thor maakt ook een andere originele Avenger een terugkeer. Het nichtje van de Hulk heeft nu namelijk ook soortgelijke krachten als hem gekregen en Bruce Banner zal haar dus moeten helpen om hiermee om te gaan. Zijn nichtje daarentegen wil alleen niks met deze krachten te maken hebben. Ze wil gewoon een normaal leven.
In de trailer voor de Disney+ serie die op 17 augustus zal verschijnen, hebben we al verschillende hints naar het verhaal gekregen. Zo zal de slechterik uit de 2008 The Incredible Hulk film, Abomination een grote rol spelen. Verder lijkt het erop dat She-Hulk een advocaat is in zaken tegen superschurken. Al om al als we de trailer kunnen geloven wordt She-Hulk: Attorney at Law een groot avontuur.
black panther wakanda forever 2022f1654111037

Black Panther: Wakanda Forever 11 november

Black Panther: Wakanda Forever lijkt ook in 2022 uit te komen, ondanks de velen problemen waar de makers op de set tegen aanliepen. Naast dat de acteur Chadwick Boseman die de hoofdrol van Black Panther in 2018 speelde is overleden, werd de productie van Wakanda Forever ook een paar keer stil gelegd.
Daarnaast is er ook nog vrij weinig bekend over waar de film over zal gaan. Wel weten we dat de film zich gaat focussen op de belangrijke karakters die we in Wakanda al gezien hebben, zoals Shuri het zusje van T’Challa. Daarbij lijkt het er ook op dat het karakter van Riri Williams in Wakanda Forever haar debuut gaat maken. Zij volgde in de comics Iron Man op onder de naam Ironheart. Maar of Black Panther: Wakanda Forever dit jaar nog gaat uitkomen, is nog even afwachten.
the guardians of the galaxy holiday special 2022f1654111240

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Om het jaar feestelijk af te sluiten, brengt Marvel rond de feestdagen The Guardiays of the Galaxy Holiday Special uit. Over de in 2022 aangekondigde special is nog vrij weinig bekend. Wel weten we dat de Guardians hoogs waarschijnlijk weer een gek, maar dit keer feestelijk avontuur zullen beleven binnen de Melkweg van de Marvel Cinematic Universe.
De Holiday Special is geregisseerd door James Gunn. Hij heeft beide delen van The Guardians of the Galaxy geregisseerd en de daarvoor nogal onbekende karakters op de kaart gezet. Gunn is overigens ook bezig met het derde deel van The Guardians of the Galaxy die gepland staat om in mei volgend jaar uit te komen.