Deze Lord of the Rings LEGO-sets zijn er

Article
dinsdag, 14 mei 2024 om 15:00
Het zijn interessante dagen voor fans van Lord Of The Rings">The Lord of the Rings. Er is bijvoorbeeld een nieuwe film aangekondigd, die zich af lijkt te spelen in de Peter Jackson-versie van Middle-earth. Wat voor LEGO-sets zijn er eigenlijk van die versie van Tolkiens wereld?

Verschillende Brickheadz duo’s

Het is wel eens drukker geweest in de Lord of the Rings-lijn van LEGO. Toen de Hobbit-films uitkwamen waren er verschillende speelsets en games. Tegenwoordig is het wat rustiger. Het grootste deel van de Lord of the Rings-sets zijn momenteel Brickheadz-sets.
In het geval van The Lord of the Rings vind je steevast twee brickheadz-figuren in één doos. Dat zijn vaak logische duo’s. Momenteel kun je bijvoorbeeld sets vinden fan Frodo en Gollum, Aragorn en Arwen en Gandalf en de Balrog. Binnenkort verschijnt ook een set van Legolas en Gimli, het beste elf-dwerg duo dat Middle-earth ooit heeft gezien.

Rivendell

Sinds vorig jaar is LEGO van The Lord of the Rings ineens terug met iets anders dan Brickheadz. Er is bovendien meteen flink uitgepakt met een set van meer dan 6000 steentjes. Daarmee kun je Rivendell in vrij veel detail nabouwen.
LEGO The Lord of the Rings: Rivendell™ - 10316 Image
LEGO The Lord of the Rings: Rivendell™ - 10316
EUR489.99
Op voorraad
Koop op bol.
Het terras waar het Fellowship of the Ring uiteindelijk gevormd wordt zal voor velen de meest herkenbare plek zijn. Maar in deze set vind je ook de kamer waar de oude Bilbo verblijft, het standbeeld dat het gebroken Narsil bewaakt en de smidse waar het zwaard wordt omgetoverd tot Andúril. Er zijn bovendien maar liefst 15 figuurtjes, waarmee praktisch iedereen die je in The Lord of the Rings in Rivendell ziet, is vertegenwoordigd.

Barad-dûr

Rivendell is niet de eerste en laatste grote Lord of the Rings-set. Ook Barad-dûr, de toren van Sauron kun je straks in huis halen. Hopelijk heb je wel genoeg verticale ruimte, want het LEGO-model telt 5471 steentjes en is wel 83 centimeter hoog.
De toren bestaat uit verschillende ruimtes, zoals een kerker en een troonzaal. Op de top vind je natuurlijk het enorme oog dat je recht aankijkt wanneer je de One Ring draagt. Dankzij een speciaal steentje geeft het zelfs licht. De set is ook goed voorzien van minifiguurtjes, waaronder het allereerste Sauron-figuurtje dat LEGO ooit heeft gemaakt.