Dit is waarom je LEGO Insider wil worden

Article
zaterdag, 11 mei 2024 om 15:00
legoworldf1690875232
Heb jij geregeld een nieuwe LEGO-set in huis? Als het bouwen met de bekende plastic steentjes een grote hobby is, dan kan het de moeite waard zijn om LEGO Insider te worden. We zetten de grootste voordelen op een rij.

Korting op LEGO-sets met punten

De voornaamste reden om LEGO Insider te worden is dat je punten kunt krijgen bij je aankopen. Als je bestelt bij LEGO.com of koopt in een officiële LEGO-store worden er punten aan je saldo toegevoegd. Je kunt ze ook krijgen door de QR-codes te scannen die je in veel instructieboekjes van nieuwere sets (2018 en verder) vindt, ook als je de set bij een andere verkoper hebt gekocht.
Die punten kun je vervolgens inwisselen voor kortingen op een volgende bestelling. Je kunt vouchers krijgen van 5, 20, 50 en 100 euro korting, voor verschillende aantallen punten. Soms kun je ook zonder punten in te wisselen korting krijgen. Tijdens actieperiodes kun je vaak als Insider exclusieve kortingscodes voor specifieke sets krijgen, waarvoor je precies nul punten hoeft in te wisselen.

Eerder bestellen

Een ander mogelijk voordeel is dat je sommige sets eerder kan bestellen dan andere klanten. Sommige sets zijn behoorlijk gewild en raken snel uitverkocht wanneer ze beschikbaar zijn. Insiders kunnen bij sommige sets meerdere dagen eerder alvast een bestelling plaatsen, zodat de kans dat je op een nieuwe lichting moet wachten een stuk kleiner is.
Het zijn bovendien niet de minste sets waarmee dit gebeurt. Recente voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Dungeons & Dragons-set en de UCS TIE Interceptor van Star Wars. Als jij graag één van de eersten wil zijn met een nieuwe set, is het Insiders-programma de manier.

Unieke beloningen

Je punten kun je niet alleen besteden aan LEGO-sets maar ook aan heel andere beloningen. Je kunt bijvoorbeeld speciale merchandise krijgen, of een klein aantal punten gebruiken om kans te maken een gesigneerde LEGO-set te winnen. Soms zijn er ook mini-setjes die je alleen met punten kunt krijgen.
Ook hier geldt trouwens dat er beloningen zijn waarvoor je helemaal geen punten hoeft te besteden. Insiders kunnen bijvoorbeeld voor nul punten alternatieve instructies krijgen voor sommige LEGO-sets, wat momenteel vooral voor LEGO Art-sets interessant is. Ook het avontuur dat je met de Dungeons & Dragons-set kunt spelen is voor nul punten te scoren.
lego 708088 1280

Activiteiten en dagjes uit

Niet alles draait om korting en beloningen. Je kunt als Insider ook ideeën opdoen voor nieuwe bouwwerken. Zo is er een sectie waarbij je kunt aangeven wat voor soort dingen je graag zou bouwen en hoeveel steentjes je hebt. Vervolgens krijg je een aantal ideeën te zien. Je kunt je ook aansluiten bij communities om te zien wat gelijkgestemde bouwers zoal in elkaar knutselen.
Wie op zoek is naar een dagje uit, heeft weer iets om punten aan te besteden. Met genoeg punten kun je namelijk ook tickets krijgen voor LEGOLAND en andere attracties. Je moet wel aardig wat punten opbouwen, maar het is zeker te doen.

Populair Nieuws