Wist je dat er 6 Paper Mario: The Thousand-Year Door cameo's niet doorgingen?

Article
dinsdag, 14 mei 2024 om 16:00
paper mario the thousand year doorf1702571277
Paper Mario is door de jaren heen flink veranderd. Tegenwoordig heeft Mario een klein aantal reisgenoten, maar in de eerste twee games leek zijn gezelschap wel een soort Fellowship of the Ring. The Thousand-Year Door had nieuwe partners voor Mario, maar wist je dat zijn oude vrienden eigenlijk ook in de game zaten?
De Mario-franchise is er niet om bekend dat het verhaal heel sterk is. Het is meestal zelfs zo flinterdun dat er naast Mairo, Luigi, Peach en Bowser maar een klein handje personages in voorkomen. Bij de RPG’s is dat alleen wel anders.
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch Image
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch
EUR59.95
Op voorraad
Koop op bol.
In de eerste Paper Mario zijn er maar liefst acht personages die met je mee kunnen gaan. In The Thousand-Year Door staat de teller op zeven, maar dat is toch een respectabel aantal. Opvallend is alleen dat er in The Thousand-Year Door niemand met je meereist die je nog kent uit de eerste game.
paper mario thousand year door

Deel 1 kun je overslaan

Dat is op zich geen heel grote verrassing: het past bij Mario om niet van de speler te vragen dat die alle vorige games ook kent. Super Mario Galaxy 2 is bijvoorbeeld haast geen sequel te noemen: de plot staat praktisch los van het eerste deel. Nieuwe spelers kunnen er zo inspringen en dat geldt ook voor The Thousand-Year Door.
Maar dat wil niet zeggen dat er in deze game niet wat leuks te vinden is voor als je de eerste Paper Mario wel hebt gespeeld. Er zijn de nodige leuke easter eggs te vinden. Maar een vrij groot aantal daarvan werd in het geval van The Thousand-Year door geschrapt.
paper mario thousand year door 2

Jij ook hier in Paper Mario: The Thousand-Year Door?

In de bestanden van de originele GameCube-versie van de game zijn namelijk sprites te vinden voor alle party members uit de originele game. Het zijn bovendien geen rechtstreekse kopieën van hun sprites op de Nintendo 64, dus de kans is aanwezig dat ze niet alleen als placeholder dienden en er plannen waren om ze te gebruiken.
Maar in de uiteindelijke game zijn alleen Parakarry en Lady Bow daadwerkelijk terug te vinden. Parakarry is postbode en bezorgt de brief waar alles mee begint, terwijl je Bow wat later in de game tegen het lijf kan lopen. Er is een aanname dat de overige zes partners een vergelijkbare cameo hadden moeten krijgen.
Waar ze dat te vinden waren geweest is natuurlijk moeilijk te zeggen. Als je bekend bent met de game heb je misschien je theorieën en anders kun je die misschien vormen terwijl je de remake speelt. Hopelijk krijgen we op een dag ook een echt weerzien met deze personages. Wij zouden na The Thousand-Year Door geen nee zeggen tegen een remake van de eerste game.