Terug naar Middle-earth: nieuwe The Lord of the Rings-films in de maak

Article
vrijdag, 10 mei 2024 om 10:00
lord of the ringsf1637942842
We gaan weer een bezoekje brengen aan Middle-earth. Warner Bros. Discovery heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat er nieuwe The Lord of the Rings-films in de maak zijn.
Met The Lord of the Rings-trilogie heeft Peter Jackson één van de meest geliefde filmtrilogieën aller tijden afgeleverd. De drie films hebben bergen Oscars gewonnen en een nieuwe standaard gezet voor fantasy. Lange tijd werden de boeken van J.R.R. Tolkien namelijk gezien als ‘onverfilmbaar’, maar Peter Jackson heeft het tegendeel bewezen.
Lord Of The Rings Trilogy Image
Lord Of The Rings Trilogy
EUR78.54
Op voorraad
Koop op bol.
Na de originele trilogie en The Hobbit-films zullen we de komende jaren weer terugkeren naar Middle-earth. Tijdens een conference call met investeerders heeft Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav namelijk officieel bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan nieuwe The Lord of the Rings-films. Dat meldt The Hollywood Reporter.
De eerste film heeft voorlopig de werktitel The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Het schepsel Gollum werd in de films gespeeld door Andy Serkis - wat zijn doorbraak betekende als motion capture-artist - en de acteur zal ook weer in de film verschijnen. Dat niet alleen, Serkis zal de film ook gaan regisseren.
Serkis krijgt daarbij hulp van andere bekende namen. Peter Jackson keert namelijk ook weer terug, deze keer als producent. Samen met scriptschrijvers Fran Walsh en Philippa Boyens zullen ze ‘betrokken zijn bij elke stap in het proces’.

“Yesss, precious. De tijd is weer aangebroken om me in het onbekende te wagen met mijn dierbare vrienden, de buitengewone en onvergelijkbare bewakers van Midden-aarde Peter, Fran en Philippa.”

- Andy Serkis

Meer The Lord of the Rings op komst

The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum is niet de enige film die in de maak is. Eerder heeft Warner Bros. Discovery al bekendgemaakt dat het weer bezig is met de franchise en in de aankondiging wordt duidelijk dat het gaat om twee nieuwe films.
Daarnaast is Amazon Studios ondertussen bezig met The Rings of Power. Het tweede seizoen van de serie wordt er dit jaar verwacht, maar er is nog geen specifieke releasedatum bekend.

Populair Nieuws