Deze GTA Online features willen wij zien in Red Dead Online

  In het bijna zevenjarige bestaan van GTA Online heeft de multiplayer wereld al veel nieuwe features erbij zien komen. Deze elementen uit de criminele game zouden wij graag willen terugzien in Red Dead Online.

  Meer grote content updates

  De Frontier Pursuits update voor Red Dead Online kwam uit in september 2019 en heeft veel betekent voor de toekomst van de game. Met de toevoeging van de Bounty Hunter, Collector en Trader was er ineens veel meer content om te spelen. De Moonshiner update een paar maanden later breidde dat vervolgens mooi uit.

  Daar is het voor Red Dead Online alleen vooralsnog bij gebleven. Voor GTA Online duurde het ook een lange tijd voordat er constante updates kwamen, maar toen het eerste schaap eenmaal over de dam was, is er een flinke stroom aan content gekomen. De recente Gerald’s Last Play update is daar een goed voorbeeld van. Wij hopen dat Rockstar op een gegeven moment dezelfde aandacht qua updates gaat geven aan Red Dead Online.

  Custom game-modi maken

  De content in GTA Online is bijna eindeloos en dat komt met name door de Game Creator. Spelers kunnen hiermee zelf hun eigen game-modi in elkaar knutselen. Van bizarre races met auto’s of straaljagers tot aan explosieve schietpartijen. Soms lijkt het wel op een level uit Super Mario Maker, maar de modi lopen dan ook sterk uiteen.

  Voor de houdbaarheid van Red Dead Online kan een Game Creator ook goede zaken doen. Er zijn in het Wilde Westen natuurlijk een stuk minder opties in vergelijking met de moderne wereld, maar zelfs met het mindere aantal opties die er in Red Dead Online beschikbaar is kan de creatieve geest helemaal los.

  Free-aim lobbies

  In GTA Online en Red Dead Online is de optie om je crosshair automatisch vast te zetten op vijanden standaard ingesteld. Niet alle spelers zijn daar een voorstander van, zij vinden dat auto aim de vaardigheid van de speler weghaalt uit vuurgevechten.

  Daarom is er in Red Dead Online dan ook de mogelijkheid om de Showdown Series in Free Aim te spelen, waarbij auto aim is uitgeschakeld. Dat geldt alleen niet voor de open wereld, waarbij er genoeg vuurgevechten worden gehouden tussen spelers en NPC’s. Er is dan ook een grote vraag naar Free Aim Lobbies, waarbij in alle activiteiten auto aim is uitgeschakeld. In GTA Online is dit al mogelijk, maar in Red Dead Online nog niet. Een gegeven waar wij graag verandering in willen zien.

  Constante stroom aan nieuwe wapens

  Met de grote updates die GTA Online op consistente basis krijgt, zitten er ook een hoop nieuwe wapens tussen. Van conventioneel wapentuig tot aan meer exotische opties. Spelers zullen zich dan ook niet snel vervelen en kunnen vaak genoeg naar de shooting range gaan om een nieuw speeltje uit te testen.

  Als het aankomt op nieuwe wapens in Red Dead Online is het een stuk kariger. Met de Moonshine Update is bijvoorbeeld de Navy Revolver toegevoegd, maar veel nieuwe vuurwapens zijn er sinds de lancering niet erbij gekomen in de winkels. Uiteraard is in dit geval ook het aantal mogelijke opties een stuk kleiner, maar aan in de 19de eeuw zijn er genoeg interessante en toffe wapens uit de fabrieken gerold.

  Heists

  Eén feature uit GTA Online die we dolgraag willen zien in Red Dead Online en die perfecte in de game past zijn natuurlijk de bankovervallen - de Heists. Spelers in GTA hebben er lang op moeten wachten. Rockstar heeft de functie initieel aangekondigd in 2013 en pas in 2015 kwam de langverwachte update eindelijk uit.

  Wij hopen dan ook dat de ontwikkelaar stiekem al achter gesloten deuren bezig is om overvallen aan Red Dead Online toe te voegen. Het Wilde Westen en overvallen zijn bovendien onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een andere mogelijkheid is om de optie te koppelen aan een nieuwe rol, de Outlaw. In dat laatste geval zullen spelers al helemaal in een recordtijd klaar staan om hun goudstaven te doneren aan Rockstar.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.