Hamilton een jaar eerder te zien op Disney+!

  Broadway-fans opgelet! De succesvolle Broadway musical Hamilton zal vanaf 3 juli te zien zijn op Disney+, dit hebben Disney-CEO Bob Igner en Lin-Manuel Miranda, de maker van Hamilton, gisteren bekendgemaakt.

  Walt Disney Studios

  De populaire Broadway musical Hamilton zou oorspronkelijk op 15 oktober 2021 op het witte doek te zien zijn. In het Richard Rodgers Theatre in New York is de musical opgenomen met de originele cast. Toch zijn de plannen veranderd en zal Hamilton al op 3 juli op Disney+ verschijnen, een dag voor The 4th of July, een nationale feestdag die in het teken staat van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

  Vervroegd naar Disney+

  Voor Disney is het een grote stap geweest om de musical een jaar eerder op hun streamingdienst vrij te geven in plaats van een bioscooprelease. Het bedrijf zou ruim 75 miljoen dollar hebben betaald om de musical uit te mogen zenden. Over het succes van Hamilton valt in ieder geval niet te twisten. Hamilton wordt al een paar jaar als één van de grootste theater-hits ter wereld gezien en heeft ontzettend veel prijzen gewonnen. Voor veel fans zal het de eerste keer zijn dat ze Hamilton in hoge kwaliteit kunnen zien. Om de populaire musical op Broadway te zien betaalde je al snel meer dan 500 dollar voor een ticket.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.