Deze DC films komen er in 2022 nog aan

Article
zondag, 05 juni 2022 om 17:00
zack snyders justice leaguef1701941331
In tegenstelling tot Marvel heeft DC een erg lege kalender als het aankomt op haar film- en series releases. Dit jaar hebben we tot nu toe namelijk alleen nog Peacemaker op HBO Max gezien. Na uitgestelde films (door bijvoorbeeld verschillende incidenten met Flash acteur Ezra Miller) is er nogal wat geschoven met de releases van de DC Extended Universe films. Om het overzicht een beetje terug te krijgen, worden hier alle films die in 2022 uitkomen op een rijtje gezet!

DC League of Super-Pets – 29 juli 2022

Ondanks dat deze DC film meer gericht op kinderen zal zijn, is het toch het toch het benoemen waard. Er zijn namelijk een aantal grote namen aan deze geanimeerde film verbonden. Zo is Dwayne Johnson de stem van Krypto the Superdog, Keanu Reeves die van Batman en Kevin Hart speelt Ace the Bat-Hound. De film belooft dus met deze cast sowieso hilarisch te worden.
In DC League of Super-Pets is de Justice League gevangengenomen en is het aan de dierensidekicks om ze te redden. De dieren hebben vergelijkbare krachten als de Justice League en zullen deze hard nodig hebben om de helden te redden.
dwayne johnson black adamf1654696037

Black Adam – 21 oktober 2022

Naast DC League of Super-Pets gaat Dwayne ‘The Rock’ Johnson ook nog in een andere DC film spelen. Hij heeft namelijk ook de hoofdrol in de Black Adam film die al een paar jaar op de planning staat. Black Adam was vorig jaar klaar met filmen en is dus als het goed is de eerste film dat zich afspeeld in de DC Extended Universe, die we dit jaar gaan zien.
Op een paar teasers en foto’s op Johnson zijn Instagram na, hebben we nog eigenlijk nog niks van de film gezien. Black Adam is in de comics af een toe een held, maar meestal toch wel een slechterik. Het wordt dus interessant om te zien welke kant van het karakter het meest naar voren gaat komen in deze film. Verder lijkt het er wel op dat de grote rivaal van Black Adam, Shazam niet in de film zal gaan voorkomen. Het wordt dus een film die geheel in het teken staat van het Black Adam karakter.
shazam trailer 145398 1f1674738266

Shazam! Fury of the Gods – 16 december 2022

Over Shazam gesproken, zal hij na ongeveer drie jaar ook weer terugkeren op het witte doek. Shazam! Fury of Gods, wat een vervolg is op de eerste Shazam film, komt namelijk aan het einde van het jaar in de bioscoop.
Over het plot van de film is nog weinig informatie vrijgegeven. Wel zagen we aan het einde van de eerste Shazam film dat mensen in Billy Baton zijn omgeving ook krachten kregen en ze de Shazam familie vormde. Dit hele team komt ook weer terug voor het tweede deel. Verder is er ook bekend gemaakt wie de grote superschurk gaat worden, Shazam zal het namelijk gaan moeten opnemen tegen Eclypso. Dit zal nog eens een uitdaging kunnen worden voor het karakter.

Batgirl – 2022

Naast alle bioscoopfilms lijkt DC ook steeds meer content voor HBO Max te willen maken. Het begin van het jaar hebben we al Peacemaker kunnen zien, dat een spin-off serie was van de Suicide Squad film van afgelopen jaar. Nu krijgen we ondanks er nog geen exacte datum bekend is, als het goed is ook een film rondom het karakter Batgirl. Dit wordt de eerste film van de DC Extended Universe die niet in de bioscoop uitkomt, maar meteen op HBO Max te zien zal zijn.
Ondanks dat het karakter van Batgirl over het algemeen met Batman geassocieerd wordt, zal dit karakter niks te maken hebben met de The Batman film die we ook eerder dit jaar hebben kunnen zien. The Batman speelt zich namelijk niet in de DC Extended Universe af en de Batgirl film wel. Batgirl wordt gespeeld door Leslie Grace en ze zal in de film vergezeld worden door Michael Keaton die zijn iconische rol als Batman weer oppakt.