Destiny 2 Forsaken Gambit brengt nieuwe mix [gespeeld op gamescom]

  Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden sinds de release van Destiny 2. De game werd met hulde onthaald, maar die tijden liggen in de achteruitkijkspiegel. Het is de Destiny 2 Forsaken Gambit gameplay die er nu voor doet zorgen dat we terug willen naar Destiny 2!

  De Destiny 2 Forsaken Gambit modus is een nieuwe toevoeging wanneer de uitbreiding wordt uitgebracht. Het is een modus waarin je in teams vijanden uit moet gaan schakelen om Motes te verzamelen. Wie het snelste genoeg Motes verzamelt, kan het vervolgens tegen een eindbaas opnemen om de wedstrijd te winnen.

  Tijdens de match is het alleen wel mogelijk om een speler naar de tegenstander te sturen om het andere team tegen te werken. Je bent dan dus lekker Motes aan het verzamelen, en opeens komt er iemand jouw wereld binnen om je af te maken. Het zorgt voor enorm veel tactisch speelplezier en prachtige situaties als je het andere team opeens afslacht.

  Een nieuwe mix

  Het is deze nieuwe mix die het spelen van de Destiny 2 Forsaken Gambit modus interessant maakt. Het is namelijk een combinatie van speler tegen speler en speler tegen de wereld die net zo goed samengaat als pindakaas en jam. Het zou niet moeten werken, maar het is heerlijk wanneer je het eenmaal ervaren hebt.

  Dit heeft volledig te maken met het pure plezier dat je krijgt door de gunplay van Destiny 2 die nog net zo goed aanvoelt als tijdens de release van een jaar geleden. Het is precies, krachtig en geeft je een machtig gevoel. Daarnaast is er altijd die fijne balans van het uitroeien van monsters zonder je te onsterfelijk te voelen, want dat resulteert telkens weer in je dood.

  Dood en verderf

  Die computergestuurde vijanden uitschakelen voelt dus nog steeds goed en smaakt naar meer. De dood en verderf die je uit de controller laat spuiten, doet je denken dat je de koning van het spel bent totdat je abrupt wakker geschud wordt. De tegenstander heeft een speler naar jouw kant gestuurd waardoor je ineens je jagerrol verruild voor prooi.

  Het gebeurt tijdens een match namelijk geregeld dat de game ineens speler tegen speler wordt, waardoor het even schakelen is. Ineens kun je niet meer zo 1, 2, 3 als een kip zonder kop rondrennen, maar moet je kiezen voor een tactische aanpak. De Destiny 2 Forsaken Gambit modus houd je op deze manier continu bij de les.

  Klokkijken

  Het andere waar je op moet letten is hoe goed de tegenstander aan het spelen is, want je kunt met je goede gedrag nog zo lekker bezig zijn, maar dat maakt niets uit als de tegenstander het beter doet. Daarom is het belangrijk om je echt te focussen op het verzamelen van de Motes en het niet dood gaan. Dan verlies je namelijk je kostbare werk en kun je weer opnieuw beginnen.

  Het is zonde om op die manier de eindbaas te laat te bereiken, want elke ronde telt. Een Destiny 2 Forsaken Gambit match is namelijk drie rondes lang, waardoor je het gevoel hebt dat elke ronde telt. Dit wordt alleen maar versterkt door het constante competitiegevoel omdat je weet dat het andere team ook aan het strijden is voor de winst.

  Destiny 2 Forsaken Gambit zorgt voor competitiedrang

  Het moge duidelijk zijn dat de Destiny 2 Forsaken Gambit gameplay voor een flinke competitiedrang zorgt. Overzicht houden en tactisch spelen staan aan de basis van de nieuwe modus en zorgt ervoor dat we niet kunnen wachten op de nieuwe modus. Destiny 2 Forsaken komt op 4 september uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Voor meer gamescom artikelen, hands-on en previews kun je onze speciale gamescom pagina in de gaten houden.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.