Deadpool 3 in MCU crossover lijkt op de ontwerptafel te liggen - Geen 17+ films meer?

  Disney heeft Fox terug gefloten omdat de laatste films tegen zouden vallen. Denk bijvoorbeeld aan Dark Phoenix die minder scoorde in de box office. Nu denkt Disney na hoe het Fox weer een zetje de goede richting op kan geven. Maar gebeurt dat door Deadpool 3 een nieuwe film in het MCU te maken?

  20th Century Fox

  Deadpool 3 in MCU een gek idee?

  Met de overname van Fox zijn er veel superhelden die nu plots weer op het bordje van Marvel worden geschoven. De grofgebekte Deadpool is mogelijk één van de superhelden die zal verhuizen naar het Marvel Cinematic Universe. Toch lijkt dit niet zonder problemen te kunnen. Zo kan het uitdenken van deze mogelijkheden nog voor een hoop hoofdpijnscenario’s zorgen. Denk aan het gescheld, gevloek en de vele liters bloed van de held.

  Dat klinkt niet als het typische superheldenavontuur van MCU-helden als Iron Man, Spider-Man en andere helden die we in dit cinematische universum zagen. Het hele idee kan al wat maf overkomen als je alleen al kijkt naar de adviesleeftijd voor de normale MCU-films en Deadpool 1 en 2. Toch lijkt het erop dat bij Disney serieus wordt besproken of het een optie is. Zo zouden X-Men, Deadpool en Fantastic 4 nu onder de hoede van Kevin Fiege staan, die met anderen een debat zou voeren over Deadpool 3 in het MCU.

  20th Century Fox

  Minder gevloek in Deadpool 3?

  Deadpool 3 in het MCU kan altijd, maar dan moet je als maker wel nagaan wat er overeind blijft staan. Het aantal keer vloeken zal enorm moeten worden teruggedrongen om sowieso de adviesleeftijd van een eventuele Deadpool 3 omlaag te trekken. Ook moet het aantal gewelddadige en bloederige scènes worden teruggedrongen. Deadpool 3 zal zich niet langer specifiek op een volwassen publiek kunnen richten dat het wel kan hebben wanneer er ledematen rondslingeren. In plaats daarvan moet het ook voor jongeren te bekijken zijn zonder trauma's.

  Eerder beloofde Disney al dat de Deadpool films 17+ zouden blijven. Dit was bij de overname van Fox. Als Disney die belofte waarmaakt is er nog maar één optie en dat is dat Deadpool enkel in de crossover - films een zachtaardiger karakter zal hebben. Maar trekt dat jonge kijkers niet naar de 17+ films? Stel dat je Deadpool samen met de andere superhelden ziet vechten, dan wil je toch weten wie die superheld is? Dat kan door de originele films te kijken, maar dat is wat gek als die plots helemaal niet aansluiten op de leeftijd van sommige kijkers.

  Marvel Studios

  Dit is makkelijker

  Het zou makkelijker als er in het MCU een Deadpool reboot zou komen. Op die manier is er geen release van Deadpool 3, maar gewoon een nieuwe Deadpool-film die zich ook op jongere kijkers richt. Uiteraard is dit niet hetzelfde als de oorspronkelijke Deadpool-films en zal dit ook de nodige negatieve reacties oproepen. Daarentegen moet je het dan zien als een film die zich meer op een nieuw publiek richt. Dan zijn de oude films voor het publiek dat dus wel van de wat gore bloederige en vloekende Deadpool houdt.

  Je moet je dan wel afvragen wat er allemaal overeind blijft van het personage. En is Ryan Reynolds dan nog steeds de geschikte persoon om die film te spelen? Mogelijk zou het dan vanuit de ogen van Disney interessanter zijn om een hele nieuwe Deadpool te casten, zodat niet de verwarring kan ontstaan dat dit een derde deel is. Sowieso is nog niet duidelijk of Ryan Reynolds terug mag keren in zijn rol van Deadpool wanneer er een derde film komt.

  Marvel Studios

  Hoe zeker is dit?

  Eerder leek in ieder geval al Ryan Reynolds al te hinten dat er een nieuwe film van Deadpool aankomt waarin hij een rol speelt. De hint leek ook te duiden op de mogelijkheid dat die film onderdeel wordt van Phase 5 van het MCU. De hint werpt een blik op een gebeurtenis van enkele jaren terug. Toen werden testbeelden van Fox gelekt waarin Deadpool in actie was. Dit was dan ook de doorslag om daadwerkelijk aan Deadpool te gaan werken.

  Deadpool 3 is nog niet officieel bevestigd. Ook is niet officieel bevestigd dat Deadpool onderdeel wordt van het MCU. Er gaan veel geruchten rond wat momenteel de mogelijkheden voor de film zijn. Zo zou Disney ook al eraan werken om Dwayne Johnson mogelijk te casten voor de nieuwe Deadpool 3 film. Mogelijk zou hij wanneer het geen Deadpool 3 is, maar een reboot, een toffe nieuwe Deadpool kunnen spelen. In het verleden heeft de acteur nog geen superheld mogen spelen en mogelijk is hij nog geïnteresseerd om het te doen ook.

  Marvel Studios

  Veel onduidelijkheid

  Er is dus nog veel onduidelijkheid over Deadpool 3 in het MCU. De berichten zijn tegenstrijdig. Dat is sowieso ook al een lange tijd rondom Deadpool 3. Neem bijvoorbeeld de berichten van Disney dat na de overname van Fox Deadpool 17+ zou blijven. Dit staat haaks op eerdere uitspraken van Deadpool-acteur Ryan Reynolds dat zijn personage waarschijnlijk wordt aangepast. Die gaf eerder al aan dat zijn personage mogelijk wat braver zou worden. Het ziet er dus uit dat Disney zelf ook nog niet helemaal erover uit is wat nu de beste keuze is.

  Deadpool en Deadpool 2 waren een groot succes dus Disney zal wel meermaals nadenken voordat ze iets verkeerds doen met Deadpool en de personages in het MCU. Het zou gek zijn als er sowieso geen derde film komt rondom Deadpool. Eerder berichten gaven al aan dat de film namelijk wel op de tekentafel zou liggen. Dit krijgt nog een staartje.

  Wat denk jij van Deadpool 3 in het MCU? Zou dit werken of absoluut niet?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.