Deadpool Review (Blu-Ray) - Geweld op de bank

  Nog niet zo heel lang geleden zagen we hoe regisseur Tim Miller al het mogelijke geweld en grof taalgebruik in een film combineerde genaamd Deadpool. De film brak alle records met de box-office cijfers. Nu is de film verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD: reden voor een feestje! In de Deadpool review lees je waarom de film zo goed is!

  20th Century Fox is afgelopen winter de strijd aan gegaan om het iconische personage uit het X-men universum te vertalen naar het witte doek. Door middel van satire, bloederige gevechten en donkere humor krijgt het publiek eindelijk waar het om gevraagd heeft. Hoor je bij de minderheid die de film nog niet heeft gezien, dan lees je in deze Deadpool Review waarom je de film alsnog moet kijken.

  Een duister verhaal

  In Deadpool volgen we Wade Wilson, een ex-special forces soldaat die onterecht is ontslagen en op eigen houtje criminelen te lijf gaat. Als blijkt dat hij terminaal ziek is, besluit hij deel te nemen aan een experiment dat hem onsterfelijk maakt, maar tevens spuug lelijk. Hij doet er alles aan om de dader, genaamd Francis, terug te pakken. De antiheld Deadpool is geboren.

  Door middel van zijn talenten uit zijn legertijd, een enorme hoeveelheid wapens en zijn sarcastische humor lukt het Deadpool om na vijf jaar de schurk Francis op te sporen. Helaas gaat dit wel ten koste van zijn vriendin Vanessa, voor wie hij zich vijf jaar lang verborgen heeft gehouden. Hij moet en zal zijn normale leven weer terugkrijgen, koste wat het kost.

  Met name in het begin van de film is het thema erg grauw. Er wordt luchtig gedaan over het onderwerp kanker en er worden ook veel grapjes over andere serieuze zaken gemaakt. Dit benadrukt de donkere humor die in het verhaal veel aan bod komt. Desalniettemin geeft het de kijkers wel de nodige achtergrondinformatie over het personage, wat één van de sterkere “superhelden" ooit is.

  deadpool review-1

  Hands up for Deadpool

  Voordat Ryan Reynolds in zijn rode lycra pak is gekropen, had hij nog niet heel veel goede titels op zijn naam staan. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat het publiek zo verrast was. Bij het zien van zijn performance in de film blijkt al snel dat niemand het zo goed kan als Reynolds. Maar wat is het nu precies dat Deadpool zo uniek en iconisch maakt?

  Allereerst is de film gebaseerd op het personage uit de X-men Universe. In X-men origins: Wolverine zagen we kort een stukje met Deadpool. Ook hier werd de rol gespeeld door Reynolds. De makers van de film steken ook meerdere malen de draak met Hugh Jackman als The Wolverine. Dit geeft goed weer hoe humor gebruikt wordt in het verhaal.

  De humor is waarschijnlijk het sterkste element in Deadpool. Nooit eerder werd de fourth-wall zo vaak gebroken en slaan de grappen op acteurs of andere films. Als je een tweede keer de film zou kijken, kom je waarschijnlijk heel veel grappen tegen die je de eerste keer niet mee kreeg. Soms zijn de simpelste dialogen het sterkst.

  Deadpool zegt waar het op staat, is de conclusie. Voor Reynolds was het een flinke uitdaging om zonder vrijwel enige expressie op het gezicht toch het sarcasme en cynisme over te laten komen. Een sterk staaltje nasynchronisatie is dan ook de rede dat je als kijker in een scheur ligt bij het kijken van dit spektakel. Stel dat de makers een andere, meer serieuze, acteur in het pak hadden gehesen dan was de beleving duidelijk een stuk minder.

  deadpool review-2

  X Gon’ Give It To Ya

  De kijkers krijgen waar ze om vragen: donkere humor, veel geweld, spanning en actie. De scènes met Dopinder, de Indiase taxichauffeur, zijn nu al legendarisch. Het dialoog tussen de twee is wat onder andere de film karakteriseert. Ook hier blijkt dat weer uit.

  Helaas kan dit soms een beetje te veel worden. De dialogen gaan erg snel waardoor je het één en ander kunt missen. Een overkill aan grappen zorgt er op sommige punten voor dat de boodschap ver te zoeken is. Dan zou het toch wel handig zijn als je de film een stukje kon terugspoelen.

  De kijker wordt direct aangesproken door Ryan Reynolds. Ongefilterde humor die de kijkers gegarandeerd een lach op het gezicht brengt. De antiheld waar iedereen op heeft gewacht, kun je nu zelf in huis halen. Dit werd hoog tijd, want de fans willen meer.

  We Want More

  Meer is wat je als Blu-Ray verzamelaar zult krijgen. De disc is namelijk bewapend met heel erg veel bonusmateriaal. Allereerst vind je een klein halfuur aan extra verwijderde scènes. Deze bevatten meer actiescènes, meer drama en natuurlijk meer dialoog.

  Naast de extra content heeft Fox de fans iets gegeven waar iedereen van zal smullen, namelijk bloopers! Niet vaak zien we nog dat er de moeite gedaan wordt om tussen de 'extra's' blooper te zetten. Dit zou kunnen komen doordat het de film een niet-serieuze toon zou geven. Gelukkig is dit juist precies wat past bij een film als Deadpool.

  Ook kunnen fans van de strips genieten van een special over hoe de film is ontstaan. Het personage Deadpool heeft namelijk een behoorlijke geschiedenis. Denk hierbij aan de vertaling van stripfiguur naar filmster en de tegenslagen die de makers hebben gehad. Daarnaast praat Ryna Reynolds over zijn cameo uit de X-Men Origins film.

  deadpool review-3

  Deadpool Review (Blu-Ray) – Ren naar de winkel

  Dat Deadpool nu al één van de beste films van 2016 is, valt niet over te twisten. Ryan Reynolds zet een perfecte vertolking neer van het stripfiguur die in X-Men Origins gestorven leek te zijn. Bruut geweld, duistere humor en het verbreken van the fourth-wall zorgen ervoor dat Deadpool een verzamelaarsobject is geworden. Twijfel er dan ook zeker niet aan om deze in huis te halen!

  9

  De plus- en minpunten

  • De film wordt beter hoe vaker je hem kijkt
  • Heerlijk geweld en actie in hoge resolutie
  • Heel veel extra content
  • Soms erg duister

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.