5 redenen waarom Fortnite nog altijd zo populair is - Zelfs na Season 10

  Fortnite is immens populair. Enkele jaren na release genieten nog steeds duizenden mensen van dit spel. Nu het nieuwe seizoen 10 is gestart is het eens tijd om onder de loep te nemen waarom Fortnite nog altijd zo populair is.

  5. Updates blijven maar komen

  Een ding wat andere games van Fortnite kunnen leren is dat Fortnite regelmatig van nieuwe content wordt voorzien. Elke keer komt er een nieuw seizoen en elk seizoen brengt niet alleen een spannend nieuw verhaal, maar ook nieuwe gameplay-opties met zich mee. Dit zorgt ervoor dat het spel zelfs voor die hard fans niet saai hoeft te worden. Op het moment dat je denkt dat je alles weet, weet ontwikkelaar Epic de game compleet op zijn kop te gooien.

  Denk bijvoorbeeld aan de map die al meermalen is veranderd. Wanneer je een favoriete plek voor loot hebt gevonden, is dat geen garantie dat die plaats er de volgende keer weer is. Voordat je het door hebt is er een meteor ingeslagen en is alles weer zo drastisch verandert dat je op zoek moet gaan naar nieuwe strategieën.

  4. Toffe verassingen

  Epic Games biedt niet alleen elk seizoen nieuwe opties qua gameplay, maar zorgt bij al die opties ook dat ze verrassend uit de hoek weet te komen. Zo verschijnen er nog wel eens nieuwe spelmodi die dan voor een beperkte tijd speelbaar zijn. Epic Games zoekt daarin graag opties voor samenwerkingen met grote bedrijven. Zo begon een groot deel van de Infinity War-fans destijds Fortnite te spelen, omdat er een Fortnite Infinity War crossover werd aangekondigd.

  In de toekomst kunnen we mogelijk nog veel meer van zulke samenwerkingen verwachten. Dit maakt het interessant om een spel als Fortnite in de gaten te houden. Ook op momenten dat er niet wordt gespeeld, houden fans het nieuws in de gaten om te weten of er weer zo'n toffe samenwerking aankomt.

  3. Gratis om te spelen

  Fortnite is één van de meest populaire gratis spellen van dit moment. Gratis is ook wel één van de redenen waarom vele mensen dit spel spelen. Er wordt altijd gezegd dat echte Nederlanders iets snel aannemen als er geen kosten aan verbonden zijn. Dit verklaart mogelijk waarom Fortnite ook zo populair is in ons land. Maar niet alleen voor Nederlanders is het erg tof om iets gratis te krijgen. Stiekem houdt de hele bevolking wereldwijd wel van iets krijgen zonder er moeite voor te hoeven doen.

  Dankzij het gebrek aan aanschafkosten is Fortnite één van de meest toegankelijke games die op dit moment te krijgen is. En daarmee heeft de game een veel grotere potentiële playerbase dan titels die de volle pond kosten.

  2. Overal te spelen

  Die toegankelijkheid merken we ook bij de grote hoeveelheid consoles waarop dit cartooneske schietspel speelbaar is. Zelfs op de Nintendo Switch kun je al een flinke tijd met dit spel aan de slag. Fortnite is momenteel beschikbaar op Mobile, Switch, PS4, Xbox One en PC. Een hele mond vol dus. Dit zorgt ervoor dat dit spel een breed publiek kan aanspreken. Veel mensen hebben namelijk wel één van deze spelcomputers in huis.

  Het toffe is ook dat onder veel van deze systemen crossplay wordt aangeboden. Hierdoor kun je ook met vrienden spelen die toevallig een ander systeem hebben. Crossplay is in het verleden wel een dingetje geweest. Denk bijvoorbeeld aan ophef rondom PlayStation, maar over het algemeen zijn er op dit gebied heel veel mogelijkheden.

  1. Battle Royale is waarom Fortnite populair is

  Gamers houden altijd wel van een potje strijden met elkaar, kijk bijvoorbeeld maar naar de discussies over welke console het beste is. Eén van die manieren waarop gamers het tegenwoordig met elkaar uitvechten is via Battle Royale. En Fortnite mag nu één van de titels zijn die dit genre de laatste jaren zo immens populair heeft gemaakt. Over redenen waarom Battle Royale zo immens populair is, kunnen we een heel artikel op zichzelf schrijven. Dat is ook gebeurd!

  Dit spel is uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld hoe tof het kan zijn om met z'n allen ergens te worden gedropt en de strijd aan te gaan om de laatste persoon te worden die zich staande weet te houden. Battle Royale is een genre op zichzelf geworden. Sindsdien wordt er gespeculeerd dat meer games een Battle Royale-modus moeten krijgen.

  Speel jij zelf nog geen Fortnite? Eerder schreven wij een special met daarin vijf redenen waarom je Fortnite zou kunnen spelen. Hoe snel duurt het voor Fortnite jou verslaafd maakt?

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.