Siri uitschakelen zodat Apple niet naar je privé data luistert - Zo doe je dat

Article
vrijdag, 09 augustus 2019 om 12:45
siri uitzetten zodat je apple je niet meer afluistert zo doe je dat 153400
De laatste tijd staat Apple in een redelijk slecht daglicht. Zo is al meermalen besproken hoe Apple seksgeluiden en medische gegevens afluistert. Momenteel worden er al gerechtelijke stappen tegen Apple ondernomen. Mogelijk wil je tot het vonnis is gevallen, Siri liever even uitschakelen. Wij leggen je uit hoe dat moet.
In dit artikel bekijken we verschillende methoden voor verschillende apparaten. Na dit artikel kun je Siri uitschakelen op je iPhone, iPad, iPod Touch, MacBook, Apple TV en Apple Watch. Zo kan Siri niet per ongeluk worden geactiveerd om momenten dat jij dit niet wil.

iPhone en iPad veiligstellen

De iPhone is misschien wel één van de meest gebruikte iOS apparaten waarop je aan de slag kunt met Siri. Om Siri hierop uit te schakelen hoef je maar een paar simpele stappen uit te voeren. Het maakt niet uit welke iOS je hebt. Dit kan zowel op de iPhone de iPad als de iPod Touch. Het enige wat je hoeft te doen is je instellingen openen, Siri aantikken en vervolgens de schakelaar achter Siri uitschakelen. Een kind kan de was doen.
Wil je op een andere apparaat Siri uitzetten? Lees dan snel verder. In dit artikel behandelen we de, net zo eenvoudige, methodes voor de MacBook, Apple TV en Apple Watch.
153401

Privacy op MacBook en iMac

Op Macbook en op iMac is het ook heel eenvoudig om Siri uit te zetten. Je hoeft hier maar één handeling meer voor te verrichten dan het geval is bij de iPhone. Wanneer je eenmaal weet waar je Siri aan- en uit kunt zetten is het heel eenvoudig en heb je er geen omkijken meer naar. Wil je Siri toch weer gebruiken, dan zet je de assistent weer gemakkelijk aan.
Op iMac en en Macbook klik je eerst op het Apple-logo. Dit logo kun je in de linker bovenhoek van je scherm terugvinden. Je krijgt dan de optie om te kiezen voor systeemvoorkeuren. In dit voorkeurenmenu kies je voor Siri. De rest wijst zichzelf. Een schakelaar met 'Schakel Siri in' kan aan of uit worden gezet. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met de andere apparaten!
153402

Siri uitschakelen op Apple TV

Het is ook mogelijk om Siri uit te zetten op je Apple TV. Dit werkt op een soortgelijke manier als de eerder benoemde apparaten. Het enige dat je hoeft te doen is de instellingen-app van je Apple TV te openen. Onder de optie algemeen staat vervolgens de optie om Siri uit te schakelen. Ook op je Apple TV ben je er dan zeker van dat Siri niet per ongeluk wordt geactiveerd op momenten dat jij hier helemaal geen trek in hebt.
Nadat Siri is uitgeschakeld kun je alsnog gemakkelijk je favoriete series en films kijken. Alle andere functies en apps uit de App Store werken nog. Je hebt Siri ook helemaal niet nodig. Met de Apple TV Remote kun je alsnog je Apple TV vanuit je kamer besturen.
153403

Siri op Apple Watch uit zetten

De Apple Watch kun je verbinden met je Apple-apparaat. Natuurlijk kun je ook op dit apparaat zelf de Siri-functie uit zetten, maar als je toch liever de functie alleen op je Apple Watch uitzet dan kan dat ook. Wanneer je dan een iPhone in je broekzak hebt zitten kan het wel voorkomen dat je per ongeluk Siri nog steeds op je iPhone activeert. Wil je Siri uitzetten omdat je niet wilt dat het programma meeluistert? Dan moet je de vorige stappen ook volgen.
In ieder geval is het redelijk simpel om Siri uit te zetten op Apple Watch. Je hoeft enkel de instellingen-app te openen en vervolgens voor de keuze 'algemeen' te kiezen. Je ziet hier de optie 'hé Siri' staan. Je kunt hier heel gemakkelijk de schakelaar overhalen om Siri uit te zetten. Probleem opgelost! Nu kun je rustig van je Apple-product genieten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties