De XGN Gamescom Awards 2014 nominaties zijn bekend!

Article
dinsdag, 05 augustus 2014 om 10:30
xgn google image
Nog een iets meer dan een weekje wachten, en dan is het zover: Gamescom 2014. En een nieuwe Gamescom betekent een nieuwe Gamescom Awards show! Wij hebben de games genomineerd, maar welke game een felbegeerd XGN lintje verdient, dat is aan jullie!
De nominaties zijn vandaag bekend, vanaf 13 augustus tien uur 's ochtends kun je stemmen via onze speciale Gamescom pagina. De stembus sluit op 17 augustus, dus je hebt nog ruim de tijd om een keuze te maken. De genomineerde games zijn aangedragen door leden van de XGN crew.

Alien: Isolation

Alien: Isolation ziet er goed uit. Erg goed. Een survival horror in de wereld van Alien is een simpel, maar briljant concept, en eentje waar we zeker naar uitkijken. De trailer zag er in ieder geval al tip top uit, en het feit dat je de hele game kan spelen zonder ook maar iets of iemand kwaad te doen is erg intrigerend voor degenen die van hardcore stealth houden.

Assassin's Creed: Unity

Ubisoft weet zichzelf vrijwel elk jaar weer te overtreffen, maar Assassin's Creed: Unity spant misschien wel de kroon. Een gigantische map, co-op voor wel vier personen, en een sprankelende nieuwe setting doen onze mond wateren. Tel daar ook nog eens prachtige next-gen graphics bij op, en wij zijn verkocht.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight is het laatste deel in de Arkham trilogie, en van wat we tot nu toe gezien hebben wordt het misschien wel het beste deel ooit. In Arkham Knight besluiten de slechterikken voor het eerst samen te werken, en een nieuwe, nog onbekende vijand doet zijn opwachting: de titulaire Arkham Knight. Spannend!

Call of Duty: Advanced Warfare

Advanced Warfare gooit wat verandering in de formule van Call of Duty, in ieder geval qua verhaal en setting. Natuurlijk spelen de meest CoD voor de multiplayer en niet voor het verhaal, maar er is helaas nog niet veel bekend over de multiplayer. Dat neemt niet weg dat wat we tot nu toe gezien hebben top notch is, en genoeg reden om een nominatie te krijgen.

Destiny

Destiny is de MMO (pardon, Shared World Shooter) waar we al weken onze mond niet over kunnen houden. De bèta doet ons smachten naar de release, en we weten zeker dat ze titel ook op Gamescom zal schijnen.Bungie zal altijd bekend blijven van Halo, maar het zal niet lang meer duren tot we Destiny bij de belangrijkste erfgoed van Bungie kunnen tellen.
17063

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition is een ras echte RPG waarin het draait om keuzes. Bioware heeft al eerder bewezen koning onder de westerse RPG's te zijn, en de beelden die we tot nu toe gezien hebben geven ons het vermoeden dat dit deel weer van tip top kwaliteit zal zijn.

Evolve

Een horrorgame met een twist, zo zou je Evolve het beste kunnen beschrijven. Je speelt namelijk niet tegen een computer bestuurde griezel, maar tegen een andere gamer die de rol van monster op zich neemt. Een erg intrigerend concept, en zeker eentje waar we meer van willen zien.

Far Cry 4

Op de E3 hebben we al kunnen genieten van Far Cry 4's eerste 5 minuten, en die waren al eigenlijk genoeg om te weten dat de game één wordt om zeker naar uit de kijken. Far Cry 4 is uiteraard ook op Gamescom, waar wij Europeanen kunnen genieten van de game. Hopelijk van meer dan 5 minuten.

Forza Horizon 2

Forza Horizon 2 belooft een gigantische open wereld waarin je vrij kan racen, waarin je zelfs over weilanden en grasvelden kan racen. Niks geen rondjes op een circuit dus, waardoor de gameplay heerlijk los maar toch zeer strak aanvoelt. De vrijheid van de game wordt gecombineerd met een grote keuze aan auto's, de game krijgt meer dan 200 voertuigen.

LittleBIGPlanet 3

LittleBIGPlanet 3 lijkt het onmogelijke te willen doen, LittleBIGPlanet nog leuker maken dan het al is. De introductie van nieuwe personages moet dat zien te doen, en eerlijk is eerlijk: de game ziet er hartstikke leuk uit. Net als de vorige games krijgt het derde deel weer een fikse co-op modus, en dat is dé modus waar wij het meest naar uitkijken.
17064

Middle-earth: Shadow of Mordor

Middle-earth: Shadow of Mordor is een nieuwe Lord of the Rings game met een geheel nieuw verhaal in de mythos. Maar ook oude vertrouwde personages uit de mythos maken hun opwachting, zoals Gollum. Mix deze nostalgie en dorst naar meer Lord of the Rings met een battlesysteem in die stealth mixt met vechten en hoge intelligentie van vijanden, en we zijn verkocht.

The Order: 1886

The Order: 1886 speelt zich af in een cyberpunk versie van het Victoriaanse Londen, een mysterieuze en onheilspellende setting. Van wat we gezien hebben heeft de game een ijzersterke sfeer, en in combinatie met strakke gameplay, adembenemende graphics, en een intrigerend verhaal maakt het een game om naar uit te kijken.

Super Smash Bros. for Wii U

Super Smash Bros. is consistent een geweldige serie, en wij verwachten dan ook niets dan goed van de nieuwe incarnatie, die verschijnt voor zowel de 3DS als de Wii U. De Wii U versie nomineren wij, omdat we allemaal zeer uitkijken naar couch co-op met een groot scherm. De game krijgt nieuwe vechters en nieuwe settings, en zal ongetwijfeld een hele hoop uren aan plezier bezorgen.

De Sims 4

De Sims 4 is niet zo hardcore als de andere games op deze lijst, maar de levensimulator is wel een gigantische guilty pleasure. Uiteraard werd deze game dan ook met blozende wangetjes door onze normaliter hardcore redactie leden genomineerd.

Sunset Overdrive

De nieuwe IP van Microsoft heeft ons hart gestolen dankzij de cartoony art stijl en het zo-belachelijk-dat-het-goed-is verhaal. Een klapper voor (toekomstige) Xbox One bezitters, en een exclusive waar je 'U' tegen zegt.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher is een IP die al veel faam gekregen heeft, en de next-gen titel ziet er enorm gelikt uit. Prachtige graphics begeleiden het laatste verhaal van Geralt van Rivia, die na de gebeurtenissen van het tweede deel er op uit gaat om een nieuw bestaan op te bouwen. Tot hij in aanraking komt met The Wild Hunt, een mysterieus en duister leger...

XGN Gamescom 2014 Awards

Dus nogmaals, vanaf 13 augustus 10.00 uur kun je je stem uitbrengen via onze speciale Gamescom pagina. Het enige wat je hoeft te doen is te drukken op de afbeelding van de game waarop je wilt stemmen.