'De ultieme Xbox exclusive komt naar PS5’

Article
vrijdag, 07 juni 2024 om 15:00
halo infinite master chieff1616493849
Eerder dit jaar bracht Xbox een aantal exclusives naar PS5 en Switch. In eerste instantie zou het bij vier games blijven, maar nu zou er een intern plan zijn om dat flink uit te breiden. Een nieuw rapport beweert zelfs dat misschien wel de belangrijkste Xbox exclusive ooit naar PS5 komt.
Nieuwere games in de franchise vallen niet altijd in de smaak, maar van oudsher is Halo één van de belangrijkste Xbox-games. De eerste game was aanvankelijk niet bedoeld als Xbox-exclusive, maar toen hij dat eenmaal was, hielp het de console enorm. Nu ziet het ernaar uit dat Xbox de game multiplatform maakt.
Tom Warren van The Verge meldt namelijk dat Microsoft werkt aan een remaster van Halo: Combat Evolved, zoals de eerste game voluit heet (via PureXbox). Men zou intern overwegen om de game ook naar concurrerende consoles te brengen. Warren noemt de PS5 bij naam, “concurrerende consoles” sluit platforms als de Switch of Switch 2 niet uit (of dat haalbaar is zal afhangen van de specificaties die de remaster vereist).
Het is nog niet zeker of dat ook echt gaat gebeuren. Het plan om meer games multiplatform te maken is relatief nieuw en veel beslissingen zijn nog niet definitief genomen. Volgens recente berichten wil de top van Microsoft geen enkele game uitsluiten van de multiplatform-strategie, maar is niet iedereen binnen het bedrijf het daarmee eens.

Wordt de Halo: Combat Evolved remaster snel aangekondigd?

Warren benadrukt trouwens dat als deze remaster er komt, we daar niet al te snel bevestiging van krijgen. In de Xbox Showcase van dit weekend gaan we hem sowieso niet zien. Daarvoor is de game nog te vroeg in ontwikkeling.
Vermoedelijk zien we in de showcase onder andere releasedata voor bijvoorbeeld Indiana Jones en Starfield. Insiders hinten zelfs dat Hollow Knight: Silksong eindelijk weer voorbij kan komen. Wat in ieder geval zeker is, is dat we Call of Duty Black Ops 6 gaan zien.

Populair Nieuws