Nieuwe Dragon Age heeft een last-minute naamsverandering gekregen

News
vrijdag, 07 juni 2024 om 10:00
dragon age the veilguard
De nieuwe Dragon Age gaat al lang door het leven als Dragon Age Dreadwolf. BioWare en EA hebben nu alleen bevestigd dat de game een nieuwe naam krijgt en snel getoond gaat worden.
Met Dragon Age: Origins wist BioWare zich van zijn beste kant te laten zien en zette daarmee de basis voor een geliefde franchise. Ondertussen is het alleen al bijna tien jaar geleden dat het laatste deel in de reeks, Dragon Age: Inquisition, verscheen. Maar de studio is sindsdien wel al bezig geweest met een nieuw deel.
De ontwikkeling voor de vierde Dragon Age is al in 2015 begonnen, maar het proces is niet bepaald soepeltjes verlopen. Zo werden onder andere ontwikkelaars van het project gehaald om aan Mass Effect Andromeda en Anthem te helpen. Maar na negen jaar is het bijna tijd om de game groots te onthullen.
BioWare-baas Gary McKay heeft in een blogpost bekendgemaakt dat op 11 juni de eerste gameplay onthuld zal worden. En dat niet alleen, de titel die voorheen bekendstond als Dragon Age: Dreadwolf heeft last minute nog een naamsverandering gekregen. Voortaan heet de nieuwe game Dragon Age: The Veilguard.

“We hebben de naam veranderd omdat de oorspronkelijke titel niet duidelijk maakte hoe sterk we hechten aan onze nieuwe helden, hun verhalen en hoe je ze moet samenbrengen om heel Thedas te redden.”

- Gary McKay

Een eigen held maken

Net zoals in de andere Dragon Age games mag je een eigen personage maken, met een class naar keuze en mogelijk ook weer een bepaalde achtergrond. En net zoals de voorgaande titels zal de game weer een ‘geweldige cast aan companions krijgen’, aldus McKay.
Die companions zijn de helden waar de studiobaas op doelt. Het zullen zeven unieke personages zijn, waar je protagonist een diepe band mee zal opbouwen. Aangezien de Veil een barrière is tussen Thedas en de magische realm The Fade, zal het waarschijnlijk aan de nieuwe helden zijn om te voorkomen dat de twee werelden zullen clashen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties