Top 5 gamescom 2017 games volgens Stefan

Article
vrijdag, 25 augustus 2017 om 10:10
xgn google image
Gamescom is ook dit jaar weer een van de grootste game-evenementen van het jaar en XGN.nl heeft flink wat tijd doorgebracht in het Duitse Keulen. Dit is de top 5 gamescom 2017 games van Stefan. Het gaat hier wel om games die zelf gespeeld zijn, waardoor enkele grote titels het lijstje helaas niet gehaald hebben.

5. Call of Cthulhu

Het lijstje met beste gamescom 2017 games wordt afgetrapt door een titel van uitgever Focus Home Interactive, namelijk Call of Cthulhu. In deze mysterieuze game, gebaseerd op het gelijknamige boek en fysieke spel, reis je als privédetective Edward Pierce naar Darkwater Island om daar de moord op de Hawkins familie te onderzoeken.
Het toffe van de game is dat je de wereld moet doorzoeken naar clues en afhankelijk van jouw keuzes kun je verschillende paden bewandelen tijdens deze zoektocht. De game heeft een mysterieus sfeertje om zich heen hangen en de grote vraag die steeds om de hoek komt kijken blijft je bezighouden: wat is er nou precies gebeurd?
Eenieder die van een goede detective houdt of gewoon zelf de speurneus wil uithangen moet Call of Cthulhu zeker in de gaten houden. Het is geen game met een groot budget als bijvoorbeeld Star Wars Battlefront 2 of Call of Duty, maar ontwikkelaar Cyanide doet wel zijn eigen ding. En dat is de studio alleen maar te prijzen.
116768

4. Rainbow Six DLC - Blood Orchid

Rainbow Six Siege is inmiddels al weer even uit, maar de populariteit van de first-person shooter is groter dan ooit tevoren. In een kleine twee jaar heeft Ubisoft de game niet alleen constant aangevuld met nieuwe content om de ervaring voor alle spelers interessant te houden, maar al die content is ook gewoon gratis voor iedereen toegankelijk!
Met Blood Orchid voegt de ontwikkelaar wederom een aantal nieuwe operators aan het bestaande rooster toe, waardoor spelers nog meer keuze hebben bij het selecteren van de meest geschikte soldaat. Bovendien zorgt de nieuwe map voor een frisse wind door de bestaande selectie van speelkaarten. Rainbow Six Siege is het ultieme voorbeeld van een oude game die nog steeds niet onder doet voor de nieuwere concurrentie.
116769

3. Fe

De derde plek is weggelegd voor een schattige platformer die onder hoede staat van Electronic Arts. Fe is een knuffelbare game waarin jij in de huid kruipt van een klein vosje dat de speelwereld met veel plezier verkent. Toch is niet alles even veilig, want de Silent Ones verbergen zich tussen de vegetatie en hebben het gemunt op de vele dieren.
Fe biedt een stilistische wereld waarin interactie met andere beesten en dieren centraal staat. Jouw vosje kan via andere dieren en planten nieuwe vaardigheden leren, objecten gebruiken of wegen openen. Een platformer met puzzel-elementen dus, maar wel eentje met een eigen smoel. De game laat nog even op zich wachten, maar de aandacht is na deze gamescom zeker getrokken!
116770

2. Ace Combat 7

Bandai Namco was deze gamescom met een flink aantal titels aanwezig, waarvan Ace Combat 7 er een was. In de game stap je in een straaljager en heb je als enige doel om al het vijandige luchtverkeer te laten zien wie er de baas is. Op de beurs was de game speelbaar, zowel in VR als de normale versie. Vooral in virtual reality biedt de titel een doldwaze ervaring die iedere bezitter van een VR-bril zal interesseren.
Maar ook als je de game normaal op een televisiescherm speelt is Ace Combat 7 een visueel pareltje. Weer effecten worden enorm realistisch op je beeldscherm geprojecteerd, lichteffecten ogen prachtig en ook de vergezichten die je kunt bewonderen vanuit de cockpit liegen er niet om. Deze game is wellicht wat ondergesneeuwd, maar Ace Combat 7 verdient zeker een plekje in deze top 5 met beste gamescom 2017 games.
116771

1. Middle-earth: Shadow of War

Er kan er natuurlijk maar een de beste van de gamescom 2017 games zijn en die eer naar Middle-earth Shadow of War. Talion is terug van weggeweest. Met zijn nieuw gesmede ring gaat hij opnieuw de strijd aan met Sauron en zijn leger, maar ditmaal is de actie nog intenser dan in het origineel uit 2014. Tijdens gamescom is er onder andere meer getoond van de grotere wezens die in de game langskomen.
Zo ga je als Talion de strijd aan met een Balrog en krijg je tevens grotere legers tegenover je dan voorheen. Bovendien zijn de nieuw geïntroduceerde forten ook nog steeds van de partij. Shadow of War is een liefdesbrief aan iedereen die fan is van J.R.R. Tolkien. Maar ook nieuwkomers van de serie gaan zich opperbest vermaken met dit brute avontuur.