State of Decay 2 release details - Alles wat je wil weten

Article
vrijdag, 25 augustus 2017 om 10:23
xgn google image
Zombiegame State of Decay werd met open armen ontvangen en de meeste gamers waren blij verast. Waar andere titels leken te falen als het aankwam op overlevingsgevoel in de apocalyps, bracht de Xbox game dat wel over. Wij kijken naar de State of Decay 2 release details om te zien of het vervolg daar ook in kan slagen.
Waar het voorgaande deel het verrassingselement nog met zich mee had, zijn de ogen nu gericht op de ontwikkelaars van State of Decay om toffe gameplay te leveren. Het vervolg op de succesvolle zombiegame dient in elk geval meer van hetzelfde te leveren, maar daarnaast moet er uiteraard ook het nodige vernieuwd worden. Op gamescom 2017 liet Undead Labs aan ons zien dat ze op beide criteria gaan leveren.
De vorige game liet ons toffe features zien die ervoor zorgde dat de game door de meeste critici warm werd onthaald. In deze bespreking van de State of Decay 2 release details gaan we kijken of de features uit de vorige game nog aanwezig zijn, maar daarnaast ook of we genoeg vernieuwingen tegen zijn gekomen.
Hoewel State of Decay 2 op gamescom 2017 helaas nog niet speelbaar was, hebben we wel een uitvoerige tijd met de game door kunnen brengen tijdens een presentatie van de ontwikkelaar. In elk geval hebben we meer dan genoeg info om jou ook klaar te stomen met de State of Decay 2 release details!

Basebuilding!

Uiteraard kennen we deze feature ook nog wel van de voorganger van State of Decay 2, maar het is tof om te zien dat het weer terug is. Daarnaast lijkt de ontwikkelaar zijn best te doen om jou zoveel mogelijk vrijheid te geven het inrichten van jouw basis. Wil je als een echte boer eten gaan verbouwen? Geen probleem!
Tijdens de sessie op gamescom 2017 was de keuze voor een base gevallen op een redelijk groot vrijstaand huis in het midden van nergens. Hoewel het gebied om het huis heen al behoorlijk veilig was gesteld en de meeste zombies uit de weg geruimd waren, bleek er toch af en toe nog eentje naar binnen te sluipen.
Zo kwamen wij binnen nadat een grote juggernaut zombie de basis binnen was gewalst, twee communityleden had gedood, eentje zwaar verwond had en eentje geïnfecteerd had. Geen optimale situatie om jouw overleving in de apocalyps te garanderen. De held in het verhaal diende orde op zaken te stellen en hoe dat gebeurde komen we later in dit artikel over State of Decay 2 release details nog op terug.
We schetsten deze situatie eenvoudigweg even om aan je duidelijk te maken dat je niet bang hoeft te zijn voor een volledig andere game. Zoals tijdens de sessie duidelijk werd is State of Decay 2 nog net zo goed als de voorgaande titel, maar heb je net even wat meer opties.
116757

Scavengen

Een zombie survivalgame is geen zombie survivalgame wanneer het geen noodzaak is om op zoek te gaan naar spullen die jij en jouw community nodig hebben. Gelukkig zit ook dat bij State of Decay 2 wel goed. Wanneer je dacht dat je lekker in je basis op je lauweren kon rusten dan zal je toch echt van een koude kermis thuiskomen. Vrijwel alle spullen die je onderweg tegenkomt zal je keihard nodig hebben om jezelf en jouw gemeenschap overeind te houden.
Want zonder eten en drinken zullen de meeste mensen het niet al te lang uithouden. Daarnaast hebben de meeste mensen het ook niet zo op gebroken botten of infecties en zal je ook dat op moeten zien te lossen. Daarnaast moet je natuurlijk ook een behoorlijke verdediging hebben tegen al die zombies en dien je jezelf ook te bewapenen tegen de ondoden.
Zoveel problemen, zoveel spullen die je nodig hebt en daarom dien je regelmatig op bevoorradingsmissies te gaan om alle benodigdheden te vinden. Uiteraard kon je verwachten dat het scavengen, of jutteren zoals dat op zijn heerlijk Hollands heet, terug zou komen, maar het is goed om het bevestigd te hebben. In elk geval kunnen wij het weer met jou delen in deze State of Decay 2 release details.
116758

Co-op

We hebben het er eerder al over gehad, eindelijk heeft State of Decay 2 co-op waarmee je jouw vrienden kunt helpen of zij jou. En het blijkt heel makkelijk om van jouw eigen game naar andermans game te vertrekken.
Eerder hadden we het over een beschadigde gemeenschap die getoond werd op de gamescom 2017 presentatie. Buiten de leider van de groep om was iedereen behoorlijk kapot en was het zaak om daar even wat orde in te scheppen. Maar in je eentje overleven in een zombiewereld is natuurlijk niet zo eenvoudig als met meerdere mensen.
Door eenvoudigweg een flare af te schieten kun je spelers uitnodigen om jouw huidige playthrough van State of Decay 2 binnen te komen. Vrienden die ook de game hebben of aan het spelen zijn zullen een melding krijgen en door die melding te accepteren springen ze eenvoudigweg in jouw game. Een drop-in/drop-out systeem dus en wat ons betreft hadden we geen betere vorm van Co-op in State of Decay 2 kunnen wensen.
Overigens heb je er als helpende partij ook wat aan om naar de game van een vriend te komen. Spullen die je in zijn game vindt kun je mee terugnemen naar je eigen game om daarvan te profiteren. Maar je kunt ook spullen uit je eigen wereld meenemen naar de andere om die te geven of daar juist te gebruiken.
Dit levert bijvoorbeeld de situatie op dat je in jouw eigen game een brute shotgun hebt waarmee je letterlijk gehakt maakt van elke zombie. Een vriend doet een oproepje met de vraag of hij jou en jouw shotgun kan lenen en natuurlijk help je hem dan even. Dit deel van de State of Decay 2 release details levert wat ons betreft de tofste taferelen op en biedt daarnaast ook eindeloze mogelijkheden.
116759

Stealth

In een wereld vol met zombies is het soms niet al te handig om als John Rambo je magazijn leeg te jagen. Vaak is het voor je eigen gezondheid en die van je groepsgenoten beter om de confrontatie met zombies zoveel mogelijk te vermijden. Dit alles is in State of Decay 2 gelukkig nog steeds mogelijk en het lijkt ook wat beter te werken.
Wanneer je in de buurt van een zombie bent kan de verleiding zo nu en dan natuurlijk niet weerstaan worden om deze aan zijn einde te helpen. Als je een zombie aanvalt en deze jou nog niet gezien heeft dan doet je personage een verschrikkelijk brute takedown. Zo zagen we menig zombiehoofd vakkundig van de nek van de eigenaren verwijderd worden.
Afhankelijk van het wapen dat je gebruikt is de takedown net even iets anders. Gebruik je een mes dan druk je deze natuurlijk vakkundig door het oog van een zombie. Wanneer je gebruikmaakt van een honkbalknuppel dan kun je begrijpen dat het doden net even wat minder geraffineerd gebeurt.
Het sluipen tussen de hordes zombies zal je ook met enige regelmaat moeten doen. Van wat we konden zien is het geïnfecteerde gebied weer gigantisch en bezaait met de lopende doden. Als je constant de confrontatie aangaat met elke zombie die je tegenkomt dan is jouw personage geen lang leven beschoren. Zoals gezegd is deze feature niet nieuw, maar het is wederom in de State of Decay 2 release details goed om te weten dat sluipen niet is weggehaald.
116760

Blood Plague zombies

Ten slotte komen we aan bij een van de State of Decay 2 release details die wel hageltjeglimmend nieuw is. De Blood Plague zombies leveren je in State of Decay 2 weer een nieuw soort grijze haren op. Niet alleen omdat ze er afschrikwekkend uitzien, maar ook omdat ze jouw gemeenschap dreigen te slopen met hun infecties.
De Blood Plague is namelijk, zoals je van de naam al verwacht, een nieuw soort ziekte dat razendsnel om zich heen lijkt te grijpen. De zombies die lijden aan deze nieuwe infectie zien er grauwer uit en hebben roodverlichte ogen, nachtmerriemateriaal zouden we denken. Wanneer een van je gemeeschapsleden geïnfecteerd wordt met de Blood Plague is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen, wanneer je dit niet doet zal hij in een zombie veranderen en met een beetje pech de rest van je gemeenschap ook infecteren.
Gelukkig bestaat er wel een geneesmiddel, maar zoals het nu lijkt is deze niet het makkelijkst verkrijgbaar en is het dus een probleem van jewelste wanneer een van je gemeenschapsleden geïnfecteerd raken. Kortom, de Blood Plague is een van die State of Decay 2 release details die je eigenlijk niet wilt tegenkomen. Maar aan de andere kant, je hebt nu je de Blood Plague kent wel langer de tijd om voorbereidt in de strijd te stappen in 2018.

Populair Nieuws