Xbox One X upgrade - Zo maak je makkelijk de overstap

  De meeste gamers zullen wel weten dat er vrij binnenkort een nieuwe Xbox op de markt zal komen. Hoewel de Xbox One X geen compleet nieuwe generatie inluidt, belooft de console wel aanzienlijk meer rekenkracht. Maar de Xbox One X upgraden, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

  Tijdens gamescom 2017 heeft Microsoft laten zien dat ze eigenaren van de “normale” Xbox One of de Xbox One S niet vergeten zijn. Het bedrijf achter de console zou het natuurlijk prettig vinden om zoveel mogelijk mensen naar de One X te krijgen. Als bestaande gebruiker van de huidige generatie consoles wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt om de Xbox One X upgrade te maken.

  Hoewel het goed is om te weten dat het je zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt, is het natuurlijk ook wel handig te weten op welke vlakken je zelf na dient te denken. Tijdens een presentatie op gamescom 2017 hebben wij uitgelegd gekregen wat er precies moet gebeuren om de stap naar de nieuwe console te zetten. In dit artikel delen we die kennis natuurlijk maar wat te graag.

  De Xbox One X upgrade maken, zo doe je dat

  De uitgever van een van de populairste consoles ter wereld heeft drie stappen gemaakt om ervoor te zorgen dat jij als speler zo snel mogelijk met je nieuwe console aan de slag kunt. Je wilt als bestaande Xbox One gebruiker natuurlijk niet urenlang met kabels en gedoe bezig zijn. Het is dan ook mooi om te horen dat de aansluitingen van de One X op exact dezelfde plek zitten als op die van de reguliere Xbox One.

  Hieronder zullen we aan je uitleggen hoe jij op een zo makkelijk mogelijke wijze aan de slag kunt met je nieuwe consoles zonder dat je al je oude saves verliest. Het is als Xbox gebruiker al hevig genoeg in de strijd om gamerscore zonder je ook nog druk hoeft te maken om dat soort kleine dingen.

  Harde schijf

  Microsoft heeft je een zeer eenvoudige manier gegeven om je games over te zetten van je oude Xbox One naar je nieuwe Xbox One X. De Xbox One X upgrade is namelijk eenvoudigweg te maken door gebruik te maken van een externe harde schijf. Wanneer je in het updatescherm zit voor je Xbox One X kun je aangeven dat je een externe harde schijf hebt en vervolgens geef je aan welke games je over wilt zetten.

  Door vervolgens de externe harde schijf aan te sluiten op de nieuwe Xbox One X kun je direct aan de slag met je nieuwe games. Er is vooraf nog een kleine stap die je moet uitvoeren, maar daar komen we later in dit artikel nog op terug. In elk geval zullen de mensen die gebruikmaken van een externe harde schijf de Xbox One X upgrade het makkelijkst maken, dat mag duidelijk zijn.

  Maar zoals gezegd wil Microsoft iedereen een zo snel mogelijke Xbox One X upgrade brengen. Ook wanneer je geen externe harde schijf tot je beschikking hebt is het niet moeilijk om de upgrade gemakkelijk te maken.

  Kopiëren over het netwerk

  Een stap die waarschijnlijk wat langer zal duren, maar desalniettemin wel over nagedacht is door Microsoft. Er bestaan immers ook mensen die geen gebruik maken of eenvoudigweg geen toegang hebben tot een externe harde schijf. Wanneer alleen de voorgaande optie een mogelijkheid zou zijn dan kom je met je nieuwe Xbox One X aankoop redelijk van een koude kermis thuis natuurlijk.

  Ben jij een van die mensen die geen externe harde schijf heeft, maar wel van plan is om de nieuwe console te gaan aanschaffen? Wees dan niet bevreesd. Je kunt er ook voor kiezen om je beiden Xbox One consoles via je wifinetwerk de games te laten delen. Door in het eerder genoemde Xbox upgrade scherm ervoor te kiezen om games over je netwerk te kopiëren stel je eigenlijk je console open binnen je netwerk.

  Wanneer je vervolgens via je nieuwe Xbox One X de games over het netwerk overhevelt kun je ook al vrij snel aan de slag met de nieuwe console. Deze procedure is in dit geval wel zeer afhankelijk van de snelheid van je netwerk. Wanneer je een tragere verbinding hebt, zal het overhevelen van je games natuurlijk ook een stukje trager gaan.

  Maar er is nog een stap die je moet volgen voor je vervolgens een Xbox One X upgrade hebt gemaakt voor al je games.

  Vooraf upgraden

  De daadwerkelijke Xbox One upgrade zit hem in dit geval niet in het fysieke aanschaffen van de nieuwe console. Voor je kunt genieten van alle glorieuze grafische 4K pracht dien je nog wel even een update te doen voor je games. We horen je denken, hoe lang mag het wel niet gaan duren voor mijn favoriete game zo’n update krijgt? Nou, eigenlijk zit dat er al vrij snel aan te komen.

  Voor de duidelijkheid; je hebt deze upgrade voor de games niet nodig om je favoriete games op je Xbox One X te spelen, maar als je een krachtige console hebt gekocht wil je natuurlijk ook zien wat het bakbeestje in huis heeft. Microsoft heeft ons op gamescom laten weten dat je niet hoeft te wachten tot de nieuwe Xbox One X uit is voor je deze updates voor je games kunt downloaden.

  Deze updates kan je dus al uitvoeren voordat je de nieuwe console in huis hebt gehaald. Wanneer je vervolgens in een van de voorgenoemde manieren je games overzet ben je direct klaar om te spelen. Een kind kan de was doen. In hetzelfde scherm als de twee voorgenoemde stappen kun je ervoor kiezen om de 4K updates voor de beschikbare games alvast uit te voeren, op je huidige Xbox One dus.

  Op het moment van schrijven heeft Microsoft laten weten dat het om 118 verschillende titels gaat, zowel oudere games als titels die nog uit moeten komen, die de update zullen ontvangen. Er zal tussen die 118 games vast wel eentje tussen zitten die ook voor jou tof is om te spelen.

  Hopelijk is het voor jou nu helemaal duidelijk hoe je de Xbox One X upgrade het beste kunt maken. Microsoft heeft dus zijn best gedaan om het jou zo makkelijk mogelijk maken, de praktijk moet nog uitwijzen of dat het bedrijf ook is gelukt. In elk geval ben je nu weer helemaal op de hoogte en mocht je de console in november in huis halen weet je hoe de overstap het beste gemaakt kan worden!

  Heb jij de Xbox One X al gepreordered? Als je wilt weten waar en hoe je dat het beste kunt doen volg dan deze link!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.