De top 5 beste Netflix series in 2020

Article
zaterdag, 12 december 2020 om 15:00
beste netflix series van 2020f1607428805
Het afgelopen kalenderjaar was op het gebied van cinematografie nou niet echt denderend. De ene na de andere film werd uitgesteld en de bioscopen bleven wereldwijd voornamelijk dicht. Maar ondertussen zagen diensten als Netflix het aantal abonnees enorm toenemen en er kwam stiekem ook met best veel nieuwe content online. Netflix bracht afgelopen jaar bijvoorbeeld stiekem toch nog een hoop mooie series uit. Omdat we dit jaar al genoeg ellende hebben gehad willen we ons nu graag richten op het positieve, wat zijn de beste Netflix series van 2020?

5. Tiger King

We beginnen bij de meest bizarre serie uit dit overzicht, maar toch was dit overzicht niet compleet zonder deze absurde documentaireserie. We zouden alweer bijna vergeten dat de Tiger King ook dit jaar uitkwam, maar het is toch echt zo.
De serie verscheen helemaal aan het begin van de pandemie op Netflix en was daarna ook eventjes immens populair. De serie volgt Joe Exotic die op bizarre wijze een soort dierentuin beheert met allemaal tijgers. Dit is op zichzelf al bijzonder, maar tijdens het kijken van de documentaire val je ook nog eens van de ene in de andere verbazing.

4. Undercover

En van de Tiger King gaan we naar een stukje Nederlands trots, dit jaar verscheen namelijk alweer het tweede seizoen van de Netflix Original Undercover. De serie is niet alleen in Nederland een groot succes, maar de serie wordt ook nog eens uitgezonden in vele andere talen. Undercover wordt bijvoorbeeld ook in het Engels, Turks, Frans en Spaans veel gekeken.
Het tweede seizoen van Undercover is helaas alweer ten einde, maar het derde seizoen en een film zijn in productie, genoeg om naar uit te kijken!

3. Vikings

En dan gaan we naar het brute en koude Scandinavië. Dit jaar verscheen namelijk op Netflix het eerste deel van het zesde seizoen van Vikings. De serie was in eerste instantie al een groot succes op de kabel via History, maar via Netflix werd deze serie ook in Nederland een groots succes. Begin dit jaar verscheen helaas alweer het laatste seizoen, maar gelukkig hebben we nog het tweede gedeelte nog tegoed.
Overigens was er recent ook goed nieuws rondom Vikings. De serie gaat binnenkort dan wel stoppen, maar de maker van Vikings is momenteel bezig met een nieuwe duistere serie, krijgen we een opvolger van Vikings?

2. The Last Dance

En van Vikings gaan we naar een bijzondere documentaireserie, we komen namelijk aan bij The Last Dance. Begin dit jaar was de basketbalwereld in tranen vanwege het veel te vroeg overlijden van basketballegende Kobe Bryant. Bryant was pas 41 jaar, maar overleed door een helikoptercrash.
Gelukkig verscheen er een paar maanden later voor de basketbalfans wel weer iets moois, de tiendelige sportdocumentaireserie The Last Dance die op indrukwekkende wijze terugblikt op de carrière van één van ’s werelds beste basketballers ooit, Michael ‘Air’ Jordan.

1. The Queen’s Gambit

We eindigen met eens stukje arthouse van de bovenste plank, namelijk een psychologische worsteling van de grootste vrouwelijke schaakster. We hebben het natuurlijk over The Queen’s Gambit. De serie is nog niet eens zo heel lang te zien op Netflix, maar is nu al de best bekeken miniserie ooit. De serie was binnen een maand door 62 miljoen accounts bekeken, ongekend veel. Heb je dit hoogstaande kunstje cinematografie nog niet gezien? Dan heb jij dit weekend wat toe doen!
De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Tevis uit 1983 en speelt zich af in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. The Queen’s Gambit volgt het leven van de jonge Beth Harmon. Harmon verliest op jonge leeftijd haar ouders maar blijkt daarna wel een groots schaakster te zijn. Uiteindelijk wordt ze geadopteerd maar ondertussen worstelt ze ook met het gebruik van alcohol en pillen. En naast deze psychologische worsteling kaart de serie ook de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan.