De 10 beste nieuwe TV series van 2020!

  Met alle maatregelen rondom het coronavirus heeft iedereen dit jaar veel thuis moeten zitten. Gelukkig hebben productiemaatschappijen en streamingdiensten dit jaar veel sterke, nieuwe series uitgebracht. Dit zijn de 10 beste nieuwe TV series van 2020!

  The Queen’s Gambit

  Schaken werd door velen gezien als een stoffige denksport, dat met name gespeeld wordt door oude, saaie mannen. Daar is nu alleen verandering in gekomen met The Queen’s Gambit. In de serie volgen we Elizabeth ‘Beth’ Harmon (Anya Taylor-Joy), een wees die in het tehuis de edele kunst van het schaken geleerd krijgt van de conciërge.

  Al snel blijkt Harmon een briljante schaker te zijn, die al op jonge leeftijd de hele schaakclub van de plaatselijke middelbare school eruit weet te spelen. Wanneer ze geadopteerd wordt door een opmerkelijk echtpaar, kan ze eindelijk haar talent op het nationale en internationale toneel laten zien. Maar persoonlijk problemen en verslavingen liggen constant op de loer…

  The Queen’s Gambit heeft in korte tijd enorm veel populariteit vergaard en heeft zelfs gezorgd voor een flinke verhoging in het aantal verkochte schaakborden. De miniserie zit dan ook zeer goed in elkaar en het briljante acteerwerk van Anya Taylor-Joy brengt het geheel naar een nog hoger niveau. Een serie die je niet mag missen!

  HBO

  Lovecraft Country

  De verhalen van H.P. Lovecraft zijn de basis geweest van veel andere boeken, films en series. Monsters die zo gruwelijk zijn dat onze aardse hersenen de schok niet kunnen verdragen, spreken dan ook zeker tot de verbeelding. In Lovecraft Country komen de creaturen - en de verhalen zelf - van de Amerikaanse schrijver ook langs, maar zijn niet altijd de engste monsters.

  Op zoek naar zijn vermiste vader komt de donkere Atticus Freeman (Jonathan Majors) namelijk terecht in de witte gedeeltes van de Verenigde Staten, samen met zijn oom George (Courtney B. Vance) en vriendin Letitia (Jurnee Smollett). In de gesegregeerde jaren 50 wordt hun aanwezigheid niet gewaardeerd en al snel worden ze opgejaagd door de plaatselijke racisten. Tijdens hun vlucht komen ze op een opmerkelijk plek terecht.

  De HBO serie laat goed zien dat mensen soms erger kunnen zijn dan de meest verschrikkelijke, fictieve monsters. Lovecraft Country schuwt er bovendien niet voor om de nodige blood and gore te gebruiken, dus als je daar niet tegen kan, dan ben je bij deze gewaarschuwd.

  Netflix

  The Last Dance

  Documentaire series over sport worden steeds populairder. Zo heeft Netflix Drive to Survive over de Formule 1, komt er een serie over Feyenoord op Disney+ en is dit jaar ook The Last Dance uitgekomen - een miniserie over het laatste seizoen van Michael Jordan bij de Chicago Bulls.

  Liefhebbers van basketbal zullen dan ook smullen van deze uitgebreide kijk op een bewogen seizoen. De filmcrew heeft exclusieve beelden gemaakt en had overal toegang bij de Chicago Bulls in het seizoen van 1997-98. Die beelden worden gecombineerd met interviews met Jordan, Dennis Rodman, coach Phil Jackson en andere grote namen uit de NBA. Een must watch voor sportfanaten!

  Bob Mahoney / HBO

  The Outsider

  We zien steeds vaker boeken verfilmd worden tot succesvolle series en daar valt ook The Outsider onder. De show is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, waarbij de honkbalcoach van een Little League team, Terry Maitland (Jason Bateman), gearresteerd wordt voor de moord op een kleine jongen.

  Maitland claimt dat hij onschuldig is, maar al het bewijs dat detective Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) verzamelt wijst in de richting van de coach. Het lijkt dan ook een shut and close case, totdat er ineens getuigen verschijnen die claimen dat Maitland helemaal niet in de stad was op het moment van de moord.

  Zoals we van Stephen King verhalen gewend zijn zit het verhaal vol met spanning en verrassende wendingen. Met name de eerste twee afleveringen van The Outsider worden geprezen, dankzij de sterke acteerprestaties van de cast en het regiewerk van Jason Bateman.

  Netflix

  High Score

  Games hebben in relatief korte tijd veel veranderingen gezien. Nog niet zo heel lang geleden zagen games er nog heel anders uit en dat kan dan ook op het conto geschreven worden van inventieve ontwikkelaars.

  De prestaties van ontwikkelaars en de geschiedenis van games wordt belicht in de documentaire serie High Score. Van de vroege groei in de arcadehallen tot aan de indrukwekkende overgang van 2D naar 3D. Liefhebbers van games zullen ongetwijfeld genieten van deze heerlijke serie.

  Netflix

  Unorthodox

  Iedereen heeft waarschijnlijk wel een keer een orthodoxe Jood gezien, met de zwarte kledij en opvallend pijpenkrullen. Wat er alleen binnen de gemeenschap van die groep gebeurt, is voor de meeste mensen alleen niet bekend. Dat krijg je als kijker in Unorthodox te zien door de ogen van jonge vrouw Etsy (Shira Haas).

  Het stikkende bestaan in de ultra-orthodoxe gemeenschap in New York bevalt haar alleen allerminst en ze besluit te vluchten naar Berlijn, waar haar moeder woont. Daar komt ze per toeval bovendien achter haar echte passie. Ondertussen wordt Etsy alleen achternagezeten door haar man Yanky (Amit Rahav) en zijn agressieve neef Moishe (Jeff Wilbusch).

  Unorthodox is een confronterende miniserie die twee tijdlijnen op slimme wijze met elkaar verbindt om een krachtig verhaal te vertellen. Het acteerwerk van Shira Haas zorgt er bovendien voor dat je echt met haar meeleeft en van begin tot het einde op het puntje van je stoel zit.

  Netflix

  The Baby-Sitters Club

  In 2020 kunnen we zekers wel wat luchtige media gebruiken en wat dat betreft is The Baby-Sitters Club ideaal. De Netflix serie is een reboot van een HBO serie uit 1990 en is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Ann M. Martin, die als producent heeft meegewerkt aan het project.

  The Baby-Sitters Club realiseert Kristy Thomas (Sophie Grace) zich dat er geld zit in het oppassen op kinderen, nadat haar moeder geen oppas kan vinden. Ze besluit daarop een club op te richten samen met vier medescholieren, om veel geld te verdienen met babysitten. Het duurt niet lang voordat ze veel boekingen hebben, maar de meiden krijgen te maken met verschillende problemen. En dan is er ook nog eens een rivaliserende club die klanten wegsteelt...

  CBS All Access

  Star Trek: Picard

  Voor Star Trek fans is het altijd de grote discussie: ben je meer fan van Captain Kirk (William Shatner) of Captain Picard (Patrick Stewart)? Shatner is ondertussen al een lange tijd geleden gestopt met Star Trek, maar Stewart schittert sinds dit jaar weer in een gloednieuwe Star Trek serie rondom zijn personage - Star Trek: Picard.

  In de TV serie is Jean-Luc Picard met pensioen gegaan, nadat de Starfleet niet de Romulans te hulp schoot na de vernietiging van hun planeet. 14 jaar na zijn pensioen wordt Picard alleen benaderd door een vrouw die om zijn hulp vraagt, waardoor hij weer in actie moet komen. Maar deze keer zonder de hulp van de Starfleet.

  Netflix

  Tiger King

  De release van Tiger King op Netflix kwam op zo’n beetje het perfecte moment. Door het coronavirus kon ineens niemand meer de deur uit in maart en op de streamingdienst verscheen ineens een documentaireserie die iedereen in haar ban hield.

  Tiger King zet de spotlight op de eigenaren van privé-dierentuinen in de Verenigde Staten, waarbij met name Joe Exotic wordt uitgelicht. De homoseksuele, schietgrage redneck heeft een eigen dierentuin in Oklahoma die gevuld is met tijgers, leeuwen en andere exotische katachtigen. Het beheer van de dierentuin door Joe Exotic is al twijfelachtig, maar wanneer hij het aan de stok krijgt met de dierenrechtenactivist Carole Baskin, draait Joe helemaal door. Op meerdere momenten zul je jezelf er even aan moeten herinneren dat je een documentaire aan het kijken bent en geen fictieve serie. Zo gek kan je het niet bedenken!

  HBO Max

  The Flight Attendant

  Kaley Cuoco kennen we voornamelijk als dom blondje uit The Big Bang Theory en 8 Simple Rules, maar in The Flight Attendant laat de actrice zien dat ze ook klaar is voor het zwaardere werk. Cuoco neemt namelijk de hoofdrol op zich van de stewardess Cassie Bowden, die tussen vluchten door zich klem zuipt en het bed induikt met vreemden. Inclusief passagiers op het vliegtuig.

  Dat ritme loopt alleen verkeerd af wanneer Bowden wakker wordt in een hotel in Bangkok met een enorme kater en amper herinneringen van de avond ervoor. Dat is niet haar grootste probleem, want één van de passagiers waarmee ze naar Thailand is gevlogen ligt dood naast haar in bed. Te bang om de politie te bellen besluit ze om te doen alsof er niets aan de hand is en met haar volgende vlucht naar New York terug te vliegen. Daar staat de FBI haar op te wachten met een aantal vragen over haar verblijft in Bangkok.

  Het eerste seizoen van The Flight Attendant is nog bezig, met de seizoensfinale op 17 december, maar de serie heeft zich nu al bewezen als één van de beste TV series van 2020!

  Het beste van 2020 voor jou op een rij!

  Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.