De top 10 beste personages van 2020

  Het einde van 2020 is aangebroken. Wat een bijzonder (verschrikkelijk) jaar was het door het coronavirus. Voor gamers was het een uitstekend jaar, zoals ook terug te zien in de beste game trailers van 2020. Wij zetten de tien beste personages van 2020 voor je op een rijtje.

  In deze lijst met beste personages van 2020 zetten we personages op het rijtje die we ons het beste kunnen heugen. Net als alle andere beste van 2020-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we kijken naar het beste van 2020.

  10. Doom Slayer (DOOM Eternal)

  We trappen deze lijst af met een personage waarvan je niet zou verwachten dat hij een optreden zou maken. Toch is niets minder waar en heeft de Doom Slayer een plekje weten te veroveren onderin onze lijst met beste personages van 2020. De moordmachine uit de recente lijn DOOM-games heeft in 2020 bewezen meer te zijn dan een demonendoder.

  Waar hij in 2016 niet al te veel persoonlijkheid had, kwam daar in 2020 toch verandering in. Met Eternal werd het verlossende woord gegeven dat de Doom Slayer daadwerkelijk dezelfde gast is die in de oorspronkelijke DOOM-titels bekend stond als de Doomguy. In de wereld van de reeks wordt de Marine beschouwd als een levende legende en over zijn verleden worden eindelijk wat meer details onthuld.

  9. Tom Nook (Animal Crossing: New Horizons)

  Wie het in 2020 had over DOOM Eternal had het vaak ook over Animal Crossing. Het nieuwste deel New Horizons lag eerder dit jaar eindelijk op de mat en bracht veel vreugde en ontspanning met zich mee. Eén van de hoogtepunten van de game was misschien wel de complete marketingcampagne samen met de Doom Slayer en Isabelle die goede vrienden bleken te zijn.

  Toch is het niemand minder dan Tom Nook, de grote geldbaas van Animal Crossing, die dit jaar een plekje heeft bemachtigd in deze lijst. De geldwolf heeft weer een mooie, nieuwe manier gevonden om je een oor aan te naaien en je in de schulden te werken. Dankzij hem (en zijn twee zonen) kregen spelers op de Switch weer genoeg te doen om een mooi eiland op te bouwen, waar nu bijna een jaar later nog steeds volop van wordt genoten.

  8. Ichiban Kasuga (Yakuza: Like a Dragon)

  Naast de twee iconen van het voorjaar weet ook Ichiban Kasuga een plekje te winnen. Dat deze nieuwe protagonist voor de Yakuza-reeks een moeilijke start zou kennen, was vanaf moment één duidelijk. Kazuma Kiryu van de troon stoten is Ichiban misschien dan ook niet gelukt, maar een waardige opvolger is hij zeker.

  De lieftallige domoor zet een compleet andere toon voor de serie met zijn luidruchtige gedrag. Wie door het roze pak en de wilde afro kijkt, weet al snel dat Ichiban meer is dan dat. Hij is zo loyaal als een Duitse herder, heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en weet binnen enkele minuten ervoor te zorgen dat je jezelf in hem terugziet. Tel daarbij een tof verhaal bovenop waarin Ichiban perfect het voortouw neemt en je hebt zeker weten één van de beste personages van 2020.

  7. Jin Sakai (Ghost of Tsushima)

  Van een goedaardige crimineel schakelen we over naar een eerbare samoerai die zijn principes opzij moet zetten om zijn eiland te redden. Natuurlijk hebben we het over Jin Sakai, de eenzame vechtersbaas wiens eiland wordt overspoeld door de Hunnen. Zijn strijd tegen de kwade Khotun Khan maakt hem al snel een complexe strijder die ons nog lang zal heugen.

  De zogeheten Ghost of Tsushima is een complexe verschijning door de reis die zijn geweten af moet leggen. Waar hij als eervolle samoerai ten strijde trekt, wordt al snel duidelijk dat hij zijn complete karakter opzij moet zetten om een monster van de nacht te worden. Alleen als geest van het eiland kan hij het kwaad verslaan, maar het is juist dat interne conflict met zijn eigen normen en waarden die hem zo’n interessant personage maken.

  6. Zagreus (Hades)

  Van een Japanse geest is het tijd om over te schakelen naar de zoon van de onderwereld. Natuurlijk hebben we het over Zagreus, de zoon van Hades, die niets liever wil dan het rijk van zijn vader ontvluchten. Makkelijk wordt het hem alleen niet gemaakt, gezien zijn vader alle kwaadaardige krachten inzet om zijn ontsnappingspoging te verijdelen.

  Dit zorgt er alleen ook voor dat Zagreus een sympathieke demigod is wiens doorzettingsvermogen en humor ervoor zorgen dat hij een plekje verdiend in deze lijst met beste personages van 2020. Zagreus’ zoektocht naar wie hij is, waar zijn moeder is en afkeer voor zijn vader maken hem een interessant figuur wiens verhaal je steeds verder wil uitdiepen. Waar het mogelijk is om de game in één run uit te spelen, blijf je nog tientallen uren terugkeren naar de onderwereld om Zagreus’ connecties met alle andere kleurrijke karakters te ontdekken.

  5. Abby (The Last of Us Part II)

  Wie het heeft over 2020, heeft het ook over het coronavirus en natuurlijk die game waarin een dodelijk virus mensen heeft omgetoverd tot paddestoelzombies. Natuurlijk doelen we op The Last of Us Part II en de complexe personages die de game voorschotelt. Waar ondergetekende graag had gekozen voor Whitney, het meisje dat Hotline Miami speelde op de PlayStation Vita (het leeft!), kunnen we niet ontkennen dat Abby daadwerkelijk een plekje in de lijst heeft verdiend.

  De haat voor Abby is begrijpelijk, maar de manier waarop haar verhaal halverwege de titel centraal komt te staan is zowel riskant als dapper. Naughty Dog weet hier gelukkig de juiste toon te raken door haar van staatsvijand nummer één om te toveren tot sympathieke figuur die op zoek is naar haar plek in de wereld. Abby is de Yang voor Ellie’s Yin en de game zou zonder haar een stuk minder krachtig zijn.

  Abby zoekt naar een doel in haar leven, iets of iemand om voor te vechten. Een doel dat Joel haar ontnomen heeft en nu ze haar (holle) overwinning heeft zoekt ze naar een manier om iets goeds van haar leven te maken. Houd of haat haar; dat Abby één van de beste personages van 2020 is, valt niet te ontkennen.

  Game Informer

  4. Miles Morales (Marvel’s Spider-Man Miles Morales)

  Wie het niet eens is met Abby’s plek op deze lijst, zal misschien opgelucht ademhalen wegens de toevoeging van Miles Morales. De jonge Spider-Man die dit jaar in zijn solo-avontuur straalde, heeft met daadkracht bewezen zijn mannetje te kunnen staan. Een stukje jonger, wat minder ervaren en met een compleet eigen stijl wist hij zichzelf te onderscheiden van Peter, zowel via de animaties als in het verhaal.

  Miles’ verhaal is veel intiemer en persoonlijker, waardoor je als speler veel beter kunt identificeren met wat Miles doormaakt. Soms ontstond alleen wel het gevoel dat een goed gesprek genoeg was om de schurk een halt toe te roepen. Toch valt niet te ontkennen dat een 17-jarig jochie hier niet altijd bij stilstaat.

  Daardoor creëert Miles soms meer problemen dan hij oplost. Al met al is het Miles die straalt en in een kleine 15 uur heeft laten zien dat New York een nieuwe Spider-Man heeft die we misschien wel liever in de hoofdrol zien in de volgende game van Insomniac.

  3. Alyx (Half-Life Alyx)

  Je zou bijna vergeten dat 2020 het jaar is waarin een nieuwe Half-Life game eindelijk het licht zag. De VR-titel bleek meer dan waardig voor de Half-Life naam dankzij een uitstekend verhaal met Alyx in de hoofdrol. Alyx kruistocht door City 17 is spannend vanaf het eerste moment, maar werkt in de kern door de uitstekende band tussen de hoofdpersoon en haar relatie met Russel.

  De twee zijn samen verantwoordelijk voor het grootste deel van de dialogen in de game. De band tussen het tweetal voelt levensecht, terwijl de game spelers op het eind ook nog eens compleet verrast. Het is de twist op het einde die Alyx een compleet nieuwe dimensie geeft samen met de manier waarop ze het verhaal vooruit trekt die ervoor zorgt dat Alyx zo hoog scoort in deze lijst met beste personages van 2020.

  2. Cloud Strife (Final Fantasy VII Remake)

  Het zilver in de lijst met beste personages van 2020 gaat naar Cloud Strife. De bekende protagonist van Final Fantasy VII kreeg met de remake een complete makeover die in de smaak viel. Veel eerder beginnen plotelementen uit het origineel een rol te spelen in de Remake, waardoor Cloud vanaf het eerste moment interessanter is.

  Tel daarbij op dat Clouds stoïsche persoonlijkheid dankzij Aerith en Tifa wat eerder weg smolt en het is duidelijk dat deze Cloud niet dezelfde persoon is als de SOLDIER uit 1997. Wat dat betreft heeft Square Enix er goed aan gedaan om de game een compleet op de schop te gooien. Het brengt meer spanning, vooral in het verhaal van Cloud, waardoor zijn verhaal potentieel nog veel toffer kan worden dan in het origineel.

  1. Ellie (The Last of Us Part II)

  Uiteindelijk is er maar één personage dat met de eerste plek aan de haal gaat en dat is Ellie. Het complete tweede avontuur van de bikkelharde overlever in The Last of Us Part II draait in essentie om Ellie die op wraak uit is. De complexe manier waarop Naughty Dog haar motivatie constant onderbouwd, terwijl Ellie op tragische wijze stukje bij beetje zichzelf verliest is hartverscheurend.

  Aan de basis staat natuurlijk haar relatie met Joel, Tommy en natuurlijk ook Dina. Ellie’s PTSD en wraakgevoelens zetten de toon voor de rest van haar leven, terwijl haar “nieuwe familie” hieronder te lijden heeft. Aan het einde van de rit is Ellie alles behalve het lieve meisje dat een giraffe aaide in het eerste deel.

  Ze is gebroken en slechts een schim van het jolige meisje dat de wereld wilde redden. De verbitterde Ellie weet te emotioneren en zorgt er zelfs voor dat je haar begint te haten. Terwijl je naar Ellie schreeuwt naar de tv om haar zoektocht te staken, speel je constant door om te zien of er ooit nog een pad terug is voor de jonge vrouw. Tel daarbij een perfect einde op dat maanden na de oorspronkelijke release nog steeds voor discussie zorgt en je hebt het beste personage van 2020 gevonden.

  Het beste van 2020 voor jou op een rij!

  Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.