De top 10 beste science fiction series op Netflix!

Article
woensdag, 07 februari 2018 om 17:27
xgn google image
De nieuwe science fiction serie van Netflix, Altered Carbon, is onlangs uitgebracht. De show wordt zeer goed ontvangen door het publiek. Altered Carbon is een van de vele populaire series op Netflix die passen in het science fiction genre. Welke 10 zijn de beste? Wij zochten het uit! Hier zijn de top 10 beste science fiction series op Netflix!

10. Misfits

De eerste show op de lijst is de Britse science fiction serie Misfits. In 2009 werd de eerste van de in totaal vijf seizoenen uitgebracht. Misfits draait om een groepje criminele jongeren die een taakstraf moet uitvoeren. Na een vreemde storm wordt duidelijk dat de jongeren superkrachten hebben gekregen. Verbaasd moeten de jongeren erachter zien te komen hoe ze hun krachten onder controle houden.
Game of Thrones acteur Iwan Rheon (Ramsay Bolton) is één van de hoofdrolspelers in deze comedy drama. In december 2013 kwam er na vijf seizoenen een einde aan de serie. Veel critici waren onder de indruk van de productie van Channel 4. Het acteerwerk en het verhaal zijn vooral de pluspunten van de show. Momenteel is er een Amerikaanse remake van Misfits in ontwikkeling.
126055

9. Orphan Black

Het vijfde en laatste seizoen van de Canadese science fiction thriller serie Orphan Black werd vorig jaar uitgebracht. De serie draait om Sarah Manning (Tatiana Maslany), een vrouw die getuige is van een zelfmoord op een treinstation. Al snel komt ze erachter dat de vrouw die zelfmoord pleegde extreem veel op haar lijkt. Wanneer ze te weten komt dat de vrouw veel geld heeft, besluit Sarah om zichzelf voor te doen als haar. Maar daarna komen duistere geheimen naar boven drijven.
Hoofdrolspeelster Tatiana Maslany speelt meer dan tien karakters in deze spannende en mysterieuze serie. Vanaf het begin wordt de kijker al meegesleurd met de vreemde wendingen in het verhaal. De serie werd dan ook veel geprezen en vooral Maslany ontving veel lof. Ze was genomineerd voor een Golden Globe en won een Emmy voor haar geweldige werk in Orphan Black.
126063

8. Utopia

Op de achtste plaats zien we nog een serie die werd uitgebracht door Channel 4. De Britse actie thriller serie Utopia volgt het verhaal van een klein groepje mensen dat elkaar online ontmoet. De mensen vinden een vreemd stripboek die mysterieuze antwoorden lijkt te hebben. Het gevonden stripboek zorgt voor problemen bij de groep, want al snel worden ze achterna gezeten door een meedogenloze organisatie.
Er zijn in totaal twee seizoenen van de serie uitgekomen met ieder zes afleveringen. In oktober 2014 kondigde het programma via haar officiële Twitterkanaal aan dat er geen derde seizoen zou komen, maar dit werd niet op prijs gesteld door de fans. De serie werd namelijk goed ontvangen, vooral vanwege de prachtige visuele stijl. Hoewel er wat controversie om de serie heen hing, is Utopia zeker het kijken waard.
126067

7. Outlander

Op nummer zeven komt de eerste serie binnen die momenteel nog loopt. Het Brits-Amerikaanse Outlander draait om Claire Randall, een getrouwde vrouw en verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog. In 1945 wordt zij op mysterieuze wijze terug in de tijd getransporteerd, naar Schotland in 1743. Een compleet onbekende wereld voor haar. Ze gedwongen wordt om te trouwen met de romantische Schot Jamie Fraser, waardoor haar leven in tweeën wordt gesplitst.
Outlander is sinds 2014 te zien en er zijn tot op heden drie seizoenen van de serie uit. De Nederlandse actrice Lotte Verbeek is in ieder seizoen te zien als Geillis Duncan. De serie blijft sinds het eerste seizoen goed scoren, niet zo gek dus dat er ook een vierde seizoen gaat komen. Outlander is een unieke en spannende serie met een prachtige setting volgens ons.
126073

6. Altered Carbon

De nieuwste toevoeging van Netflix komt gelijk binnen op nummer zes! Het Amerikaanse Altered Carbon is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002. Sinds februari 2018 is de serie beschikbaar op Netflix. Het verhaal speelt zich 366 jaar in de toekomst af, in het jaar 2384. In deze tijd wordt het bewustzijn van mensen digitaal opgeslagen. De serie draait om een gevange die tot leven wordt gewekt in een nieuw lichaam. Hij moet een moordzaak oplossen om zijn vrijheid te winnen.
Altered Carbon telt tien afleveringen en houdt de kijker gedurende deze afleveringen op het puntje van zijn of haar stoel. De futuristische setting is prachtig visueel weergeven en geeft vooral fans van cyberpunk een toffe kijkervaring. Als je fan bent van dingen als science fiction, cyberpunk en futuristische series is Altered Carbon je tijd zeker waard.
126076

5. Doctor Who

De oudste en langstlopende serie op deze lijst is Doctor Who! Deze Britse show bestaat al sinds 1963, maar in zijn huidige vorm loopt de serie vanaf 2005. Het gaat over een tijdreizer genaamd 'the Doctor', een buitenaards wezen dat rond het universum reist. Met hulp van verschillende kameraden vecht the Doctor tegen meerdere vijanden om de mensheid te redden.
Sinds de start van de serie zijn er twaalf Doctors geweest. Onlangs werd bekend dat Jodie Whittaker in het aankomende seizoen de rol van de Doctor op zich neemt, waarmee ze de dertiende Doctor wordt. De avontuurlijke Doctor Who serie wordt al lang gezien als een van de beste Britse programma's en heeft vele prijzen gewonnen. Reden genoeg om te kijken, zeker aangezien er heel wat afleveringen beschikbaar zijn!
126082

4. Dark

De Duitse Netflix Original Dark is de eerste Duitstalige Netflix Original, en meteen een grote hit. Sinds december 2017 is de serie beschikbaar op het streamingplatform. Het verhaal van Dark volgt Jonas Kahnwald, een tiener uit het Duitse stadje Winden. In Winden verdwijnen kinderen op bizarre wijze, wat ervoor zorgt dat de duistere kant van de stad wordt belicht.
Net zoals Doctor Who maakt deze serie gebruik van tijdreizen. Het verhaal speelt zich af in 2019, maar ook in 1986 en 1953. Dark is een mysterieuze en spannende drama en heeft op een goede manier wel wat weg van Stranger Things. Deze serie is alleen een stuk meer duister. De Duitse science fiction serie werd goed ontvangen door het publiek en critici en gaat een tweede seizoen krijgen.
126090

3. Black Mirror

Black Mirror is sinds 2015 een Netflix serie, maar het begon als een Britse serie van, jawel, Channel 4. De serie kent vier seizoenen met bij elkaar 19 afleveringen. Iedere aflevering in deze serie bevat een compleet verschillend verhaal. Alle afleveringen bevatten wel een overkoepeld thema, namelijk nieuwe technologie en de gevolgen hiervan in de moderne samenleving.
Hoewel niet iedere aflevering kan voldoen aan de hoge standaarden die de serie voor zichzelf heeft gezet, is de show in het algemeen heel erg goed. Zo zijn er meerdere afleveringen geweest die de lat steeds hoger legde voor de serie, waaronder de vierde aflevering van seizoen 3: San Junipero. Deze aflevering won twee Emmy's vanwege haar sterke verhaal. Black Mirror is in ieder geval een geweldige serie die je ook nog eens aan het denken zet.
126105

2. Stranger Things

Op nummer twee staat de grote hit van Netflix: Stranger Things. Het tweede seizoen van deze geweldige serie werd afgelopen jaar uitgebracht en was weer net zo tof als het eerste seizoen. De serie speelt zich af in het fictieve stadje Hawkins, in Indiana, tijdens de jaren 80. Een jonge jongen raakt vermist op vreemde wijze waarna er meerdere rare en supernatuurlijke dingen gebeuren rond het stadje.
Stranger Things werd uitermate goed ontvangen door de media en het publiek. De serie is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste Netflix Originals. De cast bestaat voor een groot deel uit jonge tieners die zich fantastisch staande houden op acteergebied. Stranger Things heeft vijf Emmy's gewonnen in 2017 en is vanwege het succes alweer verlengd met nog een seizoen. Ben je één van de weinige mensen die de serie niet heeft gezien, dan raden we je aan om daar binnenkort verandering in te brengen!
126118

1. Rick and Morty

Misschien een ietwat verrassende nummer één in deze lijst, maar de geanimeerde sci-fi serie Rick and Morty verdiend deze eerste plaats zeker wel. De serie draait om de gestoorde wetenschapper Rick Sanchez en zijn kleinzoon, Morty Smith (beiden ingesproken door maker Justin Roiland). De twee combineren het familieleven met onwerkelijke interdimensionale avonturen.
De media en de consumenten zijn het al tijden eens, Rick and Morty is een geweldige, gestoorde en bovenal zeer vermakelijke serie. Van origine komt de show uit op Adult Swim, en het derde en tot nu toe laatst uitgebrachte seizoen heeft de beste beoordeling gekregen in de historie van Adult Swim. Fans van de serie moeten nog wel een tijdje wachten op het volgende seizoen. Voor nieuwkomers genoeg tijd om te kijken voordat seizoen vier uitkomt, iets wat wij je zeker aanraden om te doen! Vooral deze vijf afleveringen.

Wat zijn volgens jullie de beste science fiction series op Netflix?

Zoals je hebt kunnen zien is er genoeg kwaliteit in het science fiction genre op Netflix. Nu hebben wij de 10 meest gewaardeerde series eruit gepakt. Heb jij ze allemaal gezien?

Populair Nieuws