Dit zijn jullie favoriete Nintendo franchises!

  Het was de afgelopen week weer een verhitte strijd als het gaat om wie de poll wint. De verschillende Nintendo franchises gingen nek aan nek in een race om wie jullie favoriet is. Dit heeft dan ook geresulteerd in een leuke uitslag met een wellicht verrassende nummer één!

  5. Yoshi

  Yoshi maakte zijn debuut in het spel Super Mario World, dat uitkwam in 1992 voor de NES. Wat Yoshi nou precies is is een raadsel. De vriend van Mario wordt vooral gezien als een dinosaurus of een draak, maar heeft van verschillende reptielen iets weg. Namelijk van een kikker, een schildpad en kameleon.

  De discussie van wat Yoshi nou precies is terzijde, over één ding zijn we het allemaal wel eens: Yoshi ziet eruit om op te eten! Maar dat neemt niet weg dat deze drakerige dinosaurus je zomaar op kan eten, je moet hem dus zeker niet als vijand hebben. Gelukkig staat Yoshi samen met zijn mede Yoshi's aan de zijde van jou en Mario.

  En dat doet onze groene vriend in zowel zijn eigen toffe spellen als in de spellen van Mario, een top franchise!

  4. Metroid

  Dit is één van jullie favoriete Nintendo franchises ooit en wij snappen wel waarom. Deze spellen bevat verschillende elementen van avontuur en actie waarmee de Metriod games zijn uitgegroeid tot ware klassiekers. Het eerste spel kwam uit in 1986 en wist in de loop der jaren een grote groep fans achter zich te scharen.

  Wellicht dat deze franchise nog hoger in dit lijstje was geëindigd als de geruchten van Metroid Prime 4 eerder op het internet te lezen waren. Laten we hopen dat onze vrouwelijke premiejager Samus Aran uit Metroid zo snel mogelijk weer terugkeert in een fantastische game!

  3. Pokémon

  Pokémon, Gotta Catch 'Em All! Het deuntje van het liedje kan iedereen zo mee neuriën. Of je nou fan bent van de geanimeerde beestjes op het televisiescherm of op het scherm van je DS, Pokémon weet in beide gevallen onze en ook jullie harten te stelen. Een verdiende plek in deze top 5!

  En naast al het geweld tussen de verschillende Pokémons in games als Ultra Sun en Ultra Moon kunnen we tegenwoordig zelf in de huid kruipen van een Pokémon trainer in Pokémon GO. Er valt dus nog genoeg te beleven voor ons Pokémon liefhebbers aankomende tijd. Een franchise die zijn charme niet zo snel gaat verliezen.

  2. Mario

  Voor velen zal dit wellicht als een verrassing komen, want Mario is niet de nummer één geworden van jullie favoriete Nintendo franchises. De Italiaanse loodgieter is het uithangbord van het Japanse bedrijf en heeft ook de meest verkochte spellen ooit achter zijn naam staan. Toch wist Mario met al zijn fantastische spellen niet de eerste plek te bemachtigen.

  Want wie is er nou niet opgegroeid met de spellen van Mario? Als je al een kijkje neemt naar alle spellen die onder deze naam zijn uitgekomen dan zit er voor iedereen wel iets bij. Van de strijd tegen Bowser in de originele spellen tot de strijd tegen Bowser op de renbaan van de Olympische Spelen, het zijn stuk voor stuk top games!

  1. Zelda

  Jullie favoriete Nintendo franchise: Zelda! Veel mensen beschouwen Zelda als de beste franchise die er is en dat blijkt ook wel uit al jullie stemmen op deze spellenreeks van Nintendo. We gaan dan ook niet vragen welk spel van Zelda jullie favoriet is, want daar valt gewoon niet uit te kiezen.

  Ook het laatst uitgebrachte Zelda spel was weer een topper: The Legend of Zelda Breath of the Wild kreeg in onze review een dikke vette 9.8, met een verfrissende nieuwe aanpak is dit spel een heus meesterwerk geworden. Een must have voor de fan van Nintendo!

  Jullie favoriete Nintendo franchises

  Dit zijn jullie favoriete Nintendo franchises! Vandaag hebben we weer een nieuwe poll voor jullie klaar staan waarvan volgende week de uitslag op de site te lezen is.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.