De top 10 beste games van 2016 - De paradepaardjes van het jaar

  Het jaar 2016 is voorbij gevlogen. We hebben allemaal weer tientallen, al dan niet honderden uren in games gestopt en wat blijft dat toch heerlijk! Dit jaar kon je genieten van enorm veel goede games, maar het is tijd om ons toe te spitsen op de allerbeste. Bekijk ze hier in de top 10 beste games van 2016!

  Hoewel het natuurlijk per persoon enorm verschillend is wat nou de beste games van 2016 zijn, gaan we toch de moeilijke taak op ons nemen. Tien games op een rijtje zetten die wereldwijd enorm goed scoorden en erg geprezen werden door de gamers zelf. Mocht je het nu niet helemaal eens zijn met ons lijstje, laat dan zeker even jouw top 10 weten in de comments!

  10. Monster Hunter Generations

  We starten onze lijst met de beste games van 2016 met de 3DS-game Monster Hunter Generations. De Monster Hunter-franchise telt ondertussen al aardig wat titels, maar de in juli uitgekomen Monster Hunter Generations lijkt toch de beste te zijn. Het is een verfrissende game voor zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers en de game kent flink wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers.

  Onze Tony kon in de review eigenlijk maar aan één minpunt denken en dat was het tegenvallende 3D-effect. Dit is een handheld titel die je zeker wil oppakken, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Het is echter niet de enige 3DS-titel in onze top tien. Kun jij al raden welke 3DS-game we nog meer tegen gaan komen? Misschien is het wel een beetje te voorspelbaar...

  9. Dishonored 2

  Ondanks dat Dishonored 2 een wat moeizame start op de PC had, speelt de game ondertussen op alle platformen heerlijk weg. Vier jaar na het eerste deel konden we eindelijk met het vervolg aan de slag en wat een ervaring was dat! Dishonored 2 ziet er prachtig uit en heeft een sterk, meeslepend verhaal zoals Jimmy in de review kan beamen.

  Wat Dishonored 2 nog toffer maakt, is het hoge niveau van herspeelbaarheid. Het is moeilijk om een game de moeite waard te maken om opnieuw te spelen nadat je het verhaal al kent, maar bij Dishonored 2 is het gelukt. Door de meerdere manieren waarop je het spel kunt uitspelen, voelt het als een geheel andere ervaring wanneer je een andere benadering neemt. Puik werk, Arkan Studios.

  8. Forza Horizon 3

  Racegames kunnen natuurlijk niet achter blijven in een lijstje met de beste games van 2016 en dit jaar wist het derde deel in de Forza Horizon-serie de coureur in ons het beste naar boven te brengen. Hoewel F1 2016 hier zeker ook een eervolle vermelding mag krijgen! Ondanks dat Forza Horizon 3 niet heel erg vernieuwend is, wordt de game toch hoog geprezen door de racers onder ons.

  Het speelt zich dit keer af in een enorm mooi vormgegeven Australië. Je kunt hier in co-op of alleen doen wat je wil. Lekker rondracen of je auto oppimpen, jij zegt het. Forza Horizon 3 scoorde dan ook een welverdiende 9.0 in onze review en heeft hiermee een welverdiende achtste plaats in onze top tien beste games van 2016 gewonnen. Kerstmis dit jaar maar in Australië vieren?

  7. Pokémon Sun & Moon

  We zeiden het al: er komt nog een 3DS-game voor in de top tien beste games van 2016. En hier is die dan! Pokémon Sun en Moon zijn eigenlijk twee aparte games natuurlijk, maar we geven ze een gewoon een gedeelde zevende plaats. Of vinden jullie een van de twee toch beter dan de ander? Dan moet je ze ook wel allebei gespeeld hebben, hè!

  Deze keer speelt het nieuwe Pokémon verhaal zich af op Alola. Het is een frisse, nieuwe game die een goede mix van oude en nieuwe pokémon weet neer te zetten. Ook door bijvoorbeeld oude pokémon een speciale Alola-vorm te geven. Mocht je geen zin meer hebben om rond te lopen met Pokémon Go, dan is Sun of Moon een heel goed alternatief.

  De enige minpuntjes waren weinig vrijheid aan het begin van de game en de Call for Help-functie die vaak frustrerend werkt, maar dat drukt de pret van Pokémon Sun en Moon niet. Dit is een heerlijke handheld game waar je weer jaren mee door kan. Nu hoef je alleen nog maar te beslissen of je liever Sun of Moon wil hebben.

  6. World of Warcraft Legion

  Technisch gezien is World of Warcraft Legion natuurlijk een uitbreiding op World of Warcraft, maar wanneer die van dergelijke proporties is, kunnen we hem wel onafhankelijk meenemen in onze beste games van 2016. De game scoorde maar liefst een 9.0 in de review en werd wereldwijd door de miljoenen Warcraft-fans hoog in het vaandel gezet.

  Eén van de problemen waar World of Warcraft altijd mee kampte, was het interessant houden van de content wanneer je het maximale level hebt bereikt. In Legion is dat behoorlijk goed gelukt. Door Artifact-wapens, World Quests en de Mythic+ moeilijkheidsgraad in dungeons heb je altijd wel wat te doen. Daarnaast brengt Blizzard ook veel regelmatiger nieuwe content uit.

  Wie nog twijfelt om terug te komen in World of Warcraft of wie met de game wil beginnen, dit is het juiste moment. De wereld van Legion zit er mooi uit, het spel heeft een sterke verhaallijn en de nieuwe Demon Hunter-klasse is heel vet om te spelen. En toen waren we alweer op de helft van onze top tien beste games van 2016!

  5. Battlefield 1

  Liefhebbers van het Shooter-genre konden dit jaar hun lol op en een van die plekken waar dat kon, was in Battlefield 1. De alom bekende Battlefield-franchise ging dit jaar terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog. Voor veel gamers zijn alle wapens en voertuigen een feest van herkenning. Velen vonden het fijn weer wat herkenbaars te hebben, in plaats van iets futuristisch.

  De singleplayer van Battlefield 1 mocht dan enigszins aan de korte kant zijn, het was nog steeds een krachtige ervaring. De multiplayer staat in ieder geval weer garant voor uren plezier met mooie maps en leuke, nieuwe gamemodi. Voor veel mensen staat deze tijd van het jaar in het teken van vrede en voor Battlefield 1 spelers ook. Alleen dan met iets meer geweld en explosies.

  4. Inside

  Onze eigen Rox liet het in de review al weten. Inside gaat een van de beste games van 2016 worden. En met een vierde plek in onze top tien beste games van 2016 is dat aardig goed gelukt! Inside is de spirituele opvolger van het in 2010 uitgebrachte Limbo. Ontwikkelaar Playdead is weer terug met een nieuw, sterk verhaal. Vond je Limbo al tof? Dan ga je Inside zeker tof vinden.

  Het stijltje van Inside komt overeen met dat van Limbo. De besturing is vrij eenvoudig, maar werkt aan het einde van de game soms wat frustrerend. De puzzels daarentegen zijn enorm goed gelukt. De algehele sfeer van deze game sleurt je mee van begin tot eind. Laten we hopen dat Playdead in de toekomst nog meer van deze games gaat maken.

  3. NBA 2K17

  Een basketbaltitel in de top drie. Dat zul je niet vaak meemaken. En zeker niet in Nederland, waar basketbal opzich helemaal geen populaire sport is. Ondanks dat, wist NBA 2K17 wereldwijd enorm hoog te scoren. De game scoorde bij ons maar liefst een 9.6 in de review en Hidde durft het zelfs de beste basketbalgame aller tijden te noemen. Maar waar komt dit succes ineens vandaan?

  Simpel gezegd: alles in NBA 2K17 is beter, of verbeterd. Graphics, realisme, dribbelen, balans en ga zo maar door. Het enige kleine nadeel is dat er geen Draft Mode in MyTeam zit. Uitgever 2K games maakt het zichzelf in ieder geval niet makkelijk, want het wordt enorm lastig om NBA 2K17 volgend jaar te overtreffen of op zijn minst op hetzelfde niveau te houden.

  2. Overwatch

  Ondergetekende voorspelde het vorig jaar al in de persoonlijke top 10 beste games van 2015 volgens Jeroen Ruiter. Overwatch gaat in 2016 hoog scoren, wanneer het uitkomt. En dat is gebleken met een welverdiende tweede plek. Overwatch is de verrassende nieuwe franchise van Blizzard. Een uitgever/ontwikkelaar die al jaren op franchises als Diablo, World of Warcraft en StarCraft doorborduurde.

  Overwatch bracht een geheel nieuwe franchise. Het is een soort First-Person Shooter, waarbij alle personages ook nog speciale aanvallen hebben. Binnen een korte tijd waren veel gamers verbonden met de game. De actievolle speelstijl, de leuke personages en de aan evenementen gebonden modi maken het een heerlijk spel.

  Blizzard is ook bezig met het opzetten van een stevige eSports scène rondom de game. Daardoor is Overwatch een titel geworden waar je in de komende jaren nog vaker dingen over zult zien en horen. Laten we hopen het eSports gedeelte tot een succesvol iets wordt gebracht.

  1. Uncharted 4: A Thief's End

  Er kan er natuurlijk maar één de echte winnaar zijn en die titel gaat dit jaar naar Uncharted 4 A Thief's End. Niet alleen is de game op XGN door jullie verkozen tot Game of the Year 2016. Uncharted 4 scoort wereldwijd enorm hoge cijfers en zal dan ook bij menig gamer op de nummer 1 staan voor dit jaar. De game scoorde bij ons maar liefst een 9.5 in de review!

  In Uncharted 4 A Thief's End ga je voor de laatste keer op avontuur met Nathan Drake. De game ziet er ongelooflijk mooi uit en zit vol met nieuwe content. Waaronder ook een multiplayer die uitgebreider is dan ooit. Een spel dat werkelijk tot in de puntjes goed is uitgewerkt. Niemand kan er omheen. Uncharted 4 is de onbetwiste winnaar van 2016.

  Hiermee mogen we Naughty Dog en Sony feliciteren, maar dat betekent ook alweer het einde van deze top 10 van de beste games van 2016. Namens iedereen bij XGN, game er nog even op los met de feestdagen en ga knallend, maar veilig, het nieuwe jaar in. Laten we hopen dat 2017 ook weer vol zit met toffe games!

  Monster Hunter Generations

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.