De top 10 beste games van 2015

Article
maandag, 21 december 2015 om 10:13
xgn google image
Dit jaar konden gamers hun hart ophalen wat releases betreft. We zagen een hele hoop toffe games langskomen, eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Maar er zijn altijd games die beter zijn dan de rest. Welke games dat dit jaar waren, lees je hier in de top 10 beste games van 2015!
2015 was wederom een mooi jaar voor het gamende volk. Voor elke console verschenen wel toffe games, of je nu op de meest recente of de op vorige generatie gameconsoles speelt, of je van handhelds houdt of liever op de bank zit te gamen.
Maar er zijn natuurlijk altijd games die zich onderscheiden van de rest. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege de prachtige graphics, een unieke insteek, geweldige gameplay, een prachtige setting, geniale multiplayer en noem maar op. Sommige games hebben gewoon net iets meer te bieden dan de rest. Welke games dat in 2015 waren, lees je in deze top 10 beste games van 2015!
de top 10 beste games van 2015

10. Rise Of The Tomb Raider

Rise Of The Tomb Raider kwam in november uit voor de Xbox One en Xbox 360 en is het vervolg op het in 2013 verschenen Tomb Raider. Hierin gaat Lara Croft opnieuw op avontuur, ditmaal komt ze in de kille wildernis van Siberië terecht. Deze prachtig uitziende game zit boordevol met tof klim- en klauterwerk, optionele tombes, mooie locaties en een hele hoop collectibles. Als speler ben je vrij om te gaan en staan waar je wil, door middel van de fast travel punten die over de hele map verspreid zijn.
De game werd wereldwijd goed ontvangen en verdient daarom zeker een plekje in de top 10 beste games van 2015. Rise Of The Tomb Raider is tevens te vinden in ons lijstje met beste Xbox One games van 2015: ben je benieuwd naar de andere goed scorende Xbox One games, bekijk dan zeker die lijst even. Rise Of The Tomb Raider komt volgend jaar uit voor de PC, PS4 en PS3.
83591 1

9. Super Mario Maker

De game Super Mario Maker kwam in september uit voor de Wii U. Met deze game kunnen spelers zelf Super Mario levels bouwen en spelen. Ook kan je deze levels vervolgens delen met andere spelers of je kan levels van anderen downloaden en spelen. Super Mario Maker beschikt over vier verschillende stijlen waarin je deze levels kan bouwen, namelijk: Super Mario Bros (NES), Super Mario Bros 3 (NES), Super Mario World (SNES) en New Super Mario Bros U (Wii U).
Super Mario Maker is goed ontvangen in de recensies en ook op XGN waren we enthousiast over de game. Wij beoordeelden de game met een 9.0 in de review! In de review waren we vooral te spreken over het gemak waarmee je levels bouwt, het geweldige online aspect en de grote hoeveelheid content die Nintendo biedt. Daarom komt deze game op de negende plaats terecht in ons overzicht met de top 10 beste games van 2015.
83592

8. Until Dawn

De horrorgame Until Dawn kwam deze zomer uit voor de PlayStation 4. In deze game raken acht vrienden tijdens een nacht gevangen op een berg en moeten ze zien te overleven tot de zon opkomt. Als speler bestuur jij elk van deze acht vrienden in verschillende bloedstollende situaties, waarbij jouw keuzes bepalen wie leeft en wie sterft. Juist: het lot van deze personages ligt helemaal in jouw handen.
Until Dawn zit vol met jumpscares en angstaanjagende momenten. De game werd vol lof ontvangen en ook op XGN waren wij enorm enthousiast: in de review kreeg deze game een 9.8 van ons! Wij waren vooral positief over de geweldige sfeer, het acteer- en stemwerk van hoge kwaliteit en de nagenoeg perfecte audiovisuele kwaliteit van de game. Daarmee komt deze survivalhorror op de achtste plek terecht in het lijstje met beste games van 2015.
83593

7. Tales From The Borderlands

Hoewel de eerste episode van Tales From The Borderlands technisch gezien eind vorig jaar al verscheen, kwamen de resterende vier delen dit jaar uit. Vandaar genoeg redenen om deze topgame alsnog in het lijstje met beste games van 2015 te plaatsen: het was namelijk dit jaar pas dat je deze game in zijn geheel kon spelen. Het laatste deel in de episodische point-and-click gamereeks van Telltale verscheen eind oktober.
Deze reeks is gebaseerd op de welbekende Borderlands games en is wereldwijd goed ontvangen. XGN was ook erg lovend over Tales From The Borderlands: elke episode werd beoordeeld met een cijfer tussen de 8.5 en de 9.2! Vooral de sterke verhaalvertelling, de interessante karakters en de karakteristieke Borderlands-humor vormen sterke punten van de game.
83594

6. Forza Motorsport 6

De Forza gamereeks bestaat dit jaar 10 jaar en dit wordt gevierd met het geronk van krachtige motoren en de geur van brandend rubber! De racesimulator Forza Motorsport 6 verscheen in september voor de Xbox One. De game bevat 450 gedetailleerde auto’s, 26 circuits om op te racen (met bovendien meerdere varianten) en toffe multiplayerraces waarbij 24 spelers het tegen elkaar op kunnen nemen! Al deze content wordt in een visueel prachtig jasje gegoten van 60fps en 1080p.
Wij waren enthousiast over deze game en noemden het in de review zelfs een van de meest complete en volmaakte racesimulatoren ooit verschenen. Forza 6 kreeg van ons een 9.0 en werd wereldwijd ook goed beoordeeld.
83595

5. Xenoblade Chronicles X

Xenoblade Chronicles X verscheen deze maand voor de Wii U. De game is dus nog niet lang uit, maar mag zeker een van de beste games van 2015 genoemd worden! Xenoblade Chronicles X haalde hoge reviewscores binnen en op XGN beoordeelden we deze game met een dikke 8.5 in de review.
Deze actie RPG speelt zich af in een open wereld waarin je als speler mensachtige robots bestuurt. Het vormt een opvolger op de Wii-klassieker Xenoblade Chronicles, die in 2010 uitkwam. De combat zit vol met actie, maar tactiek vormt de sleutel tot succes en het vechtsysteem is diepgaand, maar toch toegankelijk. Bovendien is de de wereld waarin de game zich afspeelt, Mira, onbeschrijfelijk mooi en zit deze vol gebeurtenissen, missies en verrassingen.
83596

4. Bloodborne

Bloodborne verscheen in maart voor de PlayStation 4. De game is ontwikkeld door From Software, onder andere bekend van games als Dark Souls 1 (de game die ook wel één van de beste games van de vorige generatie consoles genoemd wordt), Dark Souls 2 en Demon’s Souls. Bloodborne brengt spelers naar een gotische wereld vol met monsters en andere zombieachtige wezens. Natuurlijk mag de enorm hoge moeilijkheidsgraad die we gewend zijn van From Software niet ontbreken.
Bloodborne was een groot succes in de reviews wereldwijd en ook op XGN waren we positief over deze game. In de review kreeg Bloodborne een dikke 9.5 van ons! Wij waren vooral enthousiast over de mooie en interessante setting, het vernieuwde combatsysteem, de snelle en lastige gevechten en natuurlijk de epische eindbazen. Daarom heeft Bloodborne zeker een plaats verdiend in deze top 10 beste games van 2015!
83597

3. Fallout 4

Fallout 4 is misschien wel een van de meest geanticipeerde games van dit jaar geweest. Fans wachtten al jarenlang met smart op een nieuw deel in de postapocalyptische gamereeks van Bethesda en dit jaar op de E3 was het eindelijk zo ver: Fallout 4 werd officieel aangekondigd en zou later dit jaar uitkomen. Inmiddels is de game een korte twee maanden uit en zowel fans als critici wereldwijd waren erg enthousiast. Wij beoordeelden Fallout 4 met een dikke 9.5 in de review!
De game speelt zich af in een postapocalyptisch Boston en beschikt over een grote open wereld die je naar hartenlust kan verkennen. Tijdens je avontuur word je vergezeld door je trouwe viervoeter Dogmeat. Fallout 4 biedt vele uren speelplezier, geeft je als speler complete vrijheid en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en de setting ziet er bovendien erg tof uit. Daarom verdient Fallout 4 zeker een plekje in de top 3 beste games van 2015!
83598

2. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

The Phantom Pain is het nieuwste deel in de Metal Gear Solid gamereeks en deze kwam in september uit. De game speelt zich af na de gebeurtenissen uit het vorig jaar verschenen Ground Zeroes. Spelers kruipen hier opnieuw in de huid van supersoldaat Big Boss, die negen jaar later uit een coma ontwaakt en een nieuwe groep huurlingen genaamd Diamond Dogs opricht.
Hoewel deze game heel erg goed ontvangen werd, komt hij toch net niet op de eerste plaats in dit lijstje terecht. Dit vanwege het feit dat veel fans opmerken dat het niet het beste deel in de serie is, terwijl de nummer 1 in dit lijstje dat wél is, aldus fans.
Wij waren erg positief over de game en beoordeelden hem met een 9.6 in de review! De game is grafisch erg indrukwekkend, bevat realistische A.I. en een aangrijpend verhaal.
83599

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Dan zijn we aangekomen bij de ultieme winnaar en de nummer 1 in het lijstje met beste games van 2015: The Witcher 3! Deze game werd enorm goed ontvangen, vormt het beste deel in de hele gamereeks en is al tijdens The Video Game Awards uitgeroepen tot Game Of The Year 2015. Op XGN beoordeelden we The Witcher 3 met een mooie 9.5!
The Witcher 3: Wild Hunt verdient de titel Game Of The Year wel degelijk, dankzij de prachtige en levendige open wereld, de unieke en verfrissende missies en het actievolle en uitdagende vechtsysteem. Ben je nog niet begonnen aan deze game, waar wacht je dan op?!